Mazda6 (GJ) – Nasze wrażenia i opinie
chmooreck napisał(a):Ja bym to zgłosił jak najszybciej
właśnie zgłoszę firmie leasingowej niech się martwią
- Od: 31 sty 2013, 11:19
- Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR
Witam
Wszystko jest OK z pierwszym badaniem technicznym po 3 latach. Nowy samochód pierwsze badanie ma po 3 latach, drugie po następnych 2 latach i kolejne już raz na rok. I nie ma wpływu sposób finansowania zakupu samochodu.
Wszystko jest OK z pierwszym badaniem technicznym po 3 latach. Nowy samochód pierwsze badanie ma po 3 latach, drugie po następnych 2 latach i kolejne już raz na rok. I nie ma wpływu sposób finansowania zakupu samochodu.
- Od: 18 mar 2013, 20:51
- Auto: Od 25.07.013 Mazda 6 GJ Skypassion 2.0 165 sedan Jet Black Off White Navi
Też mam w dowodzie GH, winne temu jest błędnie wystawione świadectwo homologacji. Mazda podobno zna sprawę, mi zaproponowali dwa rozwiązania:
– oświadczenie, że to ich błąd i powinno być GJ, przy przerejestrowaniu samochodu Kupujący ma prawo uzyskać od Mazdy nowe świadectwo homologacji i kartę pojazdu,
– wymiana karty pojazdu, świadectwa homologacji dowodu rejestracyjnego, tablic i nie wiadomo czego jeszcze.
Wybrałem pierwszą opcję, nie zależy mi na tej jednej literce a przy odsprzedaży za klika lat kwitek mam. Nie chciało mi się bawić w całą tą papierologię związaną z wyrejestrowaniem samochodu i zarejestrowaniem go ponownie. W karcie pojazdu mam wpisane GJ, tylko dowód rejestracyjny i świadectwo homologacji mają GH, reszta parametrów się zgadza.
– oświadczenie, że to ich błąd i powinno być GJ, przy przerejestrowaniu samochodu Kupujący ma prawo uzyskać od Mazdy nowe świadectwo homologacji i kartę pojazdu,
– wymiana karty pojazdu, świadectwa homologacji dowodu rejestracyjnego, tablic i nie wiadomo czego jeszcze.
Wybrałem pierwszą opcję, nie zależy mi na tej jednej literce a przy odsprzedaży za klika lat kwitek mam. Nie chciało mi się bawić w całą tą papierologię związaną z wyrejestrowaniem samochodu i zarejestrowaniem go ponownie. W karcie pojazdu mam wpisane GJ, tylko dowód rejestracyjny i świadectwo homologacji mają GH, reszta parametrów się zgadza.
- Od: 10 kwi 2013, 19:27
- Auto: Mazda 6 GJ PE MT SkyENERGY Sport Kombi Jet Black 2013
Krótko informacyjnie. Na temat kiepskich blach i słabego lakieru napisano tyle, że szczerze powiedziawszy nieco prześladowała mnie wizja gradobicia. Wczoraj wieczorem niestety moje auto znalazło się w takiej sytuacji bez możliwości schowania w garażu czy chociaż pod jakimś dachem. Mogłem tylko obserwować bezsilnie jak centymetrowej średnicy bryłki lodu bombardują moje auto.
Na szczęście auto wyszło z tej przygody bez szwanku choć nie powiem aby te circa 10 minut były najprzyjemniejszymi w moim życiu
Na szczęście auto wyszło z tej przygody bez szwanku choć nie powiem aby te circa 10 minut były najprzyjemniejszymi w moim życiu
- Od: 12 lut 2013, 21:08
- Auto: Mazda 6 GJ 2012 2.0 SKYACTIV-G
Tutaj recenzja Mazdy 6 (zacząć słuchać od 28:20): http://bi.gazeta.pl/im/4/13381/m13381674.mp3
Szkoda, że nie powiedzieli o 2.5l, skoro mieli na testach.
Cantore napisał(a):Tutaj recenzja Mazdy 6 (zacząć słuchać od 28:20): http://bi.gazeta.pl/im/4/13381/m13381674.mp3
Spotkało się dwóch co mylą eloop i system start stop w tym teście
Poza tym Nowa M6 to my wiemy jaka jest
Wiem też jaka jest stara GH
O GH powiedzieli tylko tyle że wnętrze nie poukładane, ale o zewnętrznej stroni nic nie było
Chociaż wygląd to kwestia gustu to w GJ najbardziej nie podoba mi się tył, reszta jest na bardzo wysokim poziomie
Co do zaleceń nie kupujcie E-loop, to między innymi właśnie z powodu tego systemu GJ pali miej ( nie wierzę w 5,5 l przy 50/50 to tak na marginesie) – więc rezygnacja to głupota
Przebieg średni 8l też jest ok ale nie ma rewelacji ja swoją GH mam obecnie 7,7 l wyliczone przy dystrybutorze.
Dla mnie ten test jest beznadziejny, moja prywatna opinia

polak900 napisał(a):Przebieg średni 8l też jest ok ale nie ma rewelacji ja swoją GH mam obecnie 7,7 l wyliczone przy dystrybutorze.
Tylko Ty masz takie spalanie (dalej nie zobaczyłem średniej z twojego komputera), koledzy maja więcej,
w mieście mało kto zszedł poniżej 10 w GH.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek napisał(a):polak900 napisał(a):Przebieg średni 8l też jest ok ale nie ma rewelacji ja swoją GH mam obecnie 7,7 l wyliczone przy dystrybutorze.
Tylko Ty masz takie spalanie (dalej nie zobaczyłem średniej z twojego komputera), koledzy maja więcej,
w mieście mało kto zszedł poniżej 10 w GH.
Przecież wklejałem moje spalanie, nie wiem w czym problem

polak900 napisał(a):Co do zaleceń nie kupujcie E-loop, to między innymi właśnie z powodu tego systemu GJ pali miej ( nie wierzę w 5,5 l przy 50/50 to tak na marginesie) – więc rezygnacja to głupota
Trudno się z tobą nie zgodzić – bo to żadne odkrycie – że z E-loop pali mniej. To co jest interesujące, to spostrzeżenie testujących, że na 4000 km zaoszczędzono chyba 1l. W kontekście tego wyciągnęli wniosek, że nie warto. Dysponujesz jakimiś danymi, które zaprzeczają temu?
Fakt, test pozostawia wiele do życzenia. Mieli tyle wersji M6, a powiedzieli tak niewiele. Też jestem na nich zły

- Od: 28 sty 2013, 18:49
- Auto: MAZDA 6 GJ 2.0G SKYENERGY 6MT NAVI JETBLACK
Kontrowersje wywołuje natomiast „czarna skrzynka” monitorująca styl jazdy kierowcy, która np. podczas przeglądu czy naprawy „doniesie” na swojego właściciela do serwisu.
Serio, czy ktoś się pomylił?

-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Marianek napisał(a):Serio, czy ktoś się pomylił?
Kolego serio ale teraz prawie każde auto ma czarna skrzynkę nawet moja astra 4 z 2010 r miala ten wynalazek o którym oczywiście przy kupnie nikt mi nie powiedział i faktycznie zapisuje wszystkie parametry które maja jakieś większe znaczenie np. włączone wycieraczki zadziałanie esp,ABS a nawet wyłączenie czujników cofania z powodu dużej prędkości na biegu wstecznym miało to miejsce po zakupie auta a odczytali mi to 2012 to coś jak z kamerą w samochodzie nagrywanie się zapętla ale w czasie stłuczki zostaje zapisane i nie jest nadpisywane. ale przecież nikt nie kupuje takiego samochodu do jazdy wyczynowej prawda
Ostatnio edytowano 20 maja 2013, 17:18 przez grzegokow1612, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 31 sty 2013, 11:19
- Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR
Zgadzam się z przedmówcą, nie podobało mi się tylko wprowadzanie w błąd ze strony dealera, który pytany o to mówił, że nic takiego nie ma, a z 3 źródeł niezależnych o tym czytałem. Nie wiem czy kolejny raz niewiedza, czy świadomy zabieg.
- Od: 19 mar 2013, 20:02
- Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Skyactiv-G 165KM i-ELOOP SkyPASSION Soul Red
To ze pewne parametry są zapisywane to wiem od dawna to było, ale ze teraz wszytko już zapisuje
.

-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Siema
Panel gdzie jest lewarek, do zmiany biegów piano coś tam nie wiem kto to wymyślił ale porysowało mi się od papieru toaletowego STANDARDOWEGO, mam nerwa bo sobie myślę że chyba Ci księgowi co projektują auta już zupełnie potracili głowę nie dość że przyciąga kurz to jeszcze łatwość porysowania elementu powiedzmy wybitna. Mam 2 letniego syna, który łazi po mojej służbówce raz wpuściłem go do Mazdy i więcej tego nie zrobię. A przecież auto zaprojektowane z KODO czy jak to tam zwą może być nawet zaprojektowane zgodnie z imbisem tureckim ale, żeby sie plastiki nie rysowały od ścierki. Oraz żeby nasze dzieciaki też miały radoche z podróżowania, a nie tylko przymus siedzenia i nie za głębokiego oddychania bo może wycieraczkę poderwie i co wtedy.....eeeech szkoda gadać.
Panel gdzie jest lewarek, do zmiany biegów piano coś tam nie wiem kto to wymyślił ale porysowało mi się od papieru toaletowego STANDARDOWEGO, mam nerwa bo sobie myślę że chyba Ci księgowi co projektują auta już zupełnie potracili głowę nie dość że przyciąga kurz to jeszcze łatwość porysowania elementu powiedzmy wybitna. Mam 2 letniego syna, który łazi po mojej służbówce raz wpuściłem go do Mazdy i więcej tego nie zrobię. A przecież auto zaprojektowane z KODO czy jak to tam zwą może być nawet zaprojektowane zgodnie z imbisem tureckim ale, żeby sie plastiki nie rysowały od ścierki. Oraz żeby nasze dzieciaki też miały radoche z podróżowania, a nie tylko przymus siedzenia i nie za głębokiego oddychania bo może wycieraczkę poderwie i co wtedy.....eeeech szkoda gadać.
pozdrawiam
Ya$
www.paraptaki.com
- Od: 23 mar 2013, 20:02
- Auto: Mazda 6 Czarnuch, klekot kombi automat, nowa z tym szyderczym uśmieszkiem