Witam serdecznie
Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże. Od pewnego czasu, w kabinie w okolicach fotela kierowcy, ale z ostatnich obserwacji wynika, że też i z tyłu słyszę buczenie ( o charakterze elektrycznym, nic związane z mechaniką ). Buczenie słychać na włączonym zapłonie, głównie na postoju, bo podczas jazdy zagłusza silnik. Buczenie moduluję się podczas skoków napięcia takich jak podczas podnoszenia już podniesionej szyby lub podczas włączania świateł albo skręcania kierownicą. W salonie twierdzą, że ten typ tak ma, ale wcześniej tego nie słyszałem i doprowadza mnie to do szaleństwa. Dodam, że buczenie pojawia się tuż po rozgrzaniu silnika, bardzo szybko...
Pozdrawiam i liczę na to, że ktoś też tak ma, a ja się czepiam...,;o)
Buczenie w kabinie po stronie kierowcy
Strona 1 z 1
Radio masz fabryczne? Może ono chwyta jakieś zakłócenia.
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
Spróbuj wyłączyć, pogłosić, radio i sprawdzić czy coś się zmienia.
Podobno to fabrycznie potrafi chwytać różne zakłócenia.
Podobno to fabrycznie potrafi chwytać różne zakłócenia.
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
Dźwięk nie dochodzi z komory silnika, jest niezależny od radia, słychać go idealnie na wysokości środkowego słupka jak przybliżam głowę do zegarów to nie słychać. Gdzieś czytałem, że może buczeć pompa paliwowa ( nie wiem czy łączyć te fakty, ale zaczął mi więcej palić o litra )
Dopisano 3 kwi 2013, 21:36:
Muszę jeszcze sprawdzić dokładnie silnik, bo (chyba twoim filmiku, w tle słychać podobne buczenie )
Dopisano 3 kwi 2013, 21:36:
Muszę jeszcze sprawdzić dokładnie silnik, bo (chyba twoim filmiku, w tle słychać podobne buczenie )
Strona 1 z 1