Jakie śruby do tarcz.
Strona 1 z 1
Panowie pytanie. Mam problem z odkręceniem ślub z tarcz już widziałem takie pytanie w tym dziale ale za bardzo nie wyjaśnione. Potrzebuje wymienić tarcze a śruby już zjechane totalnie. Mowa tu oczywiście o tych dwóch krzyżakowych śrubach przykręcających tarcze. Nawet jeśli uda mi się jakoś je odkręcić to i tak na pewno będę chciał już nowe przykręcić. Pytanie jaki rozmiar jest tych śrub i gdzie takie mogę nabyć i czy z przodu i z tyłu tarcze są przykręcane takimi samymi śrubami? Pozdrawiam
- Od: 25 kwi 2011, 13:38
- Auto: MAZDA 6 2.0 2003
Z powieleniem wątku wybaczcie wsadzałem post z telefonu i przed przypadek dałem dwa rady ten sam wątek. Przeszukiwałem forum i jest w wielu miejscach o tarczach ale nie znalazłem informacji jakie to dokładnie śruby, gdzie je kupić i ile ewentualnie kosztują. Tu dowiedziałem się za co dziękuje.
Jeśli coś nie tak z mojej strony to przepraszam. Postanawiam się poprawić 
- Od: 25 kwi 2011, 13:38
- Auto: MAZDA 6 2.0 2003
Śruby są M8x16, ja swoje rozwiercałem a wkręcone zostały zamienniki z nierdzewki za kilka zł.
- Od: 10 lut 2010, 03:42
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2003 hatch
galantgalant napisał(a):Śruby są M8x16, ja swoje rozwiercałem a wkręcone zostały zamienniki z nierdzewki za kilka zł.
poprawiłem w swoim wcześniejszym poście(dla potomnych,żeby nie mylić

Pioteq25 napisał(a):Bez wkrętaka udarowego nie podchodź.
już chyba jest za późno i tylko wiertarka lub przycinak pozostał/a...
polecam nowe wrkęcic na "smar miedziany"
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Śruby są M8x16, ja swoje rozwiercałem a wkręcone zostały zamienniki z nierdzewki za kilka zł.
W swojej Madzi zastosowałem to samo rozwiązanie – za kilka zł. garść śrub.

Przecież ich zadaniem jest przymocowanie tarczy do piasty koła a główną rolę przejmują na siebie szpilki kół.

- Od: 22 kwi 2012, 12:14
- Auto: Mazda 6 GY 2,0 CiTD 121 KM MZR-CD 2003 r.
originalna jest na srubokret krzyzakowy a ta z grafiki na imbus, ale to nie ma zadnego znaczenie, co do funkcjonalnosci.
w sumie na imbus łatwiej wykrecic, w potrzebie demontazu..
E
w sumie na imbus łatwiej wykrecic, w potrzebie demontazu..
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1