matthies napisał(a):No wiele teorii mówi, że przy przelocie ileś tam kucy zawsze dochodzi, dlatego pytam bo mnie to ciekawi

Pojawia się tylko pytanie, czy naprawdę zrobiła się żwawsza, czy tak jak to zawsze ma miejsce "zrobiłem sobie moda, o kurde ale dodało mocy" taka podświadoma działalność podświadomości

Masz już dawcę, że planujesz w miesiąc się uporać?
Szczerze nie obchodzi mnie co jest modne a co nie, robię to co mi się podoba

Żeby sprawdzić czy faktycznie jest jakiś wzrost mocy musiałbym wjechać na hamownie, moim skromnym zdaniem lepiej jeździ
wilusjdm napisał(a):Jaki masz w efce aktualny przebieg ? Na pewno nie większy jak 250tys. A to jest dopiero mała rozgrzewka dla silnika Mazdy, tak więc musiał Twój motor przejść niezłe pałowanie
Wydaje mi się jednak, że na Twoim miejscu jednak nie robiłbym swapa, (doczytałem się dogłebnie Twojego tematu) przelot już masz i inne pierdółki, to nawet bym się nie zastanawiał i remontowałbym BP na cacy, i wtedy nic innego jak doładować, turbine można ogarnąć za nie duże pieniądze w dobry stanie, do tego większy ic i jest bajka . Przy większej turbinie mółbyś liczyć na 130-140 ps ? A to spokojnie wystarcza na tą budę . Ale decyzja należy do Ciebie

Fakt nie ma większego przebiegu niż 250tys (bynajmniej ze stanu licznika – ciekawe ile był kręcony

). Z tym że niby ten silnik już był robiony, ale jak widać nie za specjalnie skoro już się ze*rał (a co ja ją skarałem to swoją drogą

) Pytałem o opinie wielu mechaników i każdy mówi że lepiej kupić drugi taki sam silnik bo remont wyjdzie drożej niż zakup drugiego (z tym że nie wiadomo co się znowu kupi). Kumpel wypatrzył mi już 1.8BP na wszelki wielki jak nic innego nie będzie, ale trwają poszukiwania czegoś większego i ogarniętego

. Nie ukrywam że się trochę napaliłem ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do turbo jest to jakaś alternatywa – zawsze można do KLZE wstawić turbo

hehe