no to mały update na dzień
2013.04.16:
wybrałem się dziś na przekładkę kół z zimowych na letnie. Niestety wyszło, że obydwie lewe felgi są bardzo krzywe, nie trzymają okręgu. Nie chcę się nawet zastanawiać, co poprzedni właściciel robił, że były w takim stanie, najważniejsze jednak, że ranty nie były pogięte, tylko utracona oś radialność. Skasowali mnie 280 PLN za 2 szt (uważam, że za dużo, ale trudno), a przekładka z wyważaniem 70 PLN. Auto od razu wygląda tak jak powinno

Przy okazji zapytałem ile biorą za renowacje 15" stalówek – 70 PLN/szt .... dziękuję, do widzenia.
Przesiadka z zimówek na letnie bardzo wyczuwalna, od razu trudniej się kręci, ale też dużo trudniej utracić trakcję przy ruszaniu

kolejnym krokiem dziś, było wyczyszczenie przepustnicy, fotki sobie darowałem bo już wielu takowe wrzucało. Przyznać muszę, że sporo nagaru było, ale naprawdę szybko się uporałem, środkiem do czyszczenia gaźników marki PERMATEX

czas, około 30 minut ze wszystkim, cena 10,36 PLN/340g puszkę.
Niestety w mojej dziurze nie moglem znaleźć żadnej chemii tego typu, ale na szczęście praca do czegoś się przydała

Konieczny był reset kompa, albowiem obroty pływały 900-1200 rpm. Po resecie wszystko jak należy i jak na razie elegancko odpala od strzału.
jutro będę się brać za XCL – zobaczymy czy wystarczy mi cierpliwości!