[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Wrócę do świecidełek w drzwiach, nie mierzyłem dokadnie ile min ale po ok 20 min same gasną u mnie, więc dlaczego świeciły 1,5h przy otwartych drzwiach? a jeżeli juz tak sie dzieje to lepiej otworzyć bagażnik-oszczędniej (nie zakurzy się tapicerka, szyby, zapach intensywniejszy:P itp) lub szyby-zero strat na świecidełkach
a po drugie szkoda Madzi do słuchania przy majsterkowaniu w garażu lepiej jakieś radyjko na pułke zapodać i wiecej plusów to daje niż minusów 
Nie chodzi o to co lepsze do grania tylko o to, że słaby aku nie pociągnie światełek w drzwiach (4x) i podświetlenia wnętrza...potem nie odpali auta...trzeba uważać.
BTW, ostatnio słuchałem maxi singla i albumu w wersi de luxe i wsio zadziałało potem...około dwóch godzin słuchania:)
BTW, ostatnio słuchałem maxi singla i albumu w wersi de luxe i wsio zadziałało potem...około dwóch godzin słuchania:)
Nie dokazuj, miła nie dokazuj...
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
sebek-71 napisał(a):Sprawdź górne łożyska mcpersonów na 99% to one tak stukają.
Dzięki, sprawdzę
MazdaKF11 napisał(a):Wrócę do świecidełek w drzwiach, nie mierzyłem dokadnie ile min ale po ok 20 min same gasną
W każdym innym Xedosie również, aczkolwiek tutaj chodziło o czas, przez jaki otwarte są drzwi
MazdaKF11 napisał(a):a po drugie szkoda Madzi do słuchania przy majsterkowaniu w garażu
No, zdarzy się, że godzinkę pogra. Pamiętajmy, że to auto służy nam, nie my jemu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Co kto woli ja lubie słuchać siedząć wewnatrz lepszy efekt... a jak majsterkuje to ze złotymi przebojami:)
Dopisano 19 kwi 2013, 00:58:
Fakt jak czyszcze ją to słucham radyjka w aucie w garazu:) zdażało mi się czasami ze słuchałem 4h + otwieranie szyb i bez problemowo odpala.
Dopisano 19 kwi 2013, 00:58:
Fakt jak czyszcze ją to słucham radyjka w aucie w garazu:) zdażało mi się czasami ze słuchałem 4h + otwieranie szyb i bez problemowo odpala.
freezoneq napisał(a):Lowiec napisał(a):Moim zdaniem jeśli auta używa się raz na tydzień
Mój ma ponoć rok, codziennie robię mi. 60km, zostawię otwarte drzwi żeby sobie cicho grało radio jak majstruję coś przy garażu i szlag go trafia. Podczas odpalania nawet alarm daje 1 sygnał, taki sam jak podczas podpięcia aku.
Twój aku ma dwa lata , jeśli to ten sam Kager jeszcze tam siedzi. Pamietam, że był wymieniony na drugi bo pierwszego którego kupiłem od razu nie trzymał i po dwóch trzech dniach padał że nie można było odpalic. Szukałem winy w jakimś złodzieju prądu , a okazało sie że to trefny aku. Z tym który masz już problemu nie było , choć też jak mało jeżdziłem to czułem że słabiej kręci. Do X9 tez zakupiłem takiego Kagera i nie ma z nim na razie problemów , słucham muzy po 3 godziny podczas mycia , Mazda stoi czasem koło tygodnia , wpadam , przekręcam i zęby na kole zamachowym chce pourywac. Może tamta seria była jakaś gorsza.
sebek-71 napisał(a):freezoneq napisał(a):Dwie sprawy mam.
Druga – podczas kręcenia kierownicą we wnętrzu autka słychać swego rodzaju ciągłe stukanie, obstawiam maglownicę – regeneracja?
Sprawdź górne łożyska mcpersonów na 99% to one tak stukają.
Łożyska mcpersonów wymieniałem , a objawiało się grechotaniem podczas skręcania kerownicą zwłaszcza na postoju. Ja bym przyjrzał się sprężyną bo wymieniałeś je , i może sprężyna przeskakuje w swoim gnieżdzie i stad stukanie podczas skręcania .

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
deejay27 napisał(a):może sprężyna przeskakuje w swoim gnieżdzie i stad stukanie podczas skręcania .
Chyba coś nie tak z maglownicą bo nie dość, że tak metalicznie skrzypi, to jeszcze kierownica jakby ciężej pracuje. Dźwięk dobiega z podszybia.
Xedos 6 '92 KF
A płyn jest do wspomagania? Może skrzypi pompa , stad ciężej kierownica Ci skręca.
Dopisano 19 kwi 2013 15:15:
Podnieś auto za przód podeprzyj na jakiś kołkach i poskręcaj kolami bez odpalonego silnika , potem to samo zrób na odpalonym , wtedy wykluczysz pompę.
Dopisano 19 kwi 2013 15:15:
Podnieś auto za przód podeprzyj na jakiś kołkach i poskręcaj kolami bez odpalonego silnika , potem to samo zrób na odpalonym , wtedy wykluczysz pompę.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
freezoneq napisał(a):może sprężyna przeskakuje w swoim gnieżdzie i stad stukanie podczas skręcania .
Do wymiany łożysko amortyzatora
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
deejay27 napisał(a):A płyn jest do wspomagania?
Prawie pełny stan. Może jeszcze dzisiaj wykorzystam sposób, który podałeś
Dzięki za pomoc.

Xedos 6 '92 KF
Czy to możliwe że u mnie ABS załącza się za szybko? Każde ostrzejesze hamowanie na suchej powierzchni powoduje załączenie ABSu. To dziwne mam bardzo szeroką opone 225 więc powinna ona bez problemu wyhamować auto. Jeżdzilem samochodami ojca tam abs włącza się tylko w sytuacjach krytycznych... u mnie zawsze.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Dobre pytanie. Myślę, że warto czasami oczyścić pierścienie ABSu. Ale czy to wystarczy do prawidłowego działania?
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Setritus napisał(a):Czy to możliwe że u mnie ABS załącza się za szybko? Każde ostrzejesze hamowanie na suchej powierzchni powoduje załączenie ABSu. To dziwne mam bardzo szeroką opone 225 więc powinna ona bez problemu wyhamować auto. Jeżdzilem samochodami ojca tam abs włącza się tylko w sytuacjach krytycznych... u mnie zawsze.
Jedź na stację diagnostyczna i sprawdź czy siła hamowania na wszystkich kołach jest właściwa.
Jestem na 100% że hamulce nie hamują dobrze.
Ktoś coś
W tym tyg złomowanie więc to ostatnia szansa. A wczoraj widziałem takie coś 
P.S. Kura nie na sprzedaż

P.S. Kura nie na sprzedaż

]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Kamilu ograniczniki tylnych drzwi piszczą? Jak nie to biorę. U mnie już nic nie pomaga, nawet pół litra smaru
ptaki z drzew zlatują jak ktoś wsiada 

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo nawet smar miedziany nie daje rady??
U mnie już 2 sezon cisza jak po śmierci perkusisty
U mnie już 2 sezon cisza jak po śmierci perkusisty
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Rok temu przerabiałem ten temat i rozebrałem do zera te ograniczniki. Niestety po zimie trzeszczą
wałeczki blokujące są zbyt wytarte i ani smar miedziowy nie pomaga ani biały.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Rok temu przerabiałem ten temat i rozebrałem do zera te ograniczniki. Niestety po zimie trzeszcząwałeczki blokujące są zbyt wytarte i ani smar miedziowy nie pomaga ani biały.
do uśpienia Madzia