Amortyzatory olejowe czy gazowo-olejowe? (626 GE)

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez zibana » 6 maja 2004, 08:47

Ja tylko pytam – bez urazy

jakiej urazy panie Jakso?
czlowiek pozartowac sobie juz nie moze?
mondry czlowiek powiedzial:
może ze względu na docenienie walorów Twojej osoby w tak bezpośredni sposób

a wracajac do tematu ----> to walne sobie jednak te oleje
wole jednak te nizsze – wygladaja fajniej
czy moze te wyzsze maja jakies walory, ktore warto wziac pod uwage? nie liczac tego ze sprezyny oszczedza?
czyli jak: brac tokico czy kayaba? czy jeszcze moze co innego?
Jaksa o jakich Ty mowiles?
jesli o tych samych to gdzie mozna dostac po 280,– /szt. ??
mazda wawaweeeewa!
Forumowicz

Od: 29 lut 2004, 19:13
Auto: 626 5d GE '92

Postprzez Smirnoff » 6 maja 2004, 18:42

Siema.
Co do amorków, to na dzień dzisiejszy mogę Ci załatwić Tokico olejowe o standardowej wysokości po 298PLN/szt (na zamówienie), cena brutto z VAT.
Ewentualnie KaYaBa olejowe te wyższe (po 94r) po ok 265PLN/szt z VAT (tesh na zamówienie).
Jakbys był zainteresowany, to zaprawszam na Priv.
Aha, oczywiscie mowa o nowiutkich z 2 letnia gwarancją :)
Pozdro
Smirnoff

PS
Te wyższe amorki rzeczywiscie sprawiają ze auto nie "dobija" tak przy pełbym obciążeniu, moim zdaniem lepiej jest na nich, ale Ty wybierasz, Ty decydujesh :P
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 17:16
Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6

Postprzez Jaksa » 6 maja 2004, 20:21

Co do amorków, to na dzień dzisiejszy mogę Ci załatwić Tokico olejowe o standardowej wysokości po 298PLN/szt
Witaj ! Ile czasu trzeba czekać i jak z gwarancją bo cena śmieszna . W JC Kayaba olejowa na dzień dzisiejszy to 417 a gaz 490 zl szt kosmos normalnie ( to są podobno nowe ceny )
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez Paweł » 6 maja 2004, 20:46

Jaksa napisał(a):
Co do amorków, to na dzień dzisiejszy mogę Ci załatwić Tokico olejowe o standardowej wysokości po 298PLN/szt

Witaj ! Ile czasu trzeba czekać i jak z gwarancją bo cena śmieszna . W JC Kayaba olejowa na dzień dzisiejszy to 417 a gaz 490 zl szt kosmos normalnie ( to są podobno nowe ceny )

To jeszcze i mi powiedz, czy sa te Tokico gazowe i w jakiej cenie, bo wlasnie sie dowiedzialem, ze potrzebuje 4 sztuki... Swoja droga jak to dobrze, ze samochod ma "tylko" cztery kola... :|

Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez Smirnoff » 7 maja 2004, 00:59

Jaksa – gwarancja 2 lata, normalnie z resztą :P. Co do oczekiwania – jak ja zamawiałem dla siebie to chyba dzień czy dwa czekałem, ale generalnie to jest kwestia kilku dni raczej. Oczywiscie podane przeze mnie ceny to są jush ceny po rabatach jakie sobie wypracowałem w jednej z lubelskich hurtowni moto, bo mam tam dobrych znajomych. Normalnie oczywiscie amorki sa droższe. Nie wiem jak będzie z dostępnością na dzień zamówienia, bo z tym jak wiadomo róznie bywa, lecz przeciez 1 czy 2 dni róznicy tak naprawde nikomu za duzej nie robi.
TCO – pewnie ze są te tokico, tylko nie wiem po ile. Szkoda, ze wczoraj nie mówiłes, to bym dzisiaj od razu sprawdził, tak jak te olejowe sprawdziłem.
A tak swoją drogą, to Wam powiem, ze jakby się ktoś decydował na te amorki i mógł poczekać tydzień, to moze nawet by miał do wawy dostarczone przeze mnie własnoręcznie, bo chyba bede na spocie :P
Pozdro
SM
Forumowicz

Postprzez Jaksa » 7 maja 2004, 08:05

Rozumiem i dzięki za info Smirnoff ! Pozdrawiam !
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez zibana » 7 maja 2004, 14:38

ja rowniez bardzo dziekuje za info Smirnoff.
mysle ze sie zdecyduje ale daj czas do poniedzialku
musze sie jeszcze zastanowic nad tymi wyzszymi (wygodniej ale brzydziej hhmmm)
gorzej z tym spotem bo nie bedzie mnie na bank jesli bedzie 15 maja
moze sie z kims ustawie by lyknal je od ciebie i przechowal
generalnie dzieki za fatyge i alles
pozdro
z.
mazda wawaweeeewa!
Forumowicz

Od: 29 lut 2004, 19:13
Auto: 626 5d GE '92

Postprzez Smirnoff » 8 maja 2004, 02:28

Spoko, ja nie poganiam i broń Boże nie namawiam. Ja tylko moge pomóc i jak ktoś kce, to mu takie wynalazki załatwic, o ile cena go satysfakcjonuje. Ot taka koleżenska przysługa.
Pozdro
SM
Forumowicz