Dziś przejeżdżałem koło radiowozu kontrolującego randomowo kierowców i nie zatrzymali Skrzynia wymieniona, zupełnie inna jazda teraz Efekt uboczny założenia skrzyni od "F" z nieznanego rocznika jest taki, że jest odrobine krótsza Oo Mam tak na oko 150 obrotów więcej na "5" przy 90 km/h. Nie mam pojęcia why, kwestia przed/polift ? A może C/F ? Przypadkiem osiągnąłem efekt zbliżony do skrzyni od B3 chyba Żeby się przekonać zaprzęgłem Gtecha i odcięło mi tuż przed 1/4 na trójce przy 6750, wcześniej łapało ćwiartkę przy jakiś 6500-6600. Krótki film z kalkulatora.
Akurat na filmie szału nie było, wilgotno i pęknięta rura dolorowa w 1 miejscu, w przyszłym tygodniu wleci normalny dolot wreszcie z kwasówki Dopytałem sprzedającego, skrzynia jest z 323P
Z allegro brałem od jednego sprzedawcy rure złączki itd, ten co doloty Aomy sprzedaję Bez filtra bo mam już Simotę. A rura dolotowa ma całkiem sporą dziurę na karbowanej części tak na 5cm. Poprawi się dolot, będzie sucho to na letnich też coś nakręce
Tu wszystko zagrało, z włożeniem też nie było problemów ani ze sprzęgłem/dociskiem, jednak nie sądzę, zeby różne wersje skrzyni do Z5 były. Może ktoś kto rozbierał auto zobaczył, że skrzynia identyczna to wystawił jako Z5 W każdym bądź razie nie narzekam, jest zauważalnie krótsza, co prawda na zimówkach przekłamuje, ale teraz trójka kończy się w okolicach 120
Ja nie robię w najbliższym czasie nic, dolot w przyszłym tygodniu i kuniec, za dużo kasy poszło w ostatnie pół roku Ale ustawić się na Dellu będzie trzeba i G-techa zaprzęgniemy do pracy jak będzie sucho