[Xedos6 CA] Szybkie pytania
ja to nie wiem po jakiego grzyba te japońce tak kombinowały... Silnik, wnętrze... Masakra!!

Nie wszystkie xedosy produkowane po 94r miały immobiliser oraz klimatyzację.
kburza Pisałem Ci już wiele razy że musisz mieć wiązkę od xedosa z przed liftingu czyli z przed 94r
i musi być to wiązka do manuala.
I nie kombinuj dalej bo nic nie wykombinujesz.
kburza Pisałem Ci już wiele razy że musisz mieć wiązkę od xedosa z przed liftingu czyli z przed 94r
i musi być to wiązka do manuala.
Czyli jak wsadzę wiązkę kabli z tym co pisałeś z 2.0 poniżej 94 roku do silnika 2.0 97r. i komputer też z 97r to wszystko ma śmigać ?
Bo mam seryjnie 1.6 94 r a swap ma być na 2.0 z 97r (leży już w garażu z komputerem) i stąd pytania o te wiązki 2.0 94 i 97
Ja nie kombinuje tylko wielu sprzedawców części pisze ze ma pasować itd wolę sie tu upewnić bo wy to już robiliście napewno się znacie na tym a ja robilem wiele rzeczy ale nie swapowałem silników i wolę sie dowiedzieć żeby potem nie wtopić pare stówek w błoto, tak że z góry sory za moją upierdliwość
Bo mam seryjnie 1.6 94 r a swap ma być na 2.0 z 97r (leży już w garażu z komputerem) i stąd pytania o te wiązki 2.0 94 i 97
Hazu napisał(a):
Ja nie kombinuje tylko wielu sprzedawców części pisze ze ma pasować itd wolę sie tu upewnić bo wy to już robiliście napewno się znacie na tym a ja robilem wiele rzeczy ale nie swapowałem silników i wolę sie dowiedzieć żeby potem nie wtopić pare stówek w błoto, tak że z góry sory za moją upierdliwość
- Od: 11 paź 2009, 21:59
- Auto: Xedos 6, 1.6 16V 115 KM
NieAmator napisał(a):Czy komuś z was spadła rolka napinacza rozrząduChyba musiała wylecieć tą dziurą w obudowie
takie rzeczy nie powinny się dziać. Dziwne, że masz taką dziurę w obudowie. Obudowa rozrządu powinna być szczelna, co by nie wpadało tam nic.
Więc:
1. Albo słabo dokręcone było to wszystko
2. Albo "ze starości" się rozpadło. Nie widać po zdjęciach czy są jakieś uszkodzenia (śruba trzymająca napinacz itp).
Oczywiście to są tylko dwa pomysły na szybko. Tak czy inaczej ja się nie spotkałem w Xedosie z takim bonusem.
Ale ostatnio miałem Sonate 2.0 8V. Miał w styczniu wymienić rozrząd, ale mu zleciało tak do marca i .... przyholował do mnie bo rolka napinacza wyrwała się z uchwytu.
Aha i używaj rękawic
kburza napisał(a):silnika 2.0 97r. i komputer też z 97r to wszystko ma śmigać ?
jeżeli trafisz komputer bez immo. z 97r. to OK (szukaj w anglikach)
To i silnika nie musisz dozbrajać
W innym wypadku trzeba silnik dozbroić i komputer z przed 94r.
Czege napisał(a):Oczywiście to są tylko dwa pomysły na szybko. Tak czy inaczej ja się nie spotkałem w Xedosie z takim bonusem.
Ale ostatnio miałem Sonate 2.0 8V. Miał w styczniu wymienić rozrząd, ale mu zleciało tak do marca i .... przyholował do mnie bo rolka napinacza wyrwała się z uchwytu.
Aha i używaj rękawicSzkoda rąk.
Podobają mi się sonaty:) i to bardzo. Poskładałem nowy rozrząd mam nadzieje że nie będzie powtórki
- Od: 26 sty 2013, 15:13
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 24V 1992r
Z moich wstępnych telefonów koleszka mówił że nie miała immo czyli:
-kupuję wiązkę z przed liftu z podzespołami
-silnik i komputer 2.0 z 97 roku
-i odpalam ?:) bez błędów na ecu (czunik stuku i reszta czego nowsze nei mają tak ?)
-kupuję wiązkę z przed liftu z podzespołami
-silnik i komputer 2.0 z 97 roku
-i odpalam ?:) bez błędów na ecu (czunik stuku i reszta czego nowsze nei mają tak ?)
- Od: 11 paź 2009, 21:59
- Auto: Xedos 6, 1.6 16V 115 KM