witam wszystkich jestem nowy na tym forum i mam pytanko do was na temat sprężyn do mazdy 3 beda pasowaly od focusa mk2 bo stego co wie sa zrobione na tej samej plycie podlogowej prosze o pomoc
Dopisano 18 mar 2013, 21:15:
bo chcialbym je wymienić a te do Focusa są tańsze
Dopisano 19 mar 2013, 07:25:
witam ponownie wszystkich na forum. Zapytam jeszcze raz bo nikt mi jeszcze nie odpowiedział na moje pytanko mam mały problem ze sprezynami na tyle w mojej Madzi problem polega na tym że poprzedni właściciel auta chyba miał zepsuta łup pęknięty jedna ze sprężyn i ja wymienił ale tylko jedna i zostawil druga stara, a teraz do rzeczy problem polega na tym że gdy mamy jedną starą i jedną nowa sprężynę to auto stoi nie równo i to mnie irytuje pytanie brzmi czy sprężyny od Focusa mk2 będą pasowały do mazdy 3 czy muszę kupić oryginały dlaczego pytam bo te do foki są tańsze o połowę proszę was o szybką odpowiedź z góry dziękuję bardzo
sprężyny do mazdy 3
Strona 1 z 1
podobno mazda ma nieco zmienioną charakterystykę zawieszenia w porównaniu do focusa.
każda wersja silnikowa ma różne nr fabryczne sprężyn.
Nikt Ci chyba na 100% nie napisze, od jakiej foki będą pasować...
każda wersja silnikowa ma różne nr fabryczne sprężyn.
Nikt Ci chyba na 100% nie napisze, od jakiej foki będą pasować...
dzięki za porady jak zrobię to się podzielę info co z tego wyszło
Dopisano 23 mar 2013, 16:57:
panowie i panie wszystko się już wyjaśniło na temat tych sprężyn te od Focusa mk2 nie będą pasowały do mazdy ponieważ mazda ma sprężyny wysokosciowo szerokość i grobosc druta mniejsza niż focus. I niestety muszę kupić te oryginalne do mazdy ale co zrobić kocham moją Mazde i wszystko co naj lepsze dla mojej pani i kupiłem jej sprężyny eibach pro kit 40mm w dół
Dopisano 23 mar 2013, 16:59:
a czy mógł by ktoś mnie przekierować do działu car audio bo chcialbym się coś dowiedzieć na temat bose Sound system
Dopisano 23 mar 2013, 16:57:
panowie i panie wszystko się już wyjaśniło na temat tych sprężyn te od Focusa mk2 nie będą pasowały do mazdy ponieważ mazda ma sprężyny wysokosciowo szerokość i grobosc druta mniejsza niż focus. I niestety muszę kupić te oryginalne do mazdy ale co zrobić kocham moją Mazde i wszystko co naj lepsze dla mojej pani i kupiłem jej sprężyny eibach pro kit 40mm w dół
Dopisano 23 mar 2013, 16:59:
a czy mógł by ktoś mnie przekierować do działu car audio bo chcialbym się coś dowiedzieć na temat bose Sound system
- Od: 18 mar 2013, 21:34
- Auto: mazda 3 2.0 16v 150 top sport
Strona 1 z 1