Tego nikt chyba nie stosował na forum. Ciekaw jestem jak będzie jak się skończy dodatek w baku. Miałem kiedyś valvoline – silnik chodził ciszej póki go nie wypaliłem całego. A xeramic wyciszył (i zmniejszyło się też troszkę spalanie) na długi czas – przez rok nie wróciło do stanu sprzed "zalania".Jaksa napisał(a):Wlałem juz "Forte"
diesel bezsiarkowy lać czy omijać?
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Juz wyjezdziłem , myslę ze jest ok , klepie jak dieselxANDy napisał(a):Tego nikt chyba nie stosował na forum.
ogolnie mecząca jest ta jednostka.....Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Diesle te nowsze (RF4F) są cichsze nieco i grają bardziej miękko (porównywałem). Dużo im jednak brakuje do pompowtrysków. Jednostka męcząca – i tak i nie. Hałas jest rewelacyjny – trudno nie zauważyć na ulicy madzi z DiTDJaksa napisał(a):klepie jak dieselogolnie mecząca jest ta jednostka.....
Męcząca w kwestii serwisowej – no bo nikt nie odkrył wszystkich tajemnic tego motorka. Moglibyśmy wraz z firmą MAZDA dojść do porozumienia i "sprzedać" im całkiem niezły zestaw wiadomości, których nawet oni nie posiadają.
Męczący – a z czego Ty żyjesz
z Mazdy!
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Czy w naszym pieknym kraju nawet paliwo musi być pokręcone??
porównując paliwa $ to V-Power Diesl'a nie daje niepokojących objawów wspomnianych wcześniej.
hmmm przeczytałem chyba już cały dział i z tego co pamiętam to paliwa BP nie cieszyły się uznaniem więc nigdy tam nie zalewałem w obawie o pompe.
Wiem, że jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale gdzie najlepiej tankować????
porównując paliwa $ to V-Power Diesl'a nie daje niepokojących objawów wspomnianych wcześniej.
Jaksa napisał(a):zalaniu "nowego" na BP
hmmm przeczytałem chyba już cały dział i z tego co pamiętam to paliwa BP nie cieszyły się uznaniem więc nigdy tam nie zalewałem w obawie o pompe.
Wiem, że jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale gdzie najlepiej tankować????

- Od: 27 mar 2007, 06:09
- Auto: było DiTD '00 jest HDi '07
Bo to prawda – tak jest zazwyczaj – jest to często problem jednostkowej stacji. Ja też ostatnio znalazłem "trefnego" Shella...k.el napisał(a):pamiętam to paliwa BP nie cieszyły się uznaniem
xANDy napisał(a):Hałas jest rewelacyjny – trudno nie zauważyć na ulicy madzi z DiTD
Masz racje ta jednostka napedowa ma dośc specyficzny dzwiek
teraz mamy mały klub DiTD
Europa zachodniaWiem, że jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale gdzie najlepiej tankować
ja to chyba jednak sprzedam madzie , mam kupca – tylko co kupic ? patrzę na M6 benzynowe ale chyba jeszcze mnie nie stac na taki luksus Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
W sumie 3 znajomych zadeklarowało chęc zakupu mojego auta ( za dobre pieniądze ) i nie wiem co zrobic ..... z jednej strony szkoda mi tego auta ale patrzac z innej strony ( jezdziłem wieczorami BJ-tką – nie ma porownania do DiTD – 1,8 Dohc to 1,8 Dohc )Riki napisał(a):dlaczego chcesz sprzedac GFke
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
tycjan masz racje........ w zime porazka
ale teraz... moze byc
zreszta to tylko R4... co by nie zrobili (nawet CR które duuuzo daje) to nadal kiepski ten dźwiek.... ale turbina troche ratuje
W sprincie do 100km/h pewnie tak...
sam myślałem ze DiTD nie jest zbyt dynamiczne... (widzac po swoim, ale mam nadzieje ze niedlugo sie to zmieni
) ale ostatnio mialem okazje jezdzic innym, 626 GW kolegi bafanabafana, Jego kombi chodzi spooro lepiej niz moj hatchback... zeby moja tak jezdzila 
ale teraz... moze byc Jaksa napisał(a):nie ma porownania do DiTD
W sprincie do 100km/h pewnie tak...
Riki – nie narzekaj!! naprawdę sporo zależy od paliwa... no i nie tylko od tego...
Mało Ci mojego zdjęcia????
Mało Ci mojego zdjęcia????
Nie tylko , czuje sie te 116 KM przy lekkim nadwoziu.Riki napisał(a):W sprincie do 100km/h pewnie tak
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa – i tutaj masz rację – ważniejsza jest MASA. Po wyjęciu paru gratów z mojej sam widziałeś zdjęcie licznika...
Widziałem , nie masz serca dla silnikaxANDy napisał(a):sam widziałeś zdjęcie licznika...
xANDy napisał(a):Riki – nie narzekaj!! naprawdę sporo zależy od paliwa... no i nie tylko od tego...
xANDy nie narzekam, pisze fakty... przejedziesz sie moja to sam zobaczysz
xANDy napisał(a):Mało Ci mojego zdjęcia
xANDy dobrze, ze jadac do Ciebie mam "kawałek" ładnej autostrady, moze zobacze ile pojdzie przed i po......
Przy zalaniu dwa razy kiepskim paliwem miałem to samo... No – przed wszystkimi remontami też.........Riki napisał(a):jednak dla mnie wazniejsza jest elastycznosc, moim autem nie da sie wyprzedzac na 5 biegu...

xANDy napisał(a):No – przed wszystkimi remontami też
Dlatego zdecydowałem sie na te same "remonty" co Ty
xANDy napisał(a):Przy zalaniu dwa razy kiepskim paliwem miałem to samo
Szczerze mówiac leje tylko na dwoch stacjach.. jak jade w trase to leje pod korek
(no.. raz mi sie tylko zdazylo zalac na Shellu w Radomiu xANDy napisał(a):naprawdę sporo zależy od paliwa
no tak problem paliwa przewija się w wieeeelu wątkach działu.
xANDy w jednym znich pisałeś, że pompki Denso lubią ON z Shella i Statoil, a raczej dodatki do ropki stosowane przez te koncerny. Powiedz co takiego mają paliwka tych stacji lub czego nie mają orły i lot(os)y iczy inni. I skąd ta wiedza?
Pytania zadaję bo taj pory rylko raz nie zalałem na polecanych stacjach i wiem jedno między Olsztynem, a Koszalinem $ ON na niebiesko-pomarańczowych stacjach to "siara" zawsze po zalaniu na tych stacjach ubywa kucyków, a przybywa dB. Spostrzeżenia dotyczą kilku jeśli nie klikunastu różnych stacji na wspomnianym odcinku.
jeśli faktycznie ma mnie to ustrzec przed przedwczesną wizytą w Mabi to jakoś to przeboleję – w końcu mogę lać tylko v-power, czy extra diesel, ale tu taż czytam o wpadkach Jaksy i xANDy'go

- Od: 27 mar 2007, 06:09
- Auto: było DiTD '00 jest HDi '07
Zawsze jak zalewam zbiornik myslę ..... czy to juz teraz czy to jeszcze nie ten zbiornikk.el napisał(a):w końcu mogę lać tylko v-power, czy extra diesel, ale tu taż czytam o wpadkach Jaksy i xANDy'go
Ogolnie paliwa w naszym kraju mamy do
( gdzie nie lejesz zawsze moze byc problem )Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY