[Xedos6 CA] Szybkie pytania
Czy tylne zaciski z mx6 2.5 podejdą do Xedosa 6?
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Są takie same 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Hazu napisał(a):DymeK napisał(a):czy te czujniki mozna wkręcić normalnie na teflon do rur
No co Ty?
Koniecznie pakuły i pokost.
![]()
Bez niczego wkręcaj, nie rób jaj.
hehe dobre
chce je zamienić miejscami bo obok jest taki sam tylko kabel nie starcza
Jest sens montować do Xedosa zaciski tylne od mazdy 6? Mają 2cm wieksza tarcze, hamuje to lepiej?
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Jest sens montować do Xedosa zaciski tylne od mazdy 6? Mają 2cm wieksza tarcze, hamuje to lepiej?
pamiętaj ze trzeba jeszcze linki dorabiać od ręcznego
sylwo napisał(a):Szybkie pytanie do Hazu:D znowu mam problem z jedną sondą, błąd nr 24, silnik znowu szarpie nie niedomaga. Ma ktoś pomysły? EGR też pokazuje błąd.mam mocne nerwy ale do czasu...
Sylwo znam przyczynę, ale Ci się nie spodoba – to Xedos sam w sobie
A na serio to trzeba ponownie sprawdzić sondę jak pracuje na wykresie.
DymeK napisał(a):Setritus napisał(a):Jest sens montować do Xedosa zaciski tylne od mazdy 6? Mają 2cm wieksza tarcze, hamuje to lepiej?
pamiętaj ze trzeba jeszcze linki dorabiać od ręcznego
Nie trzeba... oryginalne pasują bez problemu, tylko inaczej są poprowadzone pod autem wtedy.
A poza tym nie zauważyłem różnicy w hamowaniu po zamontowaniu z tyłu hamulców z M6.
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Barthek napisał(a):A na serio to trzeba ponownie sprawdzić sondę jak pracuje na wykresie.

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Miałem dwie sondy padnięte w sumie to odpięte również i silnik normalnie pracował.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że jedna z soczewek zupełnie nie oświetla mi drogi. Co w niej znalazłem :

Jak widać ta plastikowa oprawka jest nadłamana. Ta sprężynka (czy cokolwiek to jest) wisiała sobie luzem na kablach. Da się coś z tego zrobić? Nie mam pojęcia jak powinna być ona założona. No i plastik oprawki jest nadłamany.

Jak widać ta plastikowa oprawka jest nadłamana. Ta sprężynka (czy cokolwiek to jest) wisiała sobie luzem na kablach. Da się coś z tego zrobić? Nie mam pojęcia jak powinna być ona założona. No i plastik oprawki jest nadłamany.
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Na każdej stronie masz na górze po lewej zakładkę "posty" i tam są opcje, poza tym jeśli nie odwiedzisz postu to kolejne powiadomienie nie przyjdzie 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Setritus napisał(a):Jest sens montować do Xedosa zaciski tylne od mazdy 6? Mają 2cm wieksza tarcze, hamuje to lepiej?
Jest sens na pewno większy niż montowanie tylko zacisków z M6 na przód.
Zobacz jak jest w drugiej lampie to będziesz wiedział. Oprawka plastikowa+metalowe konektory+ sprężynka stanowią całość wkładaną w lampę. Sprężynka blokuje uchwyt żarówki w lampie. Nie wiem jak Ci się to rozpadło, ale jeśli nie da się złożyć to konieczna będzie nowa część. Gorzej, skoro żarówka wisiała sobie jak chciała, że pewnie jest odpowiednio do niej wypalony odbłyśnik – nadaje się do regeneracji a po niej lampy będą świecić dużo lepiej.
Dopisano 04 kwi 2013 0:09:
MazdaKF11 napisał(a):przychodzą mi e-maile o nowych postach jak to wyłączyć?
Wystarczy nie klikać w każdym mailu linka do postu...potem obudzisz się kilka stron dalej.
Nie dokazuj, miła nie dokazuj...
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
sylwo napisał(a):Barthek napisał(a):A na serio to trzeba ponownie sprawdzić sondę jak pracuje na wykresie.ino jak?
Mechanizator z oscyloskopem prawdę Ci powie
Tubi napisał(a):Miałem dwie sondy padnięte w sumie to odpięte również i silnik normalnie pracował.
Miałem dokładnie tak samo, więc też trochę powątpiewam w przyczynę, że to sondy.
Hazu napisał(a):Setritus napisał(a):Jest sens montować do Xedosa zaciski tylne od mazdy 6? Mają 2cm wieksza tarcze, hamuje to lepiej?
Rozwiniesz Hazu?
Miałem najpierw sam przód od M6 – hamowało dużo lepiej niż seria.
Poza zamontowaniu tyłu od M6 – żadnej poprawy nie zauważyłem.
Oczywiście wszystkie tarcze i klocki nowe...
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Lowiec napisał(a):Zobacz jak jest w drugiej lampie to będziesz wiedział. Oprawka plastikowa+metalowe konektory+ sprężynka stanowią całość wkładaną w lampę. Sprężynka blokuje uchwyt żarówki w lampie. Nie wiem jak Ci się to rozpadło, ale jeśli nie da się złożyć to konieczna będzie nowa część. Gorzej, skoro żarówka wisiała sobie jak chciała, że pewnie jest odpowiednio do niej wypalony odbłyśnik – nadaje się do regeneracji a po niej lampy będą świecić dużo lepiej.
Dzięki za odp.
Nie chciałem póki co ruszać drugiej lampy ze względu na to, że świeci poprawnie, a nie chcę w razie W zostać bez świateł

Ona nie siedziała tak całkiem luźno, ale znowu nie świeciła jak trzeba. Koszt tej oprawki to ok. 70 zł więc... chyba zostaje zakupić adaptery Mercedesowskie. Zobaczymy jak będą wyglądały odbłyśniki po rozebraniu lamp.
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Barthek napisał(a): Hazu napisał(a):
Rozwiniesz Hazu?
Przy montażu mocniejszych zacisków z tyłu poprawia się skuteczność hamulców szczególnie na śliskiej nawierzchni.
Jak zamontujesz tylko z przodu mocniejsze to odczuwasz subiektywną poprawę, objawiająca się tym że dużo mniejszej siły musisz użyć do hamowania. (wyobraź sobie teraz że jak mniej naciskasz pedał to i tył jeszcze gorzej hamuje)
Rewelacyjnie widać różnicę w skuteczności w po przesiadce z mojego xedosa do mojej BA KF.
gdzie w xedosie tył mam od rx8 a przód z M6
a w BA KF oryginalne hamulce, czyli przód taki jak w M6 a tył nędza, tak jak oryginalne w xedosie.