oznaczenie lakieru
Strona 1 z 1
witam, mam pytanko , wie ktos moze jaki jest kod- oznaczenia lakieru do mojej mazdy jak na zdjeciu na dole, bo potrzebuje kupic troche lakieru , pozdro
-
Pyton162
To chyba Z1 czyli Tropical Emerald Metallic zreszta wszystkie kolory i oznaczenia znajdziesz na www.mx-3.com
...::Pal gume nie dusze::..
- Od: 28 lis 2005, 01:43
- Auto: MX-3 1.6 16V SOHC wer.USA
no raczej nie , jest napewno inny ocien lakieru, monia ma ten kolor i jak postawie moja mazde kolo niej to rzonia sie te kolory i to duzo, wiec czekam dalej na jakies prpozycje
-
Pyton162
a jakie masz oznaczenie?u mnie jest na progu,musisz miec oznaczenie koloru na jakies tabliczce.Albo wez kalpke od wlewu albo jakis inny element ze soba do mieszalni to oni ci znajda jaki to kolor w palecie mazdy
...::Pal gume nie dusze::..
- Od: 28 lis 2005, 01:43
- Auto: MX-3 1.6 16V SOHC wer.USA
auto stoiu na warsztacie i nie mam do niego dostepu bo mam awarie elektryki , a chce kupic lakier zeby zrobic zaprawki po zimie bo mam gdzie niegdzie do roboty , dlatego pisze na forum zeby ktos napisal jak to lakier, pozdro
-
Pyton162
Dzięki, tylko jak to można mniej więcej przetłumaczyć na polski?
solemn (Ectaco-Poland)
a,
1 uroczysty
2 solenny
3 ceremonialny
4 świąteczny
5 poważny
6 wielki
blue:
niebieski
mica (Ectaco-Poland)
n, rodz. m
1 mika [miner.]
2 łyszczyk
uroczysty niebieski mika

solemn (Ectaco-Poland)
a,
1 uroczysty
2 solenny
3 ceremonialny
4 świąteczny
5 poważny
6 wielki
blue:
niebieski
mica (Ectaco-Poland)
n, rodz. m
1 mika [miner.]
2 łyszczyk
uroczysty niebieski mika

- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
szymon jak pisalem nie mam mozliwosci dostepu do auta bo stoi w innej miejscowosci bo w ZG zaden jelop nie potrafi zrobic elektryki, a lakier juz wiem-11R jak juz jest napisane wyzej, dzieki
-
Pyton162
Mazda 323F BA `96 oznaczenie lakieru Chaste White PT (wg. VIN`u).
Poszedłem kupić taki lakier a baba mi pokazuje DWA listki (próbki) o tej nazwie lakieru i sie pyta, który chce
Zgłupiałem... Różnice w odcieniu prawie żadne, ale jednak były...
Oso chodzi?
Jak wybrać właściwy lakier?
Są jeszcze jakieś inne dodatkowe oznaczenia lakieru?
Poszedłem kupić taki lakier a baba mi pokazuje DWA listki (próbki) o tej nazwie lakieru i sie pyta, który chce
Zgłupiałem... Różnice w odcieniu prawie żadne, ale jednak były...
Oso chodzi?
Jak wybrać właściwy lakier?
Są jeszcze jakieś inne dodatkowe oznaczenia lakieru?
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
no_fear, w komorze silnika na listwie pod przednią szybą po stronie pasażera jest tabliczka znamionowa – na niej jest kod Twojego lakieru w stylu "11R". Po tym kodzie pani sobie ładnie w katalogu powinna odszukać właściwy kolor...
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
KiRi napisał(a):no_fear, w komorze silnika na listwie pod przednią szybą po stronie pasażera jest tabliczka znamionowa – na niej jest kod Twojego lakieru w stylu "11R". Po tym kodzie pani sobie ładnie w katalogu powinna odszukać właściwy kolor...
Na tej tabliczce widnieje PT – czyli tak jak pisałem wcześniej kolor lakieru to Chaste White PT...i pod tym oznaczeniem kobieta pokazała mi dwie próbki
Pójde do innego sklepu i zobacze co i jak
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
dzieki 
- Od: 7 mar 2007, 21:48
- Auto: 323 BG 93' 3d 1.6 16v
Strona 1 z 1