Neonixos666 napisał(a):no tak tylko że w jednym sklepie olej kosztuje 200zł a w drugim 130
Bo ten za 130 jest pewnie podrobiony. Trzeba pamiętać, że Dexelia, to olej stricte do Mazdy, raczej i nie jest to Mobil, Elf czy Castrol, które są masówkami i mogą sobie pozwolić na cenę niższą od "wybrańców", czyli Dexelii. Zresztą, w dzisiejszych czasach nikt nikomu nie robi prezentów, chyba że lewizną. Proponuje zobaczyć jaka jest cena Dexelii w DE

Sklepy też mogą mieć lewy olej, bo są handlowcy i "handlowcy". Nikt o zdrowych zmysłach nie zejdzie do 110-130 pln z oryginałem, kiedy od importera miał go za taką kwotę, albo większą i nikt tak samo nie wejdzie na 200 pln z podróbą, bo jej nie sprzeda, zresztą po co, jak za lewiznę zapłacił połowę tego co chce na allegro

Każdy z nich sprzedaje raczej z podobną procentowo marżą, wyjątkiem oczywiście jest ASO.
PS. a Ty myślisz, że Ci co sprzedają na allegro nie mają sklepów stacjonarnych? Mają, a dodatkową marżę sobie odbijają w przesyłce kurierskiej – z firmą podpisali umowę na 8-9 zł za paczkę, a Wam wystawiają koszt przesyłki 25-30 zł

Nie powie mi nikt, że koszty opakowania przesyłki to 15-20 zł, kawałek papieru i taśmy? Wiem o czym mówię