Riki napisał(a):thunder-c napisał(a):przecież problem jest rozwiązany zarówno SPV jak i TCV od "opla" pasują i dobrze się sprawują tyle w temacie
Ooooczywiście!
........jako moderator proszę o nie pisanie nieprawdy

i wprowadzania forumowiczów w błąd. Załozyłeś? jesteś zadowolony? świetnie! ale nie każdy planuje w najbliższym czasie remontowac pompę przy zaoszczędzeniu kilku stówek – chyba, że dopiszesz to w poście powyżej to spoko
Panowie zatankujmy lipnej ropy, przecież jeździ no nie? załóżmy klocki tomexa, przecież hamują... jedźmy na automat, fantastycznie myje auto! ok.... tak samo jest z TCV od Opla – miejcie tego świadomość.
wałkowałem ten temat dosyć mocno w roku ubiegłym, porównujesz zawór (na 99,9% ten sam) ale gdyby nie, – to czym mogą się one różnić wg Ciebie? i w jaki sposób mogą negatywnie wpłynąć na pompę ? nikt mi tego nie potrafił wyjaśnić a dzwoniłem tylko do Polskich przedstawicieli Denso, może warto by uderzyć gdzieś dalej, są produkowane przez tą samą firmę, wyglądają tak samo, mają taką samą rezystancję. A porównanie do klocków i lipnej ropy nie ma się tutaj zbyt dobrze.
nie chce nikogo wprowadzać w błąd i narażać na dodatkowe koszty, piszę to na własnym przykładzie i przykładzie znajomego on jeździ 2 lata ja rok, kolega z forum na "oplowskim" SPV, chyba już 3 sezon i nie widzę żeby zgłaszał jakieś problemy, jeśli u mnie wynikną na pewno dam znać
co do oznaczeń na TCV wyciągniętym z mazdy to 32 12B, na oplowskim nie sprawdzałem