Mazda3 BK LF '08 2.0 161KM KINTARO
Mała modyfikacja zagościła na zderzaku.
Teraz światła dzienne nie odcinają się od reszty jak poprzednio.
No i wizualnie bardziej mi się podoba.
Użyłem: podkład do plastików, kolor bazowy A4A, lakier bezbarwny, papier wodny o gradacji 2000, benzyna ekstrakcyjna, taśma papierowa do oklejenia oraz stara gazeta.
Malowanie: dwie warstwy podkładu w odstępie ok. 3 min, dwie warstwy lakieru bazowego w odstępie ok. 5-10 min.
Po drugiej warstwie lakier bezbarwny po ok. 1 minucie aby związał z bazą, druga warstwa po 5 min.
Jak by ktoś potrzebował lakier bezbarwny do mogę udostępnić, bo jego przydatność wynosi ok. 3 tygodnie ( w lodówce do 3 m-cy ) a mi raczej się już teraz nie przyda.
Użyłem: podkład do plastików, kolor bazowy A4A, lakier bezbarwny, papier wodny o gradacji 2000, benzyna ekstrakcyjna, taśma papierowa do oklejenia oraz stara gazeta.
Malowanie: dwie warstwy podkładu w odstępie ok. 3 min, dwie warstwy lakieru bazowego w odstępie ok. 5-10 min.
Po drugiej warstwie lakier bezbarwny po ok. 1 minucie aby związał z bazą, druga warstwa po 5 min.
Jak by ktoś potrzebował lakier bezbarwny do mogę udostępnić, bo jego przydatność wynosi ok. 3 tygodnie ( w lodówce do 3 m-cy ) a mi raczej się już teraz nie przyda.
tomek-waw napisał(a):No i wizualnie bardziej mi się podoba.
Hmmm , co najmniej dyskusyjne , mocno dyskusyjne pociągnięcie .
tomek-waw napisał(a):Mała modyfikacja zagościła na zderzaku.
Czy Ty przypadkiem nie mieszkasz gdzieś w okolicy ulicy Wrocławskiej?
I według mnie nowa wersja wygląda zdecydowanie lepiej!
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Chyba wolę pierwszą wersję ... no chyba że byś jeszcze grill na czarno machnął 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
hubertgal napisał(a):Czy Ty przypadkiem nie mieszkasz gdzieś w okolicy ulicy Wrocławskiej?

Wojtek napisał(a):albo kratke na czerwono
np. plastidip
Spróbować nie zaszkodzi, akurat mam czerwony.
911mc napisał(a):Seraf napisał(a):to to nie było czarne od samego początku?z czerwonym wygląda szkaradnie
Właśnie ...
Nie znacie się
buczos napisał(a):drugie wersja wg mnie za dużo czerwonego, czarne mocowanie tablicy wygląda ok, dodaje trochę kontrastu
Wojtek napisał(a):wersja 1
Czyli projekt zatwierdzony

Mnie bardzo pasuje kontrast czerwonego z czarnym. W związku z tym kratka i tablica to za dużo. Z tyłu wykleiłeś zderzak na czarno (duży +), więc przód cały na czerwono jak dla mnie nie pasuje (choć ciężko patrzeć na raz na przód i tył auta, żeby to zauważyć
).

Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL