Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Witajcie! Oglądając ostatnio Mazdę 6 1.8 rocznik 2003 (kraj pochodzenia FRANCJA) zobaczyłem na przednim pasie taką oto naklejkę

Pytanie – czy spotkaliscie sie z taka naklejka w tych modelach? Zawsze wydawało mi się, że jest to żółta podłużna naklejka z jakimiś napisami...

Pytanie – czy spotkaliscie sie z taka naklejka w tych modelach? Zawsze wydawało mi się, że jest to żółta podłużna naklejka z jakimiś napisami...
- Od: 3 gru 2010, 13:09
- Auto: Mazda6 '03 1.8
Na klimę najlepsze ozonowanie zapłacisz z 50 zeta i na 2 lata z głowy albo i dłużej
Zbynio
- Od: 3 kwi 2013, 14:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002
Witam. Poszukuje zderzak tylny do mojej Madzi, czy ma ktos na sprzedarz?
- Od: 4 lis 2012, 23:29
- Auto: Mazda 6 , benzyna 2.3 , 122kW , 2003 rok , kombi. (brak instalacji gazowej)
Witam kolegów! Mam zapytanie o przyczynę ,,głuchych'' stuków przy lekkim dodawaniu gazu. Często to stuknięcie słyszę przy wyłączaniu silnika – jakby stuknięcie w rurę wydechową. Zaczepy gumowe wydechu ok, poduszki silnika sprawdzone, górne i dolna. Co może być przyczyną tego stanu? Dodam, iż nie odczuwam wibracji silnika na nadwoziu. Proszę o odpowiedź, pozdrawiam serdecznie.
Mam głupie pytanie. Jak wyciągnąć kostkowy bezpiecznik ? Czy trzeba jakiś zatrzask gdzieś wcisnąć czy jakaś śruba je trzyma? Bo ręką nie dałem rady...
Płytkowe to wiadomo mamy szczypce i wychodzą bez problemu...
Płytkowe to wiadomo mamy szczypce i wychodzą bez problemu...
- Od: 29 mar 2013, 20:16
- Auto: Mazda 6, 2.0 Benzyna 2003.
Te bezpieczniki są normalnie wciskane. Tylko mają cztery nóżki o ile pamiętam i trzeba się napocić, żeby je wyjąć 
Panowie am pytanie, chciałem zamontować na własną rękę oświetlenie powitalne jak u kolegi tutaj:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=147216
Moje pytanie brzmi tak, czy zamiast wpinać się w instalację elektryczną jak kolega, mogę użyć takiego czegoś:
http://lh6.ggpht.com/_VJOMnt153rw/TQln_LVwzDI/AAAAAAAAApo/vgV2RDw9Hvw/s1600-h/P1000745%5B3%5D.jpg
I wpiąć to w miejsce bezpiecznika nr 15 w kabinie – ROOM – oświetlenie górne ?
Z góry dzięki za odp.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=147216
Moje pytanie brzmi tak, czy zamiast wpinać się w instalację elektryczną jak kolega, mogę użyć takiego czegoś:
http://lh6.ggpht.com/_VJOMnt153rw/TQln_LVwzDI/AAAAAAAAApo/vgV2RDw9Hvw/s1600-h/P1000745%5B3%5D.jpg
I wpiąć to w miejsce bezpiecznika nr 15 w kabinie – ROOM – oświetlenie górne ?
Z góry dzięki za odp.
- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
szybkie pytanie przymierzam się do wymiany podkłedek pod wtryskiwaczami i mam pytanie , na forum czytałem że koszt takich podkładek to około 100 zł a w naszym klubowym sklepie widziałem takie podkładki za 12 zł komplet 4 sztuk . o co kaman ? czy te podkładki się nadają ?
wujek116 napisał(a):w naszym klubowym sklepie widziałem takie podkładki za 12 zł komplet 4 sztuk . o co kaman ? czy te podkładki się nadają ?
nadają się.
źle spojrzałeś -12 zł to cena 1 szt (natomiast w paczce znajdują się 4 szt) – są to zamienniki o jakości oryginału
ok dzięki . to zamawiam . muszę wymienić podkładki bo wali dymem z pod korka , a tak po za tym to mam pytanko , sprawdzałem ostatnio turbinę i łopatki nie mają żadnego luzu ale w kanałach do intercollera jest olej i autko zaczęło trochę dymić , z tego co czytałem na forum to czeka mnie regeneracja turbiny , i tu moje pytanie czy od razu warto coś jeszcze sprawdzić lub wymienić ?
Witam,
Nie wiedziałem za bardzo gdzie pytać bo to mój 2gi post a sprawę muszę rozwiązać szybko z powodu pogody. Otóż jakiś czas temu przy myciu mojej Mazdy upierd.. sobie antenę radiową (w miejscu gdzie od wewnątrz jest sprężynka, więc prawie przy dachu. Zauważyłem dziś, że przez tą usterkę do samochodu dostaje się woda i mam bardzo delikatnie mokrą podsufitkę
Czy można wymienić antenę samemu? Jeśli tak to w jaki sposób się za to zabrać, a jeśli nie to na jakie koszty się szykować w serwisie? Z góry dzięki za pomoc lub odesłanie do linku na forum.
Nie wiedziałem za bardzo gdzie pytać bo to mój 2gi post a sprawę muszę rozwiązać szybko z powodu pogody. Otóż jakiś czas temu przy myciu mojej Mazdy upierd.. sobie antenę radiową (w miejscu gdzie od wewnątrz jest sprężynka, więc prawie przy dachu. Zauważyłem dziś, że przez tą usterkę do samochodu dostaje się woda i mam bardzo delikatnie mokrą podsufitkę
Kiedy alfa romeo osiąga największą prędkość? Podczas holowania

- Od: 31 sie 2012, 14:34
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD @ 136 KM 2002