Mazda6 (GJ) – Nasze wrażenia i opinie
Cholera włąśnie tez obawiam się tej falującej maski i słabego lakieru ale ja jeszcze na swoją czekam wstrzymana z powodu i-eloopu, jeśli chodzi o tą maskę to faktycznie jakaś ona tak delikatna nawet przy otwieraniu jak się ja podeprze to faluje ale wszystko to z powodu zredukowania wagi samochodu tylko dlaczego aż takim kosztem.ja mam jednak nadzieję ze sie nie zawiodę aż tak bardzo po moich doświadczeniach z oplem astrą 4.
- Od: 31 sty 2013, 11:19
- Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR
grzegokow1612 napisał(a):ja jeszcze na swoją czekam wstrzymana z powodu i-eloopu
Witam a twój M6 trzymają w serwisie czy jeszcze nie dopłynęła ,i na kiedy miałeś odbiór prawidłowy bo ja mam na 12-15 kwiecień i jestem ciekawy ile będzie u mnie opóżnienia pozdrawiam
- Od: 24 lut 2013, 00:53
- Auto: Mazda 6 2.5 192KM AT 2013 Skypassion
Jet Black Sedan
uxo napisał(a):A jak zadowolenie z silnika? Poprzednia moja M6 GH 2.0 (147 KM) niezle sobie radzila. Ciekawy jestem tej nowej 2.0.![]()
nie mam porównaina z porzednia generacja M6 ale dzwiek silnika dal mnie jak bajeczka.
Jeśli chodzi o dynamikę też jest ok. Własnie testuje autko w warunkach miejskich ( Wrocek) ile moge wyjechac na baku ( spalanie – wyzerowałem kompa) obecnie mam przejechane 520 km i jeszcze ok 340 mi pokazuje komp. ( średnie spalanie 6,7 l/100 km – wynik tylko i wyłącznie z maista). Wiem ze moze sie wydawac ze cos nie tak , ale tak mi pokazuje jak na miasto mysle ze jest rewelka ( nie jeżdze jak ostatnia dupa, ale spokojnie zgodnie z przepisami
- Od: 24 mar 2013, 13:38
- Auto: Mazda 6 2.0 SKYACTIV-G 165 Km 6MT SKYENERGY 2013
adamus28 napisał(a):grzegokow1612 napisał(a):ja jeszcze na swoją czekam wstrzymana z powodu i-eloopu
Witam a twój M6 trzymają w serwisie czy jeszcze nie dopłynęła ,i na kiedy miałeś odbiór prawidłowy bo ja mam na 12-15 kwiecień i jestem ciekawy ile będzie u mnie opóżnienia pozdrawiam
Moja 6 już na placu przyjechała chyba w piątek ale w środę mimo wszystko dostaję autko zastępcze bo zostałem bez samochodu a odbiór miał być 27 marca a już wiadomo ze na pewno min 2 tyg sie przeciagnie odbiór ale jakoś nie załuję tak bardzo bo będę mogl pojeździc cx5 i zobaczyć jak nią się jeździ bo kiedyś się nad nią zastanawiałem
- Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR
mobb2 napisał(a):nie mam porównaina z porzednia generacja M6 ale dzwiek silnika dal mnie jak bajeczka.
Jeśli chodzi o dynamikę też jest ok.
Czy możesz napisać coś więcej o różnicach w silnikach, który lepszy według ciebie ?
- Od: 28 sty 2013, 18:49
- Auto: MAZDA 6 GJ 2.0G SKYENERGY 6MT NAVI JETBLACK
Ok jak ona pali 6.7 l po mieście to poco w ogóle kupować wersje z D
Jeździłem 6 nową w benzynie i przy naprawdę spokojnej jeździe po mieście spalanie było wyższe , ale zostawmy już ten temat
Świetne auto, polecam, szczególnie jak nie miał nikt styczności z M6
Jeździłem 6 nową w benzynie i przy naprawdę spokojnej jeździe po mieście spalanie było wyższe , ale zostawmy już ten temat
Świetne auto, polecam, szczególnie jak nie miał nikt styczności z M6

polak900 jeszcze w sumie zależy gdzie się jeździ po tym mieście, ja jadąc obwodnicą, jadę po mieście. Tak samo jak śmigam alejami o 22:00, albo uliczkami takimi, na których korków/świateł nie ma. W to, że jest 6.7l/100 przy średniej prędkości 13km/h, jak to mam u siebie w Kraku, nie uwierzę 
U mnie jest mniej więcej 8-8.4l/100, to przy silniku 2.0, 9.0l/100 – z tym się zgadzam.
U mnie jest mniej więcej 8-8.4l/100, to przy silniku 2.0, 9.0l/100 – z tym się zgadzam.
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
bigboy177 napisał(a):polak900 jeszcze w sumie zależy gdzie się jeździ po tym mieście, ja jadąc obwodnicą, jadę po mieście. Tak samo jak śmigam alejami o 22:00, albo uliczkami takimi, na których korków/świateł nie ma. W to, że jest 6.7l/100 przy średniej prędkości 13km/h, jak to mam u siebie w Kraku, nie uwierzę
Ja ostatnio miałem na baku 14,0 z komputera, 13.7 z wyliczenia. Średnia 15 kph... Samo miasto. Boski Wrocław – centrum. 2km w 50 minut – kto da więcej?
A żeby nie było OT. Byłem ostatnio w ASO, pooglądałem i jakoś troszkę zachwyt mi opadł. Znaczy to w sumie dobrze. Teraz będzie chłodna kalkulacja. Zobaczymy jak się skończą te wszystkie mniejsze i większe akcje i bolączki serwisowe... No i czkamy na KODO 3.

Ostatnio edytowano 25 mar 2013, 09:32 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Panowie jak jest samochód to musi być i spalanie a róznic w spalaniu jest tyle co i ludzi którzy jezdza danym autem każdy ma inny styl jazdy a więc i spalanie srednie bedzie u kazdego inne nawet w tych samych warunkach oczywiście mowię tutaj o róznicach +– 2litry.
damianix napisał(a):mobb2 napisał(a):nie mam porównaina z porzednia generacja M6 ale dzwiek silnika dal mnie jak bajeczka.
Jeśli chodzi o dynamikę też jest ok.
Czy możesz napisać coś więcej o różnicach w silnikach, który lepszy według ciebie ?
Nowa lepiej się zbiera od niskich obrotów, ale nie jest to spektakularna różnica, najważniejsze, że ją czuć.
Jeżeli chodzi o kulturę pracy to według mnie jest podobnie, jest też podobnie lub trochę ciszej w kabinie
Dzisiaj jadąc do Wawy wyprzedzała nie jedna GJ w kombi SkyEnergy, i powiem szczerze szału na mnie nie zrobiła.
Co innego sedan, mi się podoba.
Być może w innym kolorze kombi jest ładniejsze.

Kolego piękne to spalanie zrobiłeś jak widać można mam nadzieję ze ten silnik bedzie tak niezawodny jak jego małe spalanie
Średnia prędkość jak przy jeździe obwodnicą, jak dla mnie to nie jest wynik z miejskich warunków jazdy. U mnie miejska jazda to średnia prędkość około 15km/h, blisko 40km/h to mam w trasie pomiędzy miastami. Chyba ze jak pisałem, jeździsz w nocy przy zerowych korkach oraz drogami bez świateł.
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
- Od: 11 sty 2012, 22:17
- Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse
W trasie jest trochę wyższa, jadąc do 120 km/h średnia prędkość to ponad 70 km/h jak na polskie warunki. Faktycznie jak na miasto to średnia prędkość 39 km/h to trochę za duża – do centrum to raczej nie wjeżdżałeś (no chyba że jak kolega wspomniał – nocą).
Ale fakt że w M6 da się takie spalanie osiągnąć, tak jak już pisałem w odpowiednim wątku myślę że książkowe niecałe 6.0l też da się wycisnąć.
Ale fakt że w M6 da się takie spalanie osiągnąć, tak jak już pisałem w odpowiednim wątku myślę że książkowe niecałe 6.0l też da się wycisnąć.
mobb2 napisał(a):Za pierwszym razem jak zauważyłem drganie maski mało co w porki nie narobilem
To co ty kupiłeś, Mazdę czy latający dywan
Według mnie to jakiś defekt konstrukcyjny. Ciekawe jak długo lakier będzie się trzymał takiej falującej blachy. Mam nadzieję, że to wkrótce poprawią.
Identyczne spostrzeżenie miałem jak testowałem subaru outbacka. Myślałem że maska odleci w kosmos. Falowała, drgała już przy nprawde niewielkich prędkościach.
mobb2 napisał(a):Witam
dla potwierdzenia zamieszczam zdjęcia dotyczące średniego spalania, prędkości i zasiegu na jednym baku. Wynik ten udało mi się wykręcić we Wrocku.
Taka średnia we Wrocławiu? Wolne żarty... Nocą ciemną...

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Pisałem już że to nie możliwe, i do tego 6,7 na ciągle niedogrzanym silniku
Średnia prędkość 39 km/h to strasznie wolno się przemieszczałeś
Średnia prędkość 39 km/h to strasznie wolno się przemieszczałeś
Ostatnio edytowano 26 mar 2013, 07:09 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie trzeba cytowac calej poprzedzajacej wiadomosci...
Powód: nie trzeba cytowac calej poprzedzajacej wiadomosci...