M6 – lista życzeń

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez discus » 2 maja 2013, 10:52

bieski napisał(a):a wiekszosc rzeczy z jego listy nie jest raczej mozliwa do zrealizowania w obecnym modelu Mazdy 6.

Może i nie jest ale kto z nas myślał, iż nowa Mazda 6 może być sprzedawana w tych samych cenach co stara. (ilość zmian jest prawie długa jak lista życzeń). Z drugiej strony zastanawiam się ile tak naprawdę zarabiała Mazda sprzedając poprzedni model jeżeli nowy wzbogaciła bez zmiany ceny :]
Forumowicz

Od: 11 mar 2013, 12:26

Postprzez Marianek » 2 maja 2013, 11:34

Gajdzin napisał(a):ja więcej żadnych pomysłów do tego wątku nie dopiszę, bo znowu jakiś moderator usunął czyjś wpis jako nie na temat. A CO TO KOMU SZKODZI?

Z całym szacunkiem ale jest to lista życzeń a nie temat o "uczeniu się automatycznej skrzyni" i taki post usunąłem bo owy temat znajduje się już w GJ, na jakiego diabla 10 tematów na ten sam temat :> . Grzybu nie widziałeś nie mów, za twojej kadencji ten temat już by dawno w koszu wylądował <diabełek> wiec tolerancja jest na maxa.
Pozdrawiam.
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez nemi » 2 maja 2013, 12:18

Marianek napisał(a):Z całym szacunkiem ale jest to lista życzeń a nie temat o "uczeniu się automatycznej skrzyni" i taki post usunąłem bo owy temat znajduje się już w GJ, na jakiego diabla 10 tematów na ten sam temat :> . Grzybu nie widziałeś nie mów, za twojej kadencji ten temat już by dawno w koszu wylądował <diabełek> wiec tolerancja jest na maxa.
Pozdrawiam.
Marian

Czy jest sens sprzątać w takim temacie o ile nie zszedł na temat ekologicznych przydomowych oczyszczalni ścieków? To jest taki motoryzacyjny OT, czytany i tworzony przez ludzi, którzy chcą sobie podyskutować na jakiś temat na luzie i absolutnie nikomu nie będą przecież przeszkadzały wątki poboczne. Tak samo jak w temacie "nasze rekordy" – miały być motoryzacyjne, ale na szczęście żaden szaleniec nie wpadł na to, żeby skrzętnie go moderować, bo ktoś napisze, że jechał 20 km/h na sankach bądź zjadł 5 pączków w godzinę, a to już nie na temat.

A co do samego tematu: z punktu widzenia praktycznego jest bez sensu. Ale ja się dowiedziałem rzeczy, o których nie miałem pojęcia (np. strząsanie kropel deszczu z lusterek) i traktuję go jako science-fiction do poczytania przy kawce. I chyba tak powinien być traktowany – bez napinki, bez pilnowania w imię nie wiadomo czego (przecież to nikomu nie będzie potrzebne w przyszłości, nie zawiera treści, które koniecznie muszą być prawidłowo wyszukiwane przez wyszukiwarkę). Ciekawostki, kreatywne pomysły, rozwiązania w różnych samochodach – po prostu rozrywka do poczytania.

Owszem – w działach technicznych dyskusję lepiej trzymać za mordę (choć i tak góra na 5 stronie to już OT), ale tu:
Moto

Pogaduchy o samochodach.

...czyli odpowiedniku "Po godzinach", ale na tematy motoryzacyjne chyba nie ma co robić takich perwersji?

Może zmieńcie nazwę tematu na "Co byśmy chcieli mieć w samochodach", żeby nie było takiego spięcia jak moderować coś, co dotyczy M6 (a tak naprawdę nie tyle dotyczy, co nawiązuje do M6...).

Się ludzie poobrażają zaraz, temat umrze, a... fajnie się czytało. I komu to przeszkadza tak naprawdę?
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Marianek » 2 maja 2013, 12:29

Nemi do póki nie sprzątasz to nie wiesz czym to smakuje. Twoim tokiem myślenia w kompletny OT można zmienić każdy tu temat, nie muszę mówić do czego to prowadzi :/ do tego są czaterie i tam takie OT można rzeźbić. Temat mimo ze w "moto" bo najodpowiedniejsze miejsce ma dotyczyć tematu nie jakiś innych pogaduch. Ja osobiście i tak na wiele tu pozwalam, naprawdę czateria jest gdzie indziej. I tak zakończmy ta dyskusje i wróćmy do tematu "lista życzeń".
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez nemi » 2 maja 2013, 12:40

Marianek napisał(a):Nemi do póki nie sprzątasz to nie wiesz czym to smakuje.

Marianek, ja tu siedzę od prawie dekady... Byłem moderatorem LPG, czasowo 626, przedstawicielem regionalnym i moderowałem Hyde Park. Doskonale wiem jak smakuje bycie moderatorem.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Marianek » 2 maja 2013, 12:45

nemi napisał(a):Marianek, ja tu siedzę od prawie dekady...

Ja to wiem, wiec powinieneś mnie zrozumieć ;P
OK Koniec tematu.
Zoom -Zoom from Belgium

Była M6 GH
Jest MX-5NBfl

Postprzez hamakarol » 2 maja 2013, 14:26

A mnie poprostu brakuje napędu 4x4 i to nie tylko w 6 ale też w 3 na rynek europoejski, oczywiście w Japonii jest.
-osobnego przycisku do spryskiwaczy reflektorów
-haków w bagażniku do wersji sedan
-normalnych zwykłych śmietniczków
-bardziej rozbudowanych funkcji, personalizacji w komputerze
-prędkościomierza wyświetlanego na przedniej szybie coś co jest już naprawde dawno
-adaptacyjnych świateł
-pełnowymiarowego koła zapasowego
Forumowicz

Od: 27 lis 2010, 03:46
Auto: Mazda 323f 1.6 BJ 2001, corolla 1.4D E12 2005, Mazda 6 2.0 GJ 2012

Postprzez tomb745 » 2 maja 2013, 16:44

światła adaptacyjne są. (chyba ASF system)
Forumowicz

Od: 22 kwi 2013, 14:45
Auto: GJ 6 kombi, sky-passion 2,2 175 KM, diesel, AT

Postprzez hamakarol » 3 maja 2013, 00:30

tomb745 napisał(a):światła adaptacyjne są. (chyba ASF system)

mazda to tak nazywa ale to nie to, bardzie chodziło o takie bajery jak sa w golfie, w zależności od prędkości jazda lampy świeca albo blisko i na boki intensywniej a na autostradzie daleko
Forumowicz

Od: 27 lis 2010, 03:46
Auto: Mazda 323f 1.6 BJ 2001, corolla 1.4D E12 2005, Mazda 6 2.0 GJ 2012

Postprzez HHHRRR » 3 maja 2013, 00:49

hamakarol napisał(a): A mnie poprostu brakuje
– pełnowymiarowego koła zapasowego

Tu zaczynam rozumieć księgowych koncernów samochodowych. Można włożyć do bagażnika samochodu 1000 zł ... ale po co? W swoich poprzednich autach uszkodzone koło zmieniałem w 1995 r. ... a może w 1996!
Wniosek ... środek ciężkości przy defekcie pojazdu jest z czasem (słusznie, czy niesłusznie) przenoszony na ubezpieczyciela, którego nakazano nam mieć ... za naszą forsę!
Forumowicz

Od: 12 kwi 2013, 08:57
Auto: Mazda 6 2013 2.5
SKYACTIV-G 192KM 6AT
i-ELOOP SkyPassion
(Mazda GJ)

Postprzez Janoszka » 26 maja 2013, 00:17

Gajdzin napisał(a):27. Wyświetlanie na którym biegu jest w danym momencie automat, nie tylko w trybie ręcznego wyboru biegu, ale zawsze i cały czas – ja lubię wiedzieć, w którym jestem biegu, nawet w trybie pełnego automatu...

Ale to już jest :) i cieszy mnie to
Ja w swojej widzę na którym biegu jadę.
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i ... i to chyba wszystko.
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 paź 2012, 21:28
Auto: M6 GH
2.0E A/T
147 KM
--------
było
M6 GY FL 25B
2.0E A/T 147KM
GK6

Postprzez Grzyby » 26 maja 2013, 01:37

Marianek napisał(a):Nemi do póki nie sprzątasz to nie wiesz czym to smakuje.

Guzik prawda. Nemi doskonale opisał o co chodzi.
Czasem zachowujesz się jak jakiś kapo – a nie taka Twoja rola. Szczególnie w takich tematach (i w takim dziale). A wycieczki do mojego moderowania (działów modelowych przypomnę) możesz darować.

Luzu trochę, bo tylko patrzeć jak zaczniesz grzebać w tematach sprzed 5 czy 10 lat i wycinać w postach część zdań bo ktoś "przy okazji" urwanej anteny od CB wspomniał o kole zapasowym...
Chociaż może już to ... STOP. Koniec
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK