Witam , jestem posiadaczem mazdy 323f bj Sportive 2001r . Od pewnego czasu mam pewien problem .
Autko podczas deszczu bądź też śniegu gaśnie i nie chce zapalić . Ostatnio ta sytuacja zaczęła się nagminnie się powtarzać . Dzisiaj podczas jazdy Madzia po zdredukowaniu biegu zgasło i nie chce zapalić . Byłem już u mechanika powiedział ,że to wina kabli i świec , niestety po wymianie dzieje się to jeszcze częściej co może być przyczyną tego o to problemu ? .Auto było również u elektromechanika niestety też nie może zlokalizować usterki po odebraniu zrobiłem 15 KM i problem nie ustał .
Nie jestem specem w mechanice więc proszę o zrozumiałą pomoc .
pozdrawiam .
SPORTIVE nie odpala !!
Strona 1 z 1
skoro świece i kable wymieniłeś, to czy sprawdziłeś cewki i moduł zapłonowy? mi to też wygląda na problem z elektryka/zapłonem, zwłaszcza że po ruszeniu cewek (jak wymieniałeś świece) jak wspomniałeś problem się nasilił.
albo któryś czujnik położenia wału, lub wałków padł. najlepiej znajdź dobrego mechanika (jakiegoś co ogarnia silniki Mazdy) i niech sprawdza...
albo któryś czujnik położenia wału, lub wałków padł. najlepiej znajdź dobrego mechanika (jakiegoś co ogarnia silniki Mazdy) i niech sprawdza...
Strona 1 z 1