-GH estate 2.0 benzyna '10 TS2 z przebiegiem 10900mil lub
-ta którą kupiłem
Krótko o aucie:
-2009 rok
-2,5l benzyna 170KM
-6-biegowy manual
-pół-skórzana tapicerka
-dwustrefowa klima
-podgrzewane fotele
-tempomat
-bi-ksenony z doświetlaniem zakrętów
-bose audio
-18" koła
-monochromatyczne lusterko wsteczne
-el składane lusterka
-4x el szyby z funkcją domykania z pilota
-key less start system
-key less entry
-automatyczne światła z czujnikiem zmierzchu
-automatyczne wycieraczki z czujnikiem deszczu
-przyciemniane szyby
-światła przeciwmgielne
-bluetooth
-zmieniarka 6cd z mp3 + 8 głośników
-ABS+EBD+EBA
-DSTC-Dynamic Stability and Traction Control
-czujniki ciśnienia w oponach
teraz kilka fotek na początek

W najbliższym czasie planuję wstawić swoje 18" ze swojej "starej", może mały upgrade car audio (nowa jednostka lub rca z fabrycznej + wzmacniacz i zestaw odseparowany na przód + wygłuszenie drzwi), sprężyny H&R.
Autko ogólnie fajne, prowadzi się lekko ale zdecydowanie, bardzo czułe na pedał gazu. Lubi łyknąć przy ciężkiej nodze, ale w trasie około 7,5-8l/100km. Zdecydowanie cichsze od poprzedniczki, dobrze trzyma się drogi.
pozdrawiam i postaram się być na bieżąco

Małymi krokami, o ile czas pozwala, powoli majstruję przy aucie. Dzisiaj zamontowałem siłowniki maski. 380N, pochodzące ze starego Jag'a (pewnie nowe mogłyby być 320N) + uchwyty o ile dobrze pamiętam z polówki, które po rozwierceniu dolnego otworu pasują idealnie na śruby od maski <tak> . Dorobione zostały tylko uchwyty doczepione pomiędzy nadkole a uchwyt, do którego jest przykręcony. Oto krótka relacja z prac:

Kolejny dzień weekendu. Po założeniu wczoraj siłowników, przyszedł czas na zaciski, na razie przednie bo dzień za krótki, ale tylne też czekają na swoją kolej. Kolor jaki wybrałem to "electric blue pearl metallic". Jedyny jaki wydawał mi się odpowiedni do koloru nadwozia. Zanim pomaluje tylne sprawdzę jak będzie wyglądał pomarańcz ST, którym malowałem zaciski w GY. Też może być ciekawie

Efekt końcowy