Muszę dzisiaj iść topić, bo jutro trzeba będzie wg. ICMu przeręble rąbać
Motocykle
Pada i pada a do tego jest na minusie 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Mam do kupienia F4i z 2006 roku, 26 tys. przebiegu, za 12,000. Moto po centralnym nie mocnym zderzeniu. Lagi proste, wszystko sprawne. Złożony na zamiennikach czacha, owiewki i błotnik. Do malowania te elementy ponownego za ~1000 dogadane. Warto waszym zdaniem? No i parę wieczorów potrzebne na doczyszczenie wszystkiego bo zaniedbany.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Ja taki przebieg robię w 2 lata ... nie ma się tym co podniecać.
12 to nie jest mało. Jak wygląda stelaż? Idzie te zamienniki zdjąć i ponownie założyć bez wiercenia nowych otworów montażowych? Cały komplet owiewek jest na zamiennikach? Wiesz jak to wyglądało po wypadku? Lagi generalnie potrafią się pogiąć przy zderzeniach przy których owiewkom wystarczy wypolerować ryski, więc pewnie cały przód jest nowy, chyba że wjechał w naczepe czy coś takiego. Zaniedbana ...hmm anglik? w którą stronę świeci lampa? Idzie tym jechać? Koła proste? Nie wali się w zakręt?
To są tylko pytania o rzeczy które mogą Cie później denerwować w eksploatacji
12 to nie jest mało. Jak wygląda stelaż? Idzie te zamienniki zdjąć i ponownie założyć bez wiercenia nowych otworów montażowych? Cały komplet owiewek jest na zamiennikach? Wiesz jak to wyglądało po wypadku? Lagi generalnie potrafią się pogiąć przy zderzeniach przy których owiewkom wystarczy wypolerować ryski, więc pewnie cały przód jest nowy, chyba że wjechał w naczepe czy coś takiego. Zaniedbana ...hmm anglik? w którą stronę świeci lampa? Idzie tym jechać? Koła proste? Nie wali się w zakręt?
To są tylko pytania o rzeczy które mogą Cie później denerwować w eksploatacji
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
cbr napisał(a):Mam do kupienia F4i z 2006 roku, 26 tys. przebiegu, za 12,000. Moto po centralnym nie mocnym zderzeniu. Lagi proste, wszystko sprawne. Złożony na zamiennikach czacha, owiewki i błotnik. Do malowania te elementy ponownego za ~1000 dogadane. Warto waszym zdaniem? No i parę wieczorów potrzebne na doczyszczenie wszystkiego bo zaniedbany.
A masz jakiś zdjęcia?
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
Bimbak napisał(a):Ja taki przebieg robię w 2 lata ... nie ma się tym co podniecać.
O tym wiem, czy to 10k, czy 50k to nie robi różnicy byle silnik zdrowy. Przebieg akurat wiarygodny bo moto ma wpisy w serwisie do 2011 gdzie było coś ok 18k. Sprawdzone po VIN'ie przez kolegę który mi moto też pierwszy oglądał i załatwiał.
Bimbak napisał(a):12 to nie jest mało.
Ale za ten rocznik to nie dużo, licząc wkład w późniejszym czasie wyjdzie ~cena rynkowa.
Bimbak napisał(a):Jak wygląda stelaż?
Wszystko dokładnie obejrzymy na początku następnego tygodnia po świętach jak będzie więcej czasu i moto stanie u kumpla w garażu. Na pierwszy rzut oka wszystko proste.
Bimbak napisał(a):Idzie te zamienniki zdjąć i ponownie założyć bez wiercenia nowych otworów montażowych?
Da rade, inny kolega miał na swojej takie same i nie narzekał.
Bimbak napisał(a):Wiesz jak to wyglądało po wypadku?
Widziałem jakieś zdjęcia, generalnie wyglądało to bardziej na ostry ślizg z uderzeniem w coś po upadku. Teraz uszkodzenia wyglądają na powstałe na parkingu czy też garażu.
Bimbak napisał(a):Lagi generalnie potrafią się pogiąć przy zderzeniach przy których owiewkom wystarczy wypolerować ryski, więc pewnie cały przód jest nowy, chyba że wjechał w naczepe czy coś takiego.
Tak jak pisałem wszystko dokładnie sprawdzimy w następnym tygodniu po rozebraniu jej, a i teraz za bardzo pogody i dróg nie ma do testu w jeździe. Sprzedaje znajomy tego dobrego kolegi co ściąga moto.
Bimbak napisał(a):Zaniedbana ...hmm anglik?
Włoch.
Bimbak napisał(a):w którą stronę świeci lampa? Idzie tym jechać? Koła proste? Nie wali się w zakręt?
Lampa homologacja na włochy, oryginalna, nie zmieniona, chyba, że ten sam rok kupiony. Nie był na razie jeżdżony, tylko odpalany z powodu warunków, silnik pracuje dobrze.
Nie napalam się na nią, bo wyjdzie mi to na złe, po dokładnym sprawdzeniu z tym kolega co trochę moto miał i przehandlował padnie decyzja czy brać czy nie.
kozik24 napisał(a):A masz jakiś zdjęcia?
Niestety nie, wczoraj ok 23 zajechałem na nią zerknąć po pracy prosto i nawet mi nie przyszło to na myśl po całym dniu.
Do końca następnego tygodnia będzie wiadomo czy mam moto czy szukam dalej
-
2+2=5
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
Obawiam się, że na sprzęty jeszcze przez minimum tydzień nie wsiądziemy 
Oficjalne otwarcie sezonu będzie chyba rzeczywiście otwarciem
Oficjalne otwarcie sezonu będzie chyba rzeczywiście otwarciem

Nom, u mnie w godzinę nawaliło 10cm śniegu i dalej sypie, na święta bałwana sobie ulepie, zamiast motorem pojeździć, a później pniaczek
.
Na tygodniu na pewno fazera przypale i pojeżdżę, bo później jadę za granice
Na tygodniu na pewno fazera przypale i pojeżdżę, bo później jadę za granice
Jest źle – Grandys odwołał imprezę na Slovakiaring – wiosny nie będzie w tym roku 
Tamta cebra kupiona, teraz się maluje, ok piątku do odebrania. W tym tygodniu załatwię wszystkie formalności, jak odbiorę zrobię przegląd i rejestracje jeżeli zdążę. Szkoda, że nie ma aury do jazdy nadal 
-
2+2=5
no to gratuluję ... chociaż ktoś
Ja już 3-krotnie przekładałem spotkania w celu oglądania nastepnego motocykla. W takich warunkach próbne jazdy nie mają sensu. Najbardziej mnie wkurza, że od miesiąca już pogodynki powtarzają w kółko tylko tą samą śpiewkę ... "jeszcze 2 tygodnie ..."
Na pocieszenie w ten weekend startuje GP Kataru.
Ja już 3-krotnie przekładałem spotkania w celu oglądania nastepnego motocykla. W takich warunkach próbne jazdy nie mają sensu. Najbardziej mnie wkurza, że od miesiąca już pogodynki powtarzają w kółko tylko tą samą śpiewkę ... "jeszcze 2 tygodnie ..."
Na pocieszenie w ten weekend startuje GP Kataru.
Pozdrawiam, Tomek
Zawsze pozostaje opcja oględzin na oko a jak nie będzie większych zastrzeżeń to transport do zaufanego serwisu gdzie sprzęta rozkręcą i przetrzepią 
brii napisał(a):Zawsze pozostaje opcja oględzin na oko a jak nie będzie większych zastrzeżeń to transport do zaufanego serwisu gdzie sprzęta rozkręcą i przetrzepią
Z mojego punktu widzenia to najbliższy zaufany serwis mam w Hamamatsu. A tak poważnie to zanim oddam sprzęt w celu takiej obdukcji wolę najpierw sam sprawdzić czy to w ogóle ma jakiś sens. Może marudzę ... ale niech już ta wiosna przyjdzie!
Pozdrawiam, Tomek
Bimbak napisał(a):no to gratuluję ... chociaż ktoś
dzięki
Bimbak napisał(a):Ja już 3-krotnie przekładałem spotkania w celu oglądania nastepnego motocykla. W takich warunkach próbne jazdy nie mają sensu.
Mi się udało na farcie, miałem sprawdzać dziś (śniegu z 30cm jest), ale w piątek przed pracą pojechałem z kumplem akurat trochę drogi wyschły. I to przed bramą u lakiernika. Dwie godziny później zaczął padać śnieg
Bimbak napisał(a):Najbardziej mnie wkurza, że od miesiąca już pogodynki powtarzają w kółko tylko tą samą śpiewkę ... "jeszcze 2 tygodnie ..."
Ja ostatnio słyszałem, że zima do czerwca. Nasze globalne ocieplenie pokazuje swoją prawdziwą twarz

-
2+2=5
Kuuuuurnaaaaa – pen mnie strzela już z tą pogodą – wg. snutych zimą planów już powinienem być na drugiej większej moto-wycieczce a tu lipa 
ICM twierdzi, że jutro znowu odśnieżanie trzeba będzie uskuteczniać

ICM twierdzi, że jutro znowu odśnieżanie trzeba będzie uskuteczniać

U mnie dziś było sympatycznie, nawet słonko świeciło, Fazer ładnie buczał na podwórku, niestety przejechałem się tylko do garażu. Kumpel zadzwonił i pojechaliśmy oglądać VTX 1800, niestety same brzydale, albo silniki chodziły jak diesle.