Po przeczytaniu poradnika xANDy-ego ma pewien metlik odnośnie rodzaju filtra, jaki powinien być w dieslu. xANDy podkresla tam, że filtr do diesla powinien mieć dużą powierzchnię i wygląda inaczej niż te do benzyny. W sieci widzę jednak tylko filtry z 'rzadkimi' blaszkami, czyli te do benzyny. Co w końcu trzeba wybrać ? A może gdzieś w sieci są dostępne filtry MicronAir do M6 ?
Czy filtr kabinowy kupujecie 'pierwszy lepszy' ?
Filtr powietrza do diesla (i kabinówka)
Strona 1 z 1
Kolego ja filtr do kabiny kupiłem oryginalny mazdy z węglem, nie bawiłem się w zamienniki bo była mała różnica w cenie, swój udało mi się kupić za 94 zł w serwisie mazdy.
Filtra powietrza jeszcze nie zmieniałem.
Wiele osób poleca filtry Knechta, ale ich cena sama mówi, że są za drogie.
Filtra powietrza jeszcze nie zmieniałem.
Wiele osób poleca filtry Knechta, ale ich cena sama mówi, że są za drogie.
- Od: 5 maja 2008, 09:29
- Auto: 07r, M6 GG MZR-CD 143KM-ACTIVE
ogien82 napisał(a):Wiele osób poleca filtry Knechta, ale ich cena sama mówi, że są za drogie.
Również polecam
Globy napisał(a):bo naprawdę niewiele odbiegają od dobrych zamienników
yyy znaczy się cena
Łukasz napisał(a):Filtr powietrza do Premacy w ASO – 52zł
Witam! Łukasz jaka firma robi dla Mazdy orginalny filtr powietrza?
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Witam! Czy ktoś wie jaka firma robi w orginale dla Mazdy (BJ) filtr kabinowy?
Ostatnio edytowano 18 sty 2009, 20:50 przez topik, łącznie edytowano 1 raz
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
Filtr powinien miec dobra uszczelke i pasowac idealnie do skrzynki – zeby nie bylo mowy o przeciekach ...
Media filtra – wiekszosc to papier – Jak znajdziesz syntetyczny to super!
jak ocenic filter .. daj go pod swiatlo ... i zobacz jak przeswituje ... niektore tanie filtry sa katastrofa ... mozna swiat ogladac ....
Pamietaj o regularnej zmianie filtra ... to wydluzy zywotnosc oleju .. – brudny filtr = podniesiony stan silikonu w oleju = wieksze zuzycie ....
Media filtra – wiekszosc to papier – Jak znajdziesz syntetyczny to super!
jak ocenic filter .. daj go pod swiatlo ... i zobacz jak przeswituje ... niektore tanie filtry sa katastrofa ... mozna swiat ogladac ....
Pamietaj o regularnej zmianie filtra ... to wydluzy zywotnosc oleju .. – brudny filtr = podniesiony stan silikonu w oleju = wieksze zuzycie ....
Strona 1 z 1