Mazda 323F BA BP 1996r Wbudowany tablet
jeżeli chodzi o jasność wyświetlacza to jest ok, dość dobre miejsce na niego gdyż nie jest bezpośrednio skierowany na oczy... A jeżeli chodzi o wątek zapożyczenia sobie sprzętu ode mnie to strace szybe, bo tabletu i tak i tak nie wyjmą... ale i w szybę wątpię, gdyż z zewnątrz pojazdu tablet jest niemal niewidoczny. W najgorszym razie zrobię mu jakąś zasłonkę- w co wątpię bo naprawdę trzeba by niesamowicie bardzo z zewnątrz się przyglądać żeby zauważyć.. inna sprawa jak ktoś wie... Ale mieszkam w takim małym miasteczku że nie mam czego się obawiać. Jestem przekonany że istnieje sposób montażu który umożliwiałby wyjmowanie tabletu na noc, ale mi zależało na estetyce.
- Od: 7 kwi 2008, 21:47
- Auto: MAZDA 323F BA 1,8 96r
Widzę, że przyciski tez ogranąłeś
U mnie dalej awaryjne włącza się w schowku
Jak u Ciebie wychodzi widoczność ekranu w dzień
U mnie tak niefartownie wypadło, że akurat tylna szyba się odbija.
Co to za model? GPS jest? Podłączyłeś już wszystko?
P.S. A jeśli chodzi o kradzież, to nie wiem jak jest w przypadku kolegi mates, ale u mnie tablet jest bezuzyteczny w innym zastosowaniu niż mazda, ponieważ z tyłu jest trochę rozbebeszony.
Jak u Ciebie wychodzi widoczność ekranu w dzień
Co to za model? GPS jest? Podłączyłeś już wszystko?
P.S. A jeśli chodzi o kradzież, to nie wiem jak jest w przypadku kolegi mates, ale u mnie tablet jest bezuzyteczny w innym zastosowaniu niż mazda, ponieważ z tyłu jest trochę rozbebeszony.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
tak, przyciski ogarnięte, ale dużo żeźby z nimi było.
widoczność ekranu nawet sie udała, gdyż na wyłączonym tablecie widze pasażera, albo pasazer mnie, tylna szyba sie nie odbija bo chyba pocelowało oparcie kanapy, także jest git
GPS jaki zamontowałem to Fun Tab 7.0, zamontowałem go bo i tak był za darmo w neostradzie
, niestety nie posiada GPS, ale już się przymierzam do zakupu GPS na USB do niego.... Wszystko juz podłączone, tylko czekam jeszcze aby na kabel, bo tak jak i w Twoim przypadku, ja również posiadam radio ALPINE, które jest po 2007r i kabelek musiałem sobie kupić do AUX.
adamax4, Twój temat na 323-klub jest istną encyklopedią możliwości
Jestem pełen podziwu wytrwałości, motywacji, kreatywności oraz wytrzymałości jakiej w sobie posiadasz aby ulepszać swój samochód. Jest kilka rzeczy które mnie zainteresowały jeszcze u Ciebie...
Czy możliwe by było abyś opisał mi dokładnej temat kierownicy? dokładne koszty, napotkane problemy, o poduszce powietrznej, taśmie do kier bądź czy udzielisz jakiś wskazówek, jak to najlepiej wykonać...
widoczność ekranu nawet sie udała, gdyż na wyłączonym tablecie widze pasażera, albo pasazer mnie, tylna szyba sie nie odbija bo chyba pocelowało oparcie kanapy, także jest git
GPS jaki zamontowałem to Fun Tab 7.0, zamontowałem go bo i tak był za darmo w neostradzie

adamax4, Twój temat na 323-klub jest istną encyklopedią możliwości
Czy możliwe by było abyś opisał mi dokładnej temat kierownicy? dokładne koszty, napotkane problemy, o poduszce powietrznej, taśmie do kier bądź czy udzielisz jakiś wskazówek, jak to najlepiej wykonać...
mates napisał(a):GPS jaki zamontowałem to Fun Tab 7.0, zamontowałem go bo i tak był za darmo w neostradzie, niestety nie posiada GPS, ale już się przymierzam do zakupu GPS na USB do niego....
Jesteś pewny, że masz możliwość podłączenia GPS
mates napisał(a):Wszystko juz podłączone, tylko czekam jeszcze aby na kabel, bo tak jak i w Twoim przypadku, ja również posiadam radio ALPINE, które jest po 2007r i kabelek musiałem sobie kupić do AUX.
Jeśli to ten kabelek o którym myślę, to kosztuje on ok. 50zł. A to nie potrzebny wydatek, ponieważ wystarczyło w gnieździe fullspeed wtyknąć się w odpowiednie piny.
mates napisał(a):Czy możliwe by było abyś opisał mi dokładnej temat kierownicy? dokładne koszty, napotkane problemy, o poduszce powietrznej, taśmie do kier bądź czy udzielisz jakiś wskazówek, jak to najlepiej wykonać...
Najważniejsze co potrzebujesz, to kierownica i taśma airbag z mazdy 6. Jeśli chcesz sterować swoim alpinem z kierownicy, to potrzeba też dodatkowy moduł. Koszt kierownicy z taśmą i poduszką, to ok. 200zł. Moduł do radia, to kolejne niecałe 200zł.
Wielowpust w kierownicy pasuje idealnie. Trzeba tylko wywiercić dodatkowe otworki na plastik wyłączający kierunki. No oczywiście przeróbka taśmy. Całość zostaje od mazdy 6, tylko trzeba dorobić mocowanie z 323, no i wiązkę odpowiednio przystosować. I jeszcze w kierownicy od szóstki są dwa ładunki do poduszki. Wiadomo, że podłączysz tylko jeden. W razie czego, jakbyś chciał, to jakieś fotki się znajdą.
mates napisał(a):adamax4, Twój temat na 323-klub jest istną encyklopedią możliwościJestem pełen podziwu wytrwałości, motywacji, kreatywności oraz wytrzymałości jakiej w sobie posiadasz aby ulepszać swój samochód.
Dzięki za uznanie
adamax4 napisał(a):Jesteś pewny, że masz możliwość podłączenia GPS To będzie jakiś dedykowany moduł, czy coś uniwersalnego pod usb
Tak, na 99% go podłącze, a jak nie to sterownik do Androida się doda i będzie git

adamax4 napisał(a):Jeśli to ten kabelek o którym myślę, to kosztuje on ok. 50zł. A to nie potrzebny wydatek, ponieważ wystarczyło w gnieździe fullspeed wtyknąć się w odpowiednie piny.
Zakupiłem już ten kabelek, koszt 24 zł, i jeszcze dla peności zakupiłem u tego samego sprzedawcy kabel ZMIENIARKA-RC, ale postaram sie bazować na tym od iPoda.
adamax4 napisał(a):Najważniejsze co potrzebujesz, to kierownica i taśma airbag z mazdy 6. Jeśli chcesz sterować swoim alpinem z kierownicy, to potrzeba też dodatkowy moduł. Koszt kierownicy z taśmą i poduszką, to ok. 200zł. Moduł do radia, to kolejne niecałe 200zł.
Wielowpust w kierownicy pasuje idealnie. Trzeba tylko wywiercić dodatkowe otworki na plastik wyłączający kierunki. No oczywiście przeróbka taśmy. Całość zostaje od mazdy 6, tylko trzeba dorobić mocowanie z 323, no i wiązkę odpowiednio przystosować. I jeszcze w kierownicy od szóstki są dwa ładunki do poduszki. Wiadomo, że podłączysz tylko jeden. W razie czego, jakbyś chciał, to jakieś fotki się znajdą.
Za fotki na mates6@interia.pl byłbym niezmiernie wdzięczny. Każda pomoc się przyda bo mod wymagający. Najbardziej martwi mnie sprawa taśmy i podłączeń, ale myślę że pod upływem czasu wszystko sie wyjaśni.
Sama przekładka kierownicy jest w najbliższych planach, jak tylko czas oraz możliwości pozwolą.
adamax4 napisał(a):Dzięki za uznanie
Jak najbardziej się należy, ilość modyfikacji, czas oraz serce włożone w Twoją Mazdę daja niesamowite rezultaty, a czytając Twój wątek człowiek popada w dziurę czasowa.. Czyta czyta i skończyć nie może... Myślę że jeszcze nie jeden pomysł skradne tak wiec możesz czuć sie obserwowany
Wybierasz się może pod koniec maja do Janowa?
Super sprawa, żałuje że kupiłem poliftową wersję, jednak starsza deska rozdzielcza = więcej możliwości. Czekam, aż ktoś zamontuje jakiegoś taba w polifcie, ja nie mam pomysłu na rozmieszczenie przycisków oraz suwaków od ogrzewania
.
-
persu
mates napisał(a):Tak, na 99% go podłącze, a jak nie to sterownik do Androida się doda i będzie gitOczywuiście GPS Uniwersalny.
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, bo może też coś uniwersalnego bym zamontował. Ten u mnie wbudowany jakoś mizernie działa raczej.
mates napisał(a):Za fotki na mates6@interia.pl byłbym niezmiernie wdzięczny. Każda pomoc się przyda bo mod wymagający.
Fotki podeślę wieczorem, jak będę w domu.
mates napisał(a):Wybierasz się może pod koniec maja do Janowa?
Do Janowa? Nie. A co tam jest?
luki_92_92 napisał(a):Z tego co wiem ktoś chyba ma w planach zamontowanie tableta w polifcie ale nie wiem czy aktualne
Napewno Kiiitek zastanawiał się nad tym, ale chyba odpuścił.
adamax4 napisał(a):Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, bo może też coś uniwersalnego bym zamontował. Ten u mnie wbudowany jakoś mizernie działa raczej.
Jak zrobię to dam znać co i jak

adamax4 napisał(a):Do Janowa? Nie. A co tam jest?
Na myśli mam dokładnie Janów Lubelski, jest tam Spot Weekendowy
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=67&t=148872
luki_92_92 napisał(a):Czyli nieaktualne to o czym pisałem
No niestety, też słyszałem ale tylko na planach kończyło się.. Jeszcze aż tak odważnego nie było

mates napisał(a):adamax4 napisał(a):Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, bo może też coś uniwersalnego bym zamontował. Ten u mnie wbudowany jakoś mizernie działa raczej.
Jak zrobię to dam znać co i jak![]()
To czekam na rezultaty. Ciekawi mnie możliwość dogrania sterowników do androida.
mates napisał(a):adamax4 napisał(a):Do Janowa? Nie. A co tam jest?
Na myśli mam dokładnie Janów Lubelski, jest tam Spot Weekendowy
A nie, to się nie wybieram. Nigdy nie uczestniczyłem w spotach MS. Na forum też raczej sporadycznie i wybiorczo zaglądam.
Zdjęcia właśnie Ci podesłałem na maila.
Coś się dzieje w temacie tabletu 
Widzę, że do malowania użyłeś zwykłego lakieru. Trzeba było użyć struktury. Wtedy efekt jak z fabryki 
Jest sporo farb strukturalnych w sprayu
ale chyba łatwiej przemalować cały ten plastik niż spasować strukturę częściowo do reszty.
Robimy OT
Robimy OT

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
adrpo napisał(a):Chciałbym tak zrobić jak w fabryce ale nie wiem jak ;/
Podejrzyj sobie u mnie:
http://323-klub.pl/post183307.html#p183307