Mazda6 (GJ) – Nasze wrażenia i opinie
Sebal napisał(a):Identyczne spostrzeżenie miałem jak testowałem subaru outbacka. Myślałem że maska odleci w kosmos. Falowała, drgała już przy nprawde niewielkich prędkościach.
To jak widać będzie bolączka nowych odchudzonych samochodów
- Od: 31 sty 2013, 11:19
- Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR
WItam
Panowie nie chcę nikogo przekonywać ze nowa M6 ma takie spalanie w mieście. Mi się udało osiągnąć taki wynik dlatego o tym napisałem. Jeśli chodzi o średnią prędkość jak wcześniej wspomniałem wyzerowałem wszystkie wskaźniki. Nie śmigam po mieście wo godzinach 22 i później. Jeśli chodzi o obwodnicą na tym baku jechałem obwodnicą góra 2 razy (MAX). Każdy jeździ inaczej.
Jeśli chodzi o maskę chyba muszę napisać małe sprostowanie nie jest faktem że całą maska faluje ( nie zauważyłem tego) tylko przy prędkościach od 150 zauważalne jest drganie maski w cześci przy szybie.
Panowie nie chcę nikogo przekonywać ze nowa M6 ma takie spalanie w mieście. Mi się udało osiągnąć taki wynik dlatego o tym napisałem. Jeśli chodzi o średnią prędkość jak wcześniej wspomniałem wyzerowałem wszystkie wskaźniki. Nie śmigam po mieście wo godzinach 22 i później. Jeśli chodzi o obwodnicą na tym baku jechałem obwodnicą góra 2 razy (MAX). Każdy jeździ inaczej.
Jeśli chodzi o maskę chyba muszę napisać małe sprostowanie nie jest faktem że całą maska faluje ( nie zauważyłem tego) tylko przy prędkościach od 150 zauważalne jest drganie maski w cześci przy szybie.
- Od: 24 mar 2013, 13:38
- Auto: Mazda 6 2.0 SKYACTIV-G 165 Km 6MT SKYENERGY 2013
@mobb2 pewnie, że każdy jeździ inaczej. Ale nawet cisnąc gazem na maxa nie wykręcę w Krakowie średniej prędkości 40km/h. Owszem, jak jeżdżę 80% trasa obrzeża/20% miasto, to wychodzą takie liczby, ale nigdy 100% miasto i to jeszcze centrum w normalnych godzinach – wtedy mam średnią 15km/h i spalanie w granicach 8.5l.
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
+1 
To m6 GJ D z kolegi jazdą będzie palić 2,7 l
Wiecie co jadę do kolegi na naukę jazdy po mieście
Tak na poważnie nie ma co już o tym pisać
Samochód jest spoko, można każdemu z czystym sumieniem polecić, czekamy tylko na poprawę problemu

To m6 GJ D z kolegi jazdą będzie palić 2,7 l
Wiecie co jadę do kolegi na naukę jazdy po mieście
Tak na poważnie nie ma co już o tym pisać
Samochód jest spoko, można każdemu z czystym sumieniem polecić, czekamy tylko na poprawę problemu

Witam wszystkich chciałbym tylko wypowiedzieć się na temat spalania mazdy CX 5 165 KM NAPĘD TYLKO NA PRZÓD którą mam teraz przyjemność jeździć jeśli chodzi o spalanie to mogę powiedzieć ze w trasie nie przekraczając 110 km/h spalanie to 5,2 litra a więc rewelacja miasto to około 7,1 litra samochód jest jeszcze na dotarciu a więc myślę ze jeszcze zejdzie ze spalaniem wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne super trzyma się drogi w środku cichutko mówię o prędkości do 120 km/h więcej jeszcze nie jechałem z racji ze to nowe auto.falowania maski nie widziałem lustereczka troszkę drżą ale nie ma co się dziwić są duże a więc i opory powietrza swoje troszkę robią podsumowując samochód godny polecenia jeśli mazda 6 ma być jeszcze lepsza to po prostu wisienka na torcie.POZDRAWIAM
- Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR
Musze chyba nauczyć się jeździć bo mi w cyklu mieszanym (70% miasto – 30% poza miastem) pali 7,7l. Ale przyznam bez bicia, że jeżdżąc raczej nie patrze na zużycie.
- Od: 31 paź 2008, 21:40
- Auto: M6, '08, 2.0MZR, Exclusiv Plus
M6 '12, 2.0GJ 165KM, Skypassion, red soul, white skin, navi
Zgadzam się, trzeba się cieszyć
Przyjemnie jest posłuchać M6 jak ma powyżej 4000 obrotów
Ale wtedy widać że średnie zużycie paliwa momentalnie skacze do góry...
Wczoraj w trasie (400 km) spalił mi 7.1l, ale cały czas 120 na tempomacie + wyprzedzanie.
Po mieście w 8.0l się nie wyrabiam...
Wczoraj w trasie (400 km) spalił mi 7.1l, ale cały czas 120 na tempomacie + wyprzedzanie.
Po mieście w 8.0l się nie wyrabiam...
polak900 napisał(a):5,2l i 7,1 l nie ma takiej opcji
kolego jest taka opcja ale to bardzo delikatna jazda i trzeba bardziej sie skupiać na tym delikatnym wciskaniu gazu niż jeździe no chyba ze ktoś ma to we krwi to była jazda można powiedzieć sprawdzająca możliwości oszczędnego silnika ale wynik i tak nawet jak teraz troszkę większy to w 100% zadowalający trzeba doliczyć 0,5 litra i to już jest realne spalanie przy normalnej jeździe.
polak900 napisał(a):Jak doliczysz te pół, litr to będzie to prawda w przeciwnym razie wynik od czapy
kolego ale to jest najbardziej lekka wersja cx5 czysta podstawa i napęd tylko na jedną oś a więc wynik jak najbardziej realny.
Ja dziś zamówiłem Skypassion 2 MT i-eloop,z Red Soul ,beżową skórą +navi.
W cenie 120 tyś otrzymałem podświetlenie powitalne,listwy progowe z podświetleniem,bagażnik dachowy,mata ochronna z osłoną na zderzak,dywaniki welur,chlapacze przód i tył,i-poda.Najważniejsze -auto do odbioru już w Maju.
Sam już nie wiem czy było coś do ugrania .
W cenie 120 tyś otrzymałem podświetlenie powitalne,listwy progowe z podświetleniem,bagażnik dachowy,mata ochronna z osłoną na zderzak,dywaniki welur,chlapacze przód i tył,i-poda.Najważniejsze -auto do odbioru już w Maju.
Sam już nie wiem czy było coś do ugrania .
- Od: 28 mar 2013, 23:01
- Auto: MAZDA RX8 (2005)
ZREZYGNOWAŁEM z zakupu MAZDA 6 (2013)
jest to podświetlenie miejsca z przodu na nogi ale tylko w momencie palenia się lampki w suficie.
oto link tylko w nowej jest czerwone
http://boltowicz.istore.pl/pl/podswietl ... zda-6.html
oto link tylko w nowej jest czerwone
http://boltowicz.istore.pl/pl/podswietl ... zda-6.html
Ostatnio edytowano 30 mar 2013, 09:36 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie trzeba cytowac calej poprzedzajacej wiadomosci... cytujemy tylko to co chcemy podkreślić.
Powód: nie trzeba cytowac calej poprzedzajacej wiadomosci... cytujemy tylko to co chcemy podkreślić.
eh... koledzy, nie warto...
sami sobie zrobcie z listew/paskow LEDowych...
jak ktos chce sprawdzic jak wyglada oryginal i customowe, to zapraszam do mojego tematu... o M5 (link w podpisie)... inne auto, ale zestaw taki sam
tak wyglada mazda6 GJ zdjecie propagandowe ze strony Mazdy:
a fotorelacja z montazu w moim temacie o M2

sami sobie zrobcie z listew/paskow LEDowych...
jak ktos chce sprawdzic jak wyglada oryginal i customowe, to zapraszam do mojego tematu... o M5 (link w podpisie)... inne auto, ale zestaw taki sam
tak wyglada mazda6 GJ zdjecie propagandowe ze strony Mazdy:
a fotorelacja z montazu w moim temacie o M2
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
A co sądzicie o takiej modyfikacji felernego rozwiązania z maską?
Zastanawiam się czy ASO mogłoby mieć podstawy pod kwestionowanie zgodności z gwarancją
http://www.ath-hinsberger.de/tuning_maz ... ifter-Set/
Zastanawiam się czy ASO mogłoby mieć podstawy pod kwestionowanie zgodności z gwarancją
http://www.ath-hinsberger.de/tuning_maz ... ifter-Set/
- Od: 28 mar 2013, 23:01
- Auto: MAZDA RX8 (2005)
ZREZYGNOWAŁEM z zakupu MAZDA 6 (2013)