jak silnik osiagnie odpowiednia temperature to wlancza sie wentylator od strony kierowcy, jak wlacze klime to wtedy zalacza sie od strony pasazera, i on sie wlancza i wylancza w zaleznosci jak potrzebuje klima
z tego co piszesz to powinny obydwa sie zalaczyc jak silnik osiagnie temperature na polowe skali?
czy ten od pasazera ma sie wlanczac tylko jak jest wlaczona klima?
Znaczny wzrost temperatury pod obciazeniem – diesel
- Od: 9 lip 2010, 11:50
- Auto: Mazda 6 2.0 CD 136KM Sport Combi
maromarcin u mnie niema czegos takiego ze osobno sie zalaczaja wentylatory.jak trzeba schlodzic silnik to wlaczaja sie dwa choc bardzo rzadko bo uklad w m6 jest wydajny.jak pracuje klima tez sie wlaczaja to dwa.niewiem do kogo ty tam jezdzisz,czy naprawde
znaja sie na tych motorkach bo juz za dlugo to trwa 

- Od: 14 lut 2010, 17:35
- Auto: M6 Hatchback MZR-CD 136HP 2005r.
no wlasnie nie wiec co z tymi wentylatorami – no wlasnie jak jadac szybciej nie powinny sie zalaczac to znaczy ze powinna chlodzic chlodnica, no ale nie wystarcza,
zmieniam wlasnie mechanika, i po niedzieli podjade do innego – ale jeszcze zanim podjade to sie zastanawiam czy oby nie wymienic chlodnicy najpierw? -czy odrazu pojechac na inny serwis i niech suzkaja
wiem ze to dlugo trwa – o duzo za dlugo:(
zmieniam wlasnie mechanika, i po niedzieli podjade do innego – ale jeszcze zanim podjade to sie zastanawiam czy oby nie wymienic chlodnicy najpierw? -czy odrazu pojechac na inny serwis i niech suzkaja
wiem ze to dlugo trwa – o duzo za dlugo:(
bylem dzis u mechanikow innych – powiedzieli ze na pierwsze ich ogledziny – cos moze byc nie tak zlozona jednak glowica, w srode umowilem sie na powazneijsze ogledziney i wtedy bede juz wiedzial co i jak
maromarcin powiedz z jakiego kraju pochodzi Twój samochod, bo mój z wloch a makaroniarze nie wiedzą co to płyn do chłodnic bo mrozu nie było i leją wode z kranu, a to wtym wypadaku jak u mie sprawa jasna.. chłodnica zarosnięta kamieniem.
-
trala
trala napisał(a):a makaroniarze nie wiedzą co to płyn do chłodnic
Wszędzie można trafić na kiepski egzemplarz po niechlujnym właścicielu i kiepskich serwisach. Uogólnianie jest dużym błędem
Moja też jest z Włoch a była poprawnie serwisowana.
jutro stawiam do porzadnego serwisu i maja wszystko oblukac co i jak
gosciu stamtad po powierzchownych ogledzinac powiedzial ze cisneinie w ukladzie jest troche zaduze , jutro beda badac pacjeta porzadnie
w dodatku wczoraj zauwazylem ze jak przycisne mu do dechy to idzie jak strzala, ale za soba zostawiam czarna zaslone dymna- tak kopci – moze nie az tak mocno, ale widze w lusterku – a wczesniej tego nie bylo:(
gosciu stamtad po powierzchownych ogledzinac powiedzial ze cisneinie w ukladzie jest troche zaduze , jutro beda badac pacjeta porzadnie
w dodatku wczoraj zauwazylem ze jak przycisne mu do dechy to idzie jak strzala, ale za soba zostawiam czarna zaslone dymna- tak kopci – moze nie az tak mocno, ale widze w lusterku – a wczesniej tego nie bylo:(
a jednak po diagnozie u nowego lekarza – pacjentka na 90% ma slabo drożna chlodnice:( – jutro wymiana i zobaczymy czy to pomoze
no i po sprawie
– nowa chlodnica zalozona – narazie zrobione 60 km predkosciami 120-160 i wszystko jest ok – mam nadzieje ze to koniec walki z mazda:)