Szum po zgaszeniu silnika.
1, 2
Po wyłaćzeniu stacyjki szczególni po krótkich jazdach (ale gdy temp silnika jest juz normalna) słychać przez parenaście sekund słychac szum spod maski.Wszystko jest o'k ale ktoś wie co to jest? Po solidnym jeżdżeniu jak się go zgasi nic nie słychać.pozdrawiam W
Ostatnio edytowano 15 lut 2007, 23:51 przez gieroj, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 24 sie 2006, 19:27
- Auto: 6 2.0D DPF 121 KM 2005 HB
Kłaniam się,
gieroj dopisz w opcjonalnym opisie tematu przynajmniej rok produkcji! Bo z tego co wiem, to były chyba dwa różne silniki diesla w "szóstce", a teraz mamy trzeci – przynajmniej pod względem liczby KM. Może biadole, ale grunt to stosować się do regulaminu tego działu.
gieroj dopisz w opcjonalnym opisie tematu przynajmniej rok produkcji! Bo z tego co wiem, to były chyba dwa różne silniki diesla w "szóstce", a teraz mamy trzeci – przynajmniej pod względem liczby KM. Może biadole, ale grunt to stosować się do regulaminu tego działu.
Ostatnio edytowano 15 lut 2007, 23:57 przez Solo, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 15 maja 2004, 16:37
to jest taki szum jakby jekiś silniczek elektryczny sobie buczał czy cokolwiek w podobie jak dostanie ostro we wtryskiwacze to czekam sobie dłuższą chwilę az turbo sie uspokoi wię c odpada tym bardziej ze to po krótkiej spokojnej miejskiej jeżdzie na mrozie zobaczyłem
- Od: 24 sie 2006, 19:27
- Auto: 6 2.0D DPF 121 KM 2005 HB
Silniczek pompki od webasto.... Na 99%
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Długi napisał(a):Webasto
Chyba nie masz innego wyjscia jak potwierdzic to co napisał SławekxANDy napisał(a):Silniczek pompki od webasto.... Na 99%

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
O kim pisałeś Jareczku? przecież ja jestem księdzem...Jaksa napisał(a):kto jak kto ale tacy ludzie wiedzą chyba najlepiej
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
O ASO Gorzów.xANDy napisał(a):O kim pisałeś Jareczku
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Webasto ! U mnie też to występuje !
Nic się nie martw wszystko ok !
Nic się nie martw wszystko ok !
- Od: 18 maja 2006, 13:45
- Auto: 323 1.3 16v oraz 6 2.0 CITD
witam
mam te same objawy co kolega, ale w srodku nie mam zadnego przycisku do webasto wiec chyba moje autko nie jest w to wyposazone
szum wydobywa sie jakby z okolic podszybia, przy zapalonym silniku stojąc z przodu nic nie słychać, natomiast stojac obok drzwi kierwocy lub pasażera dzwiek jest słyszalny, szumi jeszcze przez kilka sekund po wyłączeniu silnika. Po przejechaniu ok 10km szum cichnie i go nie słychać ani przy włączonym ani wyłączonym silniku
ps. autko (jak w opisie) mam od miesiąca, sprowadzone
mam te same objawy co kolega, ale w srodku nie mam zadnego przycisku do webasto wiec chyba moje autko nie jest w to wyposazone
szum wydobywa sie jakby z okolic podszybia, przy zapalonym silniku stojąc z przodu nic nie słychać, natomiast stojac obok drzwi kierwocy lub pasażera dzwiek jest słyszalny, szumi jeszcze przez kilka sekund po wyłączeniu silnika. Po przejechaniu ok 10km szum cichnie i go nie słychać ani przy włączonym ani wyłączonym silniku
ps. autko (jak w opisie) mam od miesiąca, sprowadzone
wczesniej passat VR6
- Od: 27 lis 2007, 20:30
- Auto: M6 GY MZR-CD 2004 136KM
hrabcio napisał(a):witam
Bo to jest dogrzewacz działający niezależnie. Każda M6 diesel jest w niego wyposażona.
Jest o tym mnóstwo na forum.
domin1979 napisał(a):Bo to jest dogrzewacz działający niezależnie. Każda M6 diesel jest w niego wyposażona.
Jest o tym mnóstwo na forum.
dzięki za info, a to ze tak szumi to normalne czy cos z tym musze zrobic
wczesniej passat VR6
- Od: 27 lis 2007, 20:30
- Auto: M6 GY MZR-CD 2004 136KM
mam problem z mazda 6 CiTD 07 143 km po wyłączeniu silnika dochodzi z pod maski szum jakby coś chodziło na such po 10-20s przestaje
??????????????????????????????????

-
pwpw
1, 2