Zakup używanego auta – Mazda CX-5 (2012 – 2016)
Jak mówisz, że na 17 nie ma szału z komfortem to na lato weźmiesz 19?
Na pewno będzie ładnie wyglądał, ale moim zdaniem nie praktyczne. Też mam u siebie 17 i bardzo ostrożnie jeżdzę. Ale decyzja jest Twoja
Jak odbierzesz koniecznie się pochwal.
Dzięki za uwagi
Póki co temat 19-tek wrzuciłam Panu który monitoruje mój zakup u dealera Mazdy.
Faktycznie koszty są spore ale..skoro już porwałam się na zakup takiego autka , to niech próżności stanie się zadość
Kolor soul red i felgi 19 będą chyba wyglądać BOMBOWO 
Faktycznie koszty są spore ale..skoro już porwałam się na zakup takiego autka , to niech próżności stanie się zadość

dzięki kogut1235, uprzedziłeś mnie z informacją. Ostatnio najeżdzałem drugim autem z tyłu Madzi i przecieram oczy swoje śliczne ze zdziwienia. Wysiadłem , złamałem się w pół i zajrzałem pod spód Madzi a tam.... rura kolorowa
Ciekawe czy pozostanie na miejscu do końca gwarancji ?!;)
- Od: 14 lip 2012, 00:37
- Auto: czarna perełka cx5 2,0 MT
Rav 4 chowa się jeżeli chodzi o wyposażenie. Mazda daje znacznie więcej w standardzie. Trzeba przyznać, że wnętrze rav4 jest fajniejsze. Jak w cenie nie dostanę koła dojazdowego z alarmem i dywanikami to chyba zdecyduje się na nissana qashqai.
-
jacekdodo
No udało się wreszcie dzisiaj odebrać Mazdę z salonu
udało ..bo miałam odebrać w środę ,ale tak zasypało Kraków ,że wyjazd na letnich oponach byłby czystym szaleństwem
Póki co jestem pod totalnym wrażeniem tego autka..w porównaniu z Qashqaiem to rakieta
Niebawem zrobię parę fotek i podzielę się z Wami moją radością 

Nic tylko pogratulować i zaprosić na zlot ogólnopolski 
viewforum.php?f=483
oraz na spoty regionalne.
Innych użytkowników CX-ow również zapraszamy
viewforum.php?f=483
oraz na spoty regionalne.
Innych użytkowników CX-ow również zapraszamy
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
A to moja mazda
W kolorze soul red
Mazda CX-5 Skyactiv-G 160KM 4x4 6MT, wersja SkyMotion + PAKIET COMFORT
Mazda CX-5 Skyactiv-G 160KM 4x4 6MT, wersja SkyMotion + PAKIET COMFORT
Niestety z konieczności i powodowana resztkami zdrowego rozsądku pozostałam przy 17
A to dlatego że auto dostałam na letnich oponach , tak więc wymienianie na felgi 19 + opony.. to koszty masakryczne ( 4500zł ) no i jeszcze co bym z tymi oponami letnimi 17 zrobiła??/ 
Wczoraj stojąc w kolejce na myjnie zauważyłem ciekawą rzecz. Mianowicie kiedy samochód miał ustawione światła w pozycji AUTO i świeciły się światełka do jazdy dziennej po zatrzymaniu samochodu i zaciągnięciu ręcznego światła się wyłączały , po zwolnieniu hamulca zapały się spowrotem. Ciekawe.
- Od: 15 wrz 2012, 23:46
- Auto: Lexus IS 300H 2013
Mazda CX5 2012 2,0 SKYPASSION
heyslawek napisał(a):Witam,
Ja do swojej CX5 dodatkowo dokupiłem światła led do jazdy dziennej, wyglądają naprawdę fajnie, auto "przykuwa uwagę". Ponadto podświetlenie powitalne czyli czerwone podświetlenie ledowe przestrzeni na nogi kierowcy i pasażera, w połączeniu z chromowanymi listwami na progi które również mają czerwone podświetlenie led a właściwie sam napis CX5 wygląda to naprawdę super.Tych rzeczy i pieniędzy na nie wydanych nie żałuję.
Ponadto dokupiłem dodatkowe oświetlenie bagażnika -nawet z nim jest niewystarczającosiatka do bagażnika też się przydaje.
Pzdr.
Mam pytanie .Gdzie montowałeś i cz kupiłeś w serwisie?
Dopisano 17 kwi 2013 22:36:
kogut1235 napisał(a):Wczoraj stojąc w kolejce na myjnie zauważyłem ciekawą rzecz. Mianowicie kiedy samochód miał ustawione światła w pozycji AUTO i świeciły się światełka do jazdy dziennej po zatrzymaniu samochodu i zaciągnięciu ręcznego światła się wyłączały , po zwolnieniu hamulca zapały się spowrotem. Ciekawe.
Z klapą bagażnika jest podobnie.Na postoju też się blokuje.
- Od: 25 cze 2008, 14:24
- Auto: kiedyś 626 2.0 16 V,
6 GH2.0 MZR-CD 140KM . obecnie Cx5 BlacMica 2.0
ketome napisał(a):Z klapą bagażnika jest podobnie.Na postoju też się blokuje.
fakt, nie da sie otworzyc klapy, jezeli skrzynia jest w pozycji D albo R (skrzynia automatyczna).
Ze swiatlami tez potwierdzam. Podobne zachowanie jest, kiedy wlacznik swiatel jest w pozycji OFF, wowczas swiatla do jazdy dziennej zapalaja sie po zwolnieniu hamulca recznego (skrzynia biegow w pozycji D)
Dopisano 18 kwi 2013, 13:07:
ketome napisał(a):Z klapą bagażnika jest podobnie.Na postoju też się blokuje.
fakt, nie da sie otworzyc klapy, jezeli skrzynia jest w pozycji D albo R (skrzynia automatyczna).
Ze swiatlami tez potwierdzam. Podobne zachowanie jest, kiedy wlacznik swiatel jest w pozycji OFF, wowczas swiatla do jazdy dziennej zapalaja sie po zwolnieniu hamulca recznego (skrzynia biegow w pozycji D)
- Od: 8 lut 2012, 20:35
- Auto: Obecnie Mazda CX-5
Bylo Mitsubishi EVO IX 400KM
Nie mogę nigdzie odnaleźć dokładnych wymiarów CX-5, chodzi mi najbardziej o miejsce w środku, jestem ciekaw czy przy zamontowanym foteliku zmieści się jeszcze na tylnej kanapie w miarę swobodnie dwoje dorosłych.
Czy macie może jakiegoś linka do strony z wymiarami?
Sprzedawca w salonie nie był w stanie mi tego znaleźć.
Zamówiłem CX-5 2.0 6MT 4x2 SkyEnergy w kolorze aluminium, dostałem gratis lakier metalik, alarm, dywaniki i lodówkę, niestety czas oczekiwania masakra – około września.
Czy macie może jakiegoś linka do strony z wymiarami?
Sprzedawca w salonie nie był w stanie mi tego znaleźć.
Zamówiłem CX-5 2.0 6MT 4x2 SkyEnergy w kolorze aluminium, dostałem gratis lakier metalik, alarm, dywaniki i lodówkę, niestety czas oczekiwania masakra – około września.
- Od: 13 kwi 2013, 21:20
- Auto: Focus 1,6 2002r
CX-5 2x4 2.0 2013
Witam
We wrześniu 2012 zamówiłem CX-5 2.2 6AT 4x4 SkyPassion ZealRed. Gratis dostałem lakier metalic, autoalarm, dywaniki i tomtom'a oraz minimalną zniżkę na cenie. W związku z tak długim czasem oczekiwania nie musiałem wpłacać zaliczki. Termin odbioru do 29 maja 2013. Około 3 tygodni temu dealer poinformował mnie że mój samochód w systemie Mazdy otrzymał status "Antwerp" co niby ma znaczyć że samochód jest na statku lub w Antwerpii na placu. Jak samochód będzie już w drodze do dealera ma niby otrzymać status "gate out" i wtedy dealer ma mi dać znać ale jak na razie cisza. Jestem ciekawy jakie czasy oczekiwania na swoje cx-5 mają drodzy forumowicze. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
We wrześniu 2012 zamówiłem CX-5 2.2 6AT 4x4 SkyPassion ZealRed. Gratis dostałem lakier metalic, autoalarm, dywaniki i tomtom'a oraz minimalną zniżkę na cenie. W związku z tak długim czasem oczekiwania nie musiałem wpłacać zaliczki. Termin odbioru do 29 maja 2013. Około 3 tygodni temu dealer poinformował mnie że mój samochód w systemie Mazdy otrzymał status "Antwerp" co niby ma znaczyć że samochód jest na statku lub w Antwerpii na placu. Jak samochód będzie już w drodze do dealera ma niby otrzymać status "gate out" i wtedy dealer ma mi dać znać ale jak na razie cisza. Jestem ciekawy jakie czasy oczekiwania na swoje cx-5 mają drodzy forumowicze. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
- Od: 6 gru 2012, 09:38
- Auto: CX-5 2.2D 175KM AT
SkyPassion ZealRed
Wszystkie wymiary CX-5 są w tym linku.
http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/mazda/cx-5/
http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/mazda/cx-5/
- Od: 24 maja 2012, 04:28
- Auto: CX-5 Sky Passion 6AT