Czytałem kiedyś instrukcję do GG po polsku i znajduje się tam opis spuszczania wody z filtra paliwa, nawet opisana jest specjalna kontrolka, która o takiej potrzebie powiadamia. Postanowiłem sprawdzić, czy coś się uda wypompować, choć lampka się nie świeci. Przewertowałem instrukcję do mojej poliftowej i ... nie ma ani lampki ani opisu procedury spuszczania wody! Dostęp (wg procedury od przedlifta) do śruby spustowej jest taki, że nie jestem w stanie jej odkręcić. WTF ? W polifcie tego się nie robi ?
Pytanie drugie: jaki skutek ma naciskanie pompki na filtrze ? Czy 'działa' tylko przy zapowietrzonym układzie albo odkręconej tej nieszczęsnej śruby ?
Czyszczenie odstojnika wody
Strona 1 z 1
kolego mam ten sam problem w mojej madzi 323 1.7td...takze pali sie ta kontrolka i najlepszym rozwiazaniem jest wymiana filtra koszt jest niewielki nawet samemu mozesz wymienic;]
a o spuszczaniu wody z filtra w mojej instrukju nic nie ma...
teraz wiesz w jakiej stacji nie zalewac jak masz wode;] polecam orlen verva, bp, ewentualnie statoil,
naciskanie pompki powoduje wpompowanie paliwa do silnika, robi to sie w razie zapowietrzenia
a o spuszczaniu wody z filtra w mojej instrukju nic nie ma...
teraz wiesz w jakiej stacji nie zalewac jak masz wode;] polecam orlen verva, bp, ewentualnie statoil,
naciskanie pompki powoduje wpompowanie paliwa do silnika, robi to sie w razie zapowietrzenia
do madzi trzeba mieć cierpliwość tymbardziej jak masz diesla;]
- Od: 15 lis 2008, 19:41
- Auto: mazda 323 1.7TD sedan
dawot napisał(a):takze pali sie ta kontrolka

mcbeth napisał(a):nie ma ani lampki
Poza tym pytanie jest jasno zadane i dotyczy CiTD po lifcie.
Strona 1 z 1