Mazda 626 GE FS 94.r 2,0
No drogo ale na allegro wyszlo by podobnie a ile zachodu z tym a tak z sklepu mam kompletne wszystko i pasi.
Mechanik wzioł 250zl za robocizne oczywiscie z oplaceniem prasy, widac nikt tego nigdy nie ruszal od fabryki gdyz wszystkie sruby puscily po kilku godzinach meczenia sie i psikania WD40.
Mały problem byl z wycisnieciem starej tulei z wahacza gdyz 20 tonowa prasa była za słaba, na szczescie znalazlem duza prase i pod naciskiem 32 ton tuleje pusciły,
Jutro geometria do ustawienia została i tylko cieszyc sie z jazdy bo ruznica jest ogromna,

Mechanik wzioł 250zl za robocizne oczywiscie z oplaceniem prasy, widac nikt tego nigdy nie ruszal od fabryki gdyz wszystkie sruby puscily po kilku godzinach meczenia sie i psikania WD40.
Mały problem byl z wycisnieciem starej tulei z wahacza gdyz 20 tonowa prasa była za słaba, na szczescie znalazlem duza prase i pod naciskiem 32 ton tuleje pusciły,

Jutro geometria do ustawienia została i tylko cieszyc sie z jazdy bo ruznica jest ogromna,

Zeby nie było ze nic sie nie dzieje, autko umyte i posprzatane
zdjecia robione tel dosc puzno

nowy mod czeka na zamontowanie, przerobienie zajelo mi 15 minut,

i najwazniejsze czeka na montaz ale to dopiero za tydzien w sobote jesli pogoda pozwoli

zdjecia robione tel dosc puzno

nowy mod czeka na zamontowanie, przerobienie zajelo mi 15 minut,

i najwazniejsze czeka na montaz ale to dopiero za tydzien w sobote jesli pogoda pozwoli

Mały UPGRADE
Dzis po 2,5h walce z kokpitem wymienilem nagrzewnice na nowa,fotki wnetrza przed rozebraniem, niestety nie zrobilem w trakcie ale to malo wazne bo na forum jest fotorelacja wymiany,

no i wkoncu wymienilem hamulce bo stare sie skonczyly

tarcze mikody a klocki Kashyiama zobaczymy jak beda sluzyc
Dzis po 2,5h walce z kokpitem wymienilem nagrzewnice na nowa,fotki wnetrza przed rozebraniem, niestety nie zrobilem w trakcie ale to malo wazne bo na forum jest fotorelacja wymiany,

no i wkoncu wymienilem hamulce bo stare sie skonczyly

tarcze mikody a klocki Kashyiama zobaczymy jak beda sluzyc
tez dzisiaj wymieniłek olej i filtr oleju:) .. bez kanalu:D już sie sciemniło było cos kole 18 ;] ... ja jak sie napale to zrobie;D poluźniłem filtr od spodu auta:D leżąc pod nim, a odkręciłem juz od góry:D reka pod kolektor i gitara:D:)

Troche ucichlo ale to nie znaczy ze nic sie nie dzieje, nowe zabawki czekaja na montaz a ja na zestaw naprawczy i zaczynam skladanie

czekam na opinie i komentarze

czekam na opinie i komentarze
mi się kolor nie podoba w ogóle nie pasuje do koloru auta. Ale to ma się podobać właścicielowi a nie mi

A jaki bylby odpowiedni wedlug was??/
A co wy tak sie wogule tych kolorow czepiacie wszyscy przeciez to pojdzie za felge i nic nie bedzie widac, jakbym mial rózowy sprey to by byly rózowe dla mnie to malo szczegolne,
a mi zielony kojarzy sie z tym

A co wy tak sie wogule tych kolorow czepiacie wszyscy przeciez to pojdzie za felge i nic nie bedzie widac, jakbym mial rózowy sprey to by byly rózowe dla mnie to malo szczegolne,
a mi zielony kojarzy sie z tym
to jest żółto-zielony <seledynowy > na dodatek auto jest koloru srebrnego i ma wstawki też takiego koloru. U Ciebie zaciski są zielone
Nie czepiamy się
sam się prosiłeś o komentarze i opinie 

mark.87 napisał(a):przeciez to pojdzie za felge i nic nie bedzie widac,
Jak nie widac, to po co malowac
Moim zdaniem najlepszy bylby zwykly srebrny lub czarny ewentualnie ladny odcien czerwonego, zeby troche sie wyroznialo.
Pozdrawiam,
voytecku.
Troche zmian nastapilo
Wymienione amorki przod i tyl KYB+oslony+odboje+poduszka amortyzatora
dzis wymienione heble od M6,weszly do 15' stalowych na styk

w piatek wymiana tuleji na wahaczu a w sobote geometria i mozna smialo wyjezdzac na dlugi weekend
Dopisano 12 sie 2013, 14:16:
Zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje,podjolem decyzje o remoncie silnika gdyz zuzycie oleju bylo kosmicznie duze, winne okazaly sie po czesci uszczelniacze i pierscienie,
Naprawa objola
planowanie glowicy
docieranie zaworow
wymiana uszczelniaczy
wymiana pierscieni tlokowych
nowe uszczelki.
Całosc zalana olejem Castrol Magnatec 10w40

Zobaczymy czy tym razem wytrzyma silnik wiecej niz poprzednio,zostala tylko regulacja LPG do zrobienia bo troszke szarpie mazda od remontu
Wymienione amorki przod i tyl KYB+oslony+odboje+poduszka amortyzatora
dzis wymienione heble od M6,weszly do 15' stalowych na styk

w piatek wymiana tuleji na wahaczu a w sobote geometria i mozna smialo wyjezdzac na dlugi weekend
Dopisano 12 sie 2013, 14:16:
Zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje,podjolem decyzje o remoncie silnika gdyz zuzycie oleju bylo kosmicznie duze, winne okazaly sie po czesci uszczelniacze i pierscienie,
Naprawa objola
planowanie glowicy
docieranie zaworow
wymiana uszczelniaczy
wymiana pierscieni tlokowych
nowe uszczelki.
Całosc zalana olejem Castrol Magnatec 10w40
Zobaczymy czy tym razem wytrzyma silnik wiecej niz poprzednio,zostala tylko regulacja LPG do zrobienia bo troszke szarpie mazda od remontu
Zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje.
odkamieniona chlodnica i nagrzewnica w celu poprawy ogrzewanania.
wymienione 3swiatlo stop w spoilerze na nowe LED
wlecial nowy wydech bo stary sie rozlatywal

niestety przyszla inna strumienica i musze odmienic ,czyli jestem uziemiony z autem do wtorku.
odkamieniona chlodnica i nagrzewnica w celu poprawy ogrzewanania.
wymienione 3swiatlo stop w spoilerze na nowe LED
wlecial nowy wydech bo stary sie rozlatywal
niestety przyszla inna strumienica i musze odmienic ,czyli jestem uziemiony z autem do wtorku.
O nie kolego juz zadna zmiana oleju nie bedzie, zostaje przy tym,
silnik pracuje bez zazutow,wzuce filmik na youtube jak bede mial chwile
od wymiany do wymiany dolewam gdzies 200-300ml max na 10tys
silnik pracuje bez zazutow,wzuce filmik na youtube jak bede mial chwile
od wymiany do wymiany dolewam gdzies 200-300ml max na 10tys
Dopóty nie trafiłem na podróbe tego oleju to było ok.. potem piło juz sporo, przeszedłem na cos innego i jest lepiej. Przynajmniej staraj się kupowac w sprawdzonym miejscu.
Jednak i tak wolał bym zalac jakims pełnym syntetykiem silnik po remoncie niz tym "mineralnym".. co by posłużył dłuzej
Ile cię wyniósł pln remont jednostki? częsci OE Mazda?
Jednak i tak wolał bym zalac jakims pełnym syntetykiem silnik po remoncie niz tym "mineralnym".. co by posłużył dłuzej
Ile cię wyniósł pln remont jednostki? częsci OE Mazda?