Jak coś cyknę w wolnej chwili to wrzucę

Dzisiaj mi przyszły żarówki do licznika więc w niedługim czasie zmieniam podświetlenie licznika na niebiesko + przy okazji zmienię ramkę licznika na drugą bo tą mam pękniętą i podziurawioną
Dopisano 18 maja 2013, o 22:39:Tarcza miala 3mm prog tu gdzie wida ze jest wytarte, od strony zwrotnicy bylo tak samo, a klocki byly zjechane juz na zero praktycznie. Tulejki prowadzace klocki staly i ciezko bylo je wybic wybijakiem i mlotkiem :/ tarcze tak zapieczone ze ciezko bylo zdjac :/ teraz rdza z tulejek jest zeszlifowana, wszystko nasmarowane i mozna leciutko palcami przesuwac wiec jest tak jak bc powinno

-- 18 maja 2013 22:34 --
Zakończyłem moją renowację tylnej półki i jestem mega zadowolony

Dla przypomnienia – półka była złamana wzdłuż i w poprzek, i miała dwie okropne dziury po głośnikach. Dokładniej wyglądało to tak:

Oryginalna półka w dobrym stanie jest ciężka do zdobycia a jak już się pojawi to ceny są kosmiczne, więc decyzja była prosta – reanimujemy, jak się nie uda wtedy kupię nową.
Zakupiłem więc klej wikolowy do drewna, sklejkę liściastą 3mm dwa kawałki żeby podkleić górę i dół, dwie paczki wkrętów. Wszystko kosztowało mnie ok. 30zł
tak sobie to wyglądało, we wgłębieniach od góry docięte wyżynarką kawałki płyty sklejkowej, od dołu wzmocnienie w poprzek + na to przykręcona duża płyta ale nie mam fotki akurat. Płyty sklejone z półką na klej wikolowy + skręcone płyty ze sobą wkrętami, żeby się nie rozpadło po pierwszym zamknięciu bagażnika

Wczoraj kupiłem klej w sprayu. Wcześniej kupiłem sobie fajny materiał, wygląda podobnie do ori ale jest fajniejszy w dotyku – bardziej milutki

Przykleiłem dzisiaj górę

po czym pojechałem do biedronki na zakupy, po drodze wpadłem do babci gdzie cyknąłem fotkę z okna

po powrocie do domu działałem dalej klejąc materiał od dołu, jak wszystko wyschło zamontowałem oryginalne elementy które były demontowalne, i półka skończona wygląda tak:

szkoda że fotki nie oddają koloru bo jest to fajne czarne a na fotkach szare :/
Dostałem jeszcze kierunki na błotniki od 323F BA, bardziej mi się podoba ich kształt i w wolnej chwili planuję spróbować je zamontować, jak nie będzie ładnie to wrócę do ori