Ile km miał przejechane ten rozrząd i czy był oryginał?
Często na zachodzie wymieniają same paski.. i potem są jaja. Chociaż tutaj zawiodły nieco inne elementy...
www.mazdaspeed.pl
Riki napisał(a):wandrzej rozumiem że wykluczasz zapowietrzanie się wężyków paliwowych itd? Kontrolka nie powinna palić się.. po zgaszeniu auta (zapłonu
Riki napisał(a):Podczas testu błędów to generalnie powinna zapalić się i gdy zgaśnie to nie ma błędów.. ale najlepiej podjechac na komputer i podpiąć auto pod NGS-a (sprawdzisz wszystko) bo zworka nie pokaże wszystkiego..
Riki napisał(a):Często na zachodzie wymieniają same paski.. i potem są jaja. Chociaż tutaj zawiodły nieco inne elementy...
wandrzej napisał(a):jest świeżo po wymianie wszystkich płynów filtrów i rozrządu
wandrzej napisał(a):może schodzić przy dłuższym postoju?
.Ten wentylator na chłodnicy pracuje cały czas gdy trzymam nogę na gazie a silnik na pewno nie był ciepły (oczywiście tylko wtedy gdy jest zworka).
wandrzej napisał(a):Dzisiaj odpaliłem i chodził fajnie na wolnych obrotach około minuty gdy chciałem dołożyć gazu natychmiast zgasł , kilka prób uruchomienia i nic , zworka , żadnych błędów.Zdjęcie klemy 20 s hamulec , odpalił gazowałem i wszystko ok.
wandrzej napisał(a):Jak gdzieś znajdę tego NGS-a to pojadę
wandrzej napisał(a):.W moim przypadku pasek rozrządu był marki Flennor
topik napisał(a):wandrzej rano przed uruchomieniem odłącz czujnik temperatury silnika i zobacz jak odpali
wandrzej napisał(a):odpalił po kilku nastepnych próbach poczekałem aż się rozgrzeje i wtedy już wszystko ok
wandrzej napisał(a):.Gdy znajde czas udam się do Jaksy , koniecznie napisze co było bo forum jest nie tylko by korzystać ale też by dac coś od siebie
pawlo1030 napisał(a):witam.
wandrzej czy ten przekaźnik pompy wtryskowej jest odpowiedzialny za szarpanie zimnego silnika? bo mam to samo u siebie i wnerwia mnie to trochę. a gdzie znajdę ten przekaźnik? szukam przyczyn jeśli coś znajdę to napisze.
wandrzej napisał(a):Aby wyeliminować przekaźnik załóż zworkę w miejscu przekaźnika , oczywiście tylko na czas sprawdzania .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości