WTRYSKIWACZE wymiana/czyszczenie/końcówki?
Pogrzebałem w szukarce ale nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytania:
– jak sprawdzić który wtrysk 'wali'? czy można to zrobić tak jak wyczytałem w 323 – wypinając po kolei przewody sterujące wtrysk?
– czy jak już znajdę który mi wali pod maską to czy:
a) próbować wymieniać samą końcówkę?
b) wymieniać cały wtrysk na na nowy czy też próbować używany?
c) czy to sie w ogóle czyści/reguluje?
zzzzooom
– jak sprawdzić który wtrysk 'wali'? czy można to zrobić tak jak wyczytałem w 323 – wypinając po kolei przewody sterujące wtrysk?
– czy jak już znajdę który mi wali pod maską to czy:
a) próbować wymieniać samą końcówkę?
b) wymieniać cały wtrysk na na nowy czy też próbować używany?
c) czy to sie w ogóle czyści/reguluje?
zzzzooom
- Od: 6 mar 2007, 08:18
- Auto: Mazda 6 kombi 2.0 ON, 136 PS
zooomzooom napisał(a):c) czy to sie w ogóle czyści/reguluje?
Chyba TAK
marta6 miała problem, który rozwiązano czyszczeniem wtryskiwaczy
marta6 napisał(a):Panowie z ASO wyczyscili wtryski
nie wiem słyszałam ze sie nie czysci wtrysków ale co tam moze zle słyszałam:)
podobno były strasznie zafajdane ,ten poprzednik musiał jezdzic na jakimś syfie,
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=46808&postdays=0&postorder=asc&start=90
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Ok dziekuję za podpowiedź.
Serwis w Olsztynie wysyła mnie do Mabi
Objawy są identyczne jak u Marty6 (o odpaleniu przez kilka sekund słychać dźwięk który przypomina prace silnika na 3 cyl. + wibracje potem jest już OK)
hmmm zobaczymy czy sam mogę wyjąć wtryski? jak myślicie?
Serwis w Olsztynie wysyła mnie do Mabi

Objawy są identyczne jak u Marty6 (o odpaleniu przez kilka sekund słychać dźwięk który przypomina prace silnika na 3 cyl. + wibracje potem jest już OK)
hmmm zobaczymy czy sam mogę wyjąć wtryski? jak myślicie?
- Od: 6 mar 2007, 08:18
- Auto: Mazda 6 kombi 2.0 ON, 136 PS
zooomzooom napisał(a):czy sam mogę wyjąć wtryski? jak myślicie?
Wyjąć pewnie tak....
...gorzej z włożeniem spowrotem
PS
Nie znam sie na tym...ale poczytaj serwisówkę.
zooomzooom napisał(a):hmmm zobaczymy czy sam mogę wyjąć wtryski? jak myślicie?
Witam!Tylko przed wyjęciem wtrysków dobrze wyczyśc gniazda – najlepiej to przedmuchaj sprężonym powietrzem żeby brud nie wpadł do komory spalania.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Pewnie ze mozesz ale co dalej? Mabi ma odpowiedni sprzet do tego aby sprawdzic co z nimi sie dzieje....zooomzooom napisał(a):czy sam mogę wyjąć wtryski
Jaki problem ? w szostce łatwiej to zrobic niz w DiTD ....magicadm napisał(a):gorzej z włożeniem spowrotem
Tu się kolega myli , wtryski są pod deklem zaworowym wiec co tam czyscic ?topik napisał(a):Tylko przed wyjęciem wtrysków dobrze wyczyśc gniazda
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
No to ja się dołączę, podobny problem z tym, że nie zawsze występuje.
Czyli w serwisie tego nie zrobię? Bo miałem się umówić. A lublin chce wogóle za jakąkolwiek diagnostykę silnika 200... i w górę. A komp KTS nic nie zidentyfikuje? A co z tym czyszczeniem ponoć koleżance to pomogło? ... hymm
@Jaksa a ile oni mogą za taką diagnostykę krzyknąć? Strasznie mi tam nie po drodze.Jaksa napisał(a):Pewnie ze mozesz ale co dalej? Mabi ma odpowiedni sprzet do tego aby sprawdzic co z nimi sie dzieje....
Czyli w serwisie tego nie zrobię? Bo miałem się umówić. A lublin chce wogóle za jakąkolwiek diagnostykę silnika 200... i w górę. A komp KTS nic nie zidentyfikuje? A co z tym czyszczeniem ponoć koleżance to pomogło? ... hymm
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
No ja w sumie też , miałem tydzien temu taki problem ( przez 100 metrów cos mi silnik zaczął pracowć na 3 cylindrach – nie wiem co sie stało , wyprostowałem jej wydech i do dzisiaj jest ok ) dzwoniłem do Mabi ( szkoda ze tam odbiera dziewczyna ktora nie wie o czym do niej mówiszarti.sa napisał(a):No to ja się dołączę

Wątpie aby ASO w Łodzi miało taka mozliwosc , co tam było to tylko oni wiedzą bo klientowi mozna wszystko powiedziec tak ?arti.sa napisał(a):A co z tym czyszczeniem ponoć koleżance to pomogło

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
arti.sa napisał(a):A co z tym czyszczeniem ponoć koleżance to pomogło
Zapytaj Koleżankę
arti.sa napisał(a):ile oni mogą za taką diagnostykę krzyknąć
Zadzwoń sam i potarguj
Jaksa napisał(a):Jaki problem ?
Że wcześniej, trzeba wyczyścić
To ja proponuję zalanie do paliwa specyfiku np. STP do czyszczenia wtryskiwaczy (do diesla).
Sam to zrobiłem na samym początku profilaktycznie.
A w Cronosie (z racji jazdy na LPG) zalewałem specyfik co pół roku.
Sam to zrobiłem na samym początku profilaktycznie.
A w Cronosie (z racji jazdy na LPG) zalewałem specyfik co pół roku.
.....a 500 zeta wydac na dobrą zabaweGrzyby napisał(a):To ja proponuję zalanie do paliwa specyfiku np. STP do czyszczenia wtryskiwaczy (do diesla).

Jaksa napisał(a):wiem ze Mabi robi taka operacje za 6 czy 7 stówek ale czy efekty sa zadziwiajace ?
hymm za wyjęcie i włożenie? Tego również proszę nie mylić z czym innym

już zapytałem wcześniej – zobaczymy co jej powiedzieli bo z jej opisu "wyczyścili wtryski" nic nie wynika.magicadm napisał(a):Zapytaj Koleżankę usmiech
hymm z tą Panią co @Jaksa wspomniał ?magicadm napisał(a):Zadzwoń sam i potarguj zeby
magicadm napisał(a):Że wcześniej, trzeba wyczyścić
edit: ok. to co polecacie STP najlepszy?
Ostatnio edytowano 8 maja 2008, 22:31 przez arti.sa, łącznie edytowano 1 raz
Jaksa napisał(a):Ty Mario dobrze piszesz , chyba tak zrobię ....
tym bardziej że specyfiki są sprawdzone (przynajmniej nie szkodzą
W Cronosie pomagało (a ma przebieg wyższy niż każda z szóstek na tym forum) więc sądzę że i tu może pomóc.
Z tą Pania nie pogadasz , jedyny tekst ktory usłyszysz to " prosze przyjechac i zostawic auto " koniec rozmowyarti.sa napisał(a): z tą Panią co @Jaksa wspomniał

Pewny jestes ze wszystkie szostki w kraju mają po 115 tysi ?Grzyby napisał(a):W Cronosie pomagało (a ma przebieg wyższy niż każda z szóstek na tym forum

Ostatnio komuś dałem "DIESEL SPLUNG" czy jakoś tak. Miałem wyczyscić to wczesniej w corolce ale sie nie doczekała, a to kosztuje chyba z 50zeta. Miało być dobre, dajcie jakies propozycje bo lepiej wylozyć nawet te 50 zeta na dobry specyfik. A jak nie pomoże to na wtryski trzeba będzie wyłożyć a może na 1? Nie daj się jakoś tego zdiagnozować oprócz tego "stołu"?
Tylko pytanie ile miały na zachodzie? 
Tak jestem pewień, że w kraju tak.Jaksa napisał(a):Pewny jestes ze wszystkie szostki w kraju mają po 115 tysi ?

Jaksa napisał(a):Pewny jestes ze wszystkie szostki w kraju mają po 115 tysi ?
a pewien jesteś że Cronos ma tyle co na liczniku ?

arti.sa napisał(a):dajcie jakies propozycje
STP
http://www.stp.com.pl/produkty/paliwa.html
przedostatni w czarnej butelce
....a 500 zeta wydac na zabawe ..... a nie mowiłemarti.sa napisał(a):lepiej wylozyć nawet te 50 zeta na dobry specyfik.

Cronos ma 115 tysi do milionaGrzyby napisał(a):pewien jesteś że Cronos ma tyle co na liczniku

Mysle ze FS tyle by nie zył , chyba ze to juz 3 motor masz pod machaGrzyby napisał(a):któż to wie