Witam
Prosiłbym o identyfikacje części na której zauważyłem wyciek płynu smarowniczego...
Jeżeli ktoś byłby tak dobry i mógł wyjaśnić mi co to za część, do czego służy i co może być przyczyną pojawienia się plam oleju byłbym wdzięczny...
Pojawiający się wyciek przy silniku [LF]
Strona 1 z 1
Sam wcześniej myślałem że to jest po prostu "łapa" ewentualnie z gumową częścią w środku
A z tego by wynikało że ta część pracuje jak amortyzator olejowy i mam wyciek tego wewnętrznego oleju...
Czy dobrze rozumiem?
I teraz pytanie czy wymieniać jak najszybciej czy jak zacznę już zdecydowanie czuć pracę / wibracje silnika
A z tego by wynikało że ta część pracuje jak amortyzator olejowy i mam wyciek tego wewnętrznego oleju...
Czy dobrze rozumiem?
I teraz pytanie czy wymieniać jak najszybciej czy jak zacznę już zdecydowanie czuć pracę / wibracje silnika
- Od: 12 wrz 2012, 20:22
- Auto: Mazda 3 BK LF 2007 2.0 150KM!
ciut wcześniej
MAZDA 323F BG 1991 1.6 88KM
Dzięki za odpowiedź
Rzeczywiście to nie działa jak amortyzator ale sama poducha jest olejowa / jak się doczytałem na innym wątku /
Czy ktoś miał niewątpliwą przyjemność wymieniać samemu taką część? Wydaje mi się że nie jest to trudna czynność...
Warsztat "mówi" że wymiana będzie mnie kosztować 600 zł
Natomiast w sklepie internetowym sama poduszka kosztuje 200zł

Rzeczywiście to nie działa jak amortyzator ale sama poducha jest olejowa / jak się doczytałem na innym wątku /
Czy ktoś miał niewątpliwą przyjemność wymieniać samemu taką część? Wydaje mi się że nie jest to trudna czynność...

Warsztat "mówi" że wymiana będzie mnie kosztować 600 zł
Natomiast w sklepie internetowym sama poduszka kosztuje 200zł
- Od: 12 wrz 2012, 20:22
- Auto: Mazda 3 BK LF 2007 2.0 150KM!
ciut wcześniej
MAZDA 323F BG 1991 1.6 88KM
ja kupiłem z M5 z 2008 r za 50 zł , wymiana 50 ale żeby ona była olejowa ?
Strona 1 z 1