Polerowanie, malowanie i renowacja felg
No poka jakie foto:) A co do tego ze tak tanio mozna powiedziec ze i tak drogo
bo moglem zalatwic inaczej i za ta cene mialbyc ogarniete piaskowanie i malowanie 4 szt
robol powinien sie z robolem dogadywac nie z pajacem co pierdzi w stolek 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
malkolm napisał(a):nie chodzi m o kolor, a o jakość niby to polerki i lakierowania
i to oceniasz po zdjęciu kiepskiej rozdzielczości i z odbiciem światła

Seraf napisał(a):Ja też uważam że fajne wygląda ten grafitowy środek i polerowany rant.
też mi się wydaje, że się komponuje z całością

I tu was rozczaruję , one są lakierowane na dwa kolory – ranty nie są polerowane .
Tak wyglądały w sezonie 2012 – opony 235/45R17

A tak na ten sezon 2013 – opony 225/55R17

Nastąpiła jeszcze zmiana opon bo poprzednie się skończyły a poza tym były za niskie przez co niski poziom komfortu jak na minivana .
Przyznam się szczerze że bardziej pasowało poprzednie malowanie , pewnie do niego wrócę ale to już plany nie na ten rok .
Tak wyglądały w sezonie 2012 – opony 235/45R17

A tak na ten sezon 2013 – opony 225/55R17

Nastąpiła jeszcze zmiana opon bo poprzednie się skończyły a poza tym były za niskie przez co niski poziom komfortu jak na minivana .
Przyznam się szczerze że bardziej pasowało poprzednie malowanie , pewnie do niego wrócę ale to już plany nie na ten rok .
ciapek napisał(a):Na mój gust w alufelgach na pierwszym zdjęciu auto prezentuje się korzystniej.
Dla mnie też na pierwszym zdjęciu wyglądają lepiej
Ja uzywam rozcieczony AKRA do mycia silnikow, szczerze mowiac nawet nie trzeba sie pocic przy myciu mimo ze mam biale fele. Nie jest drogi, a i nic sie nie dzieje z lakierem. Nawet auto myje czasem jak nie chce mi sie z gabkam latac 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
- Od: 5 paź 2013, 07:47
- Auto: MAZDA 323BJ
Panowie, panie, miał ktos z was stycznosc z jakąś lakiernia która maluje felgi kolorami "candy"?
Poszujuje czegoś w południowej PL najlepiej.
Mile widziane spostrzezenia odnosnie lakierowania tego typu
Poszujuje czegoś w południowej PL najlepiej.
Mile widziane spostrzezenia odnosnie lakierowania tego typu
Uzywałem scansola zielonego i rzeczywiscie o
rozbic, ten stary czerwony , mniej ekologiczny ponoc duzo lepszy, ale jak z dostepnością to nie wiem.. Latwe do dostania to spray, ale malo wydajne i koszty rosna, jednak dosc skuteczne (wg opini w internecie).
http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... rch_scope=
Jesli masz checi i siłe, to bierz papier 100, na sucho i jazda, ale współczuje, przechodziłem to.. Rozumie ze pod polerke..
Ciekawe jak skuteczne sa inne srodki, dostepne chocby w castoramie itp.. nie brakuje tego na półkach.. Ale papier i tak wyszedł taniej

Jesli masz checi i siłe, to bierz papier 100, na sucho i jazda, ale współczuje, przechodziłem to.. Rozumie ze pod polerke..
Ciekawe jak skuteczne sa inne srodki, dostepne chocby w castoramie itp.. nie brakuje tego na półkach.. Ale papier i tak wyszedł taniej

Dominator napisał(a):Ciekawe jak skuteczne sa inne srodki, dostepne chocby w castoramie itp.. nie brakuje tego na półkach.. Ale papier i tak wyszedł taniej
Ja kupowałem takie ustrojstwo w żelu w budowlanym do usuwania farb (ok 29 zl) ... co prawda nie używałem tego do felg tylko do słupków przy ogrodzeniu, ale z 4 warstwami farby (pierwsza pamięta lata 50' )poradziło sobie
Beny jak będziesz w KRK na spocie to mogę zabrać ten pojemnik i weźmiesz sobie trochę na próbę.