PS.guru79 A wymianę robili na samochodzie, czy zdejmowali pompę?
Na szczęście udało sie to wymienić bez demontażu pompy. Dlatego też trwało to niecałą godzinę
www.mazdaspeed.pl
PS.guru79 A wymianę robili na samochodzie, czy zdejmowali pompę?
Grendel napisał(a):Wczoraj rozebrałem wykładzinę podłogową pod nogami pasażera i moim oczom ukazał się zaiste przerażający widok – mata, która ułożona jest na podłodze cała była przesiąknięta ropą,
Tez się zdziwiłem , ropa w kabinie ?magicadm napisał(a):Jak to mozliwe?
Jeszcze nie ale chętnie przeczytam Twoją wypowiedz ( moze byc na PWnewbie napisał(a): nie miałeś przypadku że klient się skarżył, że nie może w sandałach jeździć bo mu olej skapuje na skarpety..
newbie napisał(a): klient się skarżył, że nie może w sandałach jeździć bo mu olej skapuje na skarpety...skąd olej w kabinie
Tak ale to olej przekładniowy ze skrzyni a tu mowa o ON.....tadziol napisał(a):na przykład po lince prędkościomierza
tadziol napisał(a):jedyne co przychodzi mi do głowy,to fakt,ze w czasie jazdy pęd powietrza przenosi ON na ścianę grodziową i przez drobne nieszczelności w okolicach pedału hamulca i sprzęgła może dostać sie do kabiny
tadziol napisał(a):zresztą sam nie wierze w to co napisałem
magicadm napisał(a):Tylko, że wtedy rozpylone paliwko na po drodze "ciepłą" turbinkę i kolektorek wydechowy....
magicadm napisał(a):Skoro woda sie nie przedostaje – to jakim cudem ON?
newbie napisał(a):niedowiarki bez wyobraźni...hyhy
(...)
pobo napisał(a): Przeciek jest przez piny czujnika... a te wchodzą we wtyczkę. Dalej "kablową" rurką czyli wewnątrz przewodu (a dokładniej dwiema "rurkami" ) wędrują do kabiny i ECU.
pobo napisał(a):W sumie śkośnoocy zlekceważyli małe ciśnienie pod czujnikiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości