pompa vacuum (podciśnienia)
zaglądałem tam ale nic nie widziałem
może za słabe oświetlenie miałem żeby coś tam zauważyć.
Zamawiam używaną pompę w podobno b. dobrym stanie
jak będę ja montował to się przyjże
na co zwrócić szczególna uwagę ?
- Od: 4 cze 2009, 21:22
- Auto: Mazda 6
Kombi
2,0 MZR-CD
2002r
zaglądałem tam ale nic nie widziałem
- Od: 4 cze 2009, 21:22
Kombi
2,0 MZR-CD
2002r
jakby co to mam ten wytarty element, oczywiscie w duzo lepszym stanie,
moze pomoze, bo jak nie to pompe Vaku tez posiadam..
E.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
jakby co to mam ten wytarty element, oczywiscie w duzo lepszym stanie,
E.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam, wymienilem dzisiaj coupling set(330zl), bolt(120zl) oraz łożysko(21zl) i nadal slychac to denerwujace grzechotanie;/;/ przy obrotach 1800-2000 gdy dodaje gazu, jak puszczam gaz nic nie slychac. Co jeszcze moze byc powodem tego grzechotania? pozdrawiam
-
mck87bp
Witam, wymienilem dzisiaj coupling set(330zl), bolt(120zl) oraz łożysko(21zl) i nadal slychac to denerwujace grzechotanie;/;/ przy obrotach 1800-2000 gdy dodaje gazu, jak puszczam gaz nic nie slychac. Co jeszcze moze byc powodem tego grzechotania? pozdrawiam
-
mck87bp
Wymieniasz tylko 2 elementy – zawsze pomagało , wymienilem pare razy i jest cisza ....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Wymieniasz tylko 2 elementy – zawsze pomagało , wymienilem pare razy i jest cisza ....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
P.P napisał(a):gdzie moge dostać pompe VACUM do mojej m6 2.0 diesel 136km z 2004 roku ?
hm... zadaj to pytanie w poradnikach... tam tez polecaja sklepy...
P.P napisał(a):Koledzy takie pytanie, gdzie moge dostać pompe VACUM do mojej m6 2.0 diesel 136km z 2004 roku ? poza serwisem nie da rady tego kupic ?
Z Góry dziekuje Przemek
Kolego zadzwon pod ten numer 664722615 i poproś o wysyłkę. Zdaje się ze zawoła okolo 200 zl.
Mazda 6 kombi 2,0 d 2004
- Od: 8 lut 2011, 12:38
- Auto: Mazda 5 2,0Diesel 2008 , Mazda CX-7 2,2Diesel 2011
Jaki masz problem z tą pompą ?
z tego co przeczytałem , wysiadło mu wspomaganie i doszedł do wniosku , że winna jest pompa a nie smarowanie więc jej szuka . Wiem gdzie ją kupić , bo niedawno sam szukałem tej pompy , na szczęście u mnie skończyło się na wymianie sprzęgiełka (strasznie klekotała i też byłem gotowy ją wymienić , ale handlarz wcisnął mi sprzęgiełko i powiedział , że będzie dobrze i miał racje
).
Mazda 6 kombi 2,0 d 2004
- Od: 8 lut 2011, 12:38
- Auto: Mazda 5 2,0Diesel 2008 , Mazda CX-7 2,2Diesel 2011
Sory Koledzy, zachorowałem i troche czasu już tu nie zaglądałem, kolego eldritch to jest jakaś pomyłka, nie mam takiegu problemu
, rozumiem że te 200 zł za używaną tak ? Chce ją wymienić z tego powodu że grzechocze, po szybkim wduszeniu pare razy, pedał hamulca robi się twardy i po trzecie wydaje mi się że mam słabe hamulce, co o tym sądzisz Jaksa ?
- Od: 8 gru 2008, 15:09
jak grzechocze, to się wymienia sprzęgiełko pomiędzy vacuum a wałkiem, a nie pompę. Ewentualnie zostawia, bo to jedynie defekt akustyczny nie mający wpływu na silnik, jego funkcjonalność itp.
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Dokładnie – to kosmetyka a brak podcisnienia moze powodowac zatkany otwor magistrali olejowej w pierwszej kapie zaworowej , pompa bez oleju nie da prawidlowego podcisnienia .agnostyk napisał(a): Ewentualnie zostawia