Mazda 323C 1,3 16V – skąd i jakiej firmy uszczelkę pod pokrywę?
Strona 1 z 1
Ja tam montowalem zamiennik firmy nie daj sie. Ale gdybym miał to zrobić jeszcze raz to zamontowałbym oryginalną mimo, iż z tą jeszcze nie ma problemu jest już ponad rok w silniku.
Witam Panowie:)
Dawno mnie tu nie było;)
Jeżeli mnie jeszcze pamiętacie to pewnie z tego, że starałem się zdiagnozować uszczelkę pod głowicą.
No i przy wymianie uszczelki wymieniałem również uszczelniacze zaworów uszczelki kolektorów oraz uszczelkę pod pokrywą zaworów. Wszystkie uszczelki są firmy elring i nie narzekam wszystko ładnie pięknie bez najmniejszych problemów, a i wykonanie jest przyzwoite;)
Dawno mnie tu nie było;)
Jeżeli mnie jeszcze pamiętacie to pewnie z tego, że starałem się zdiagnozować uszczelkę pod głowicą.
No i przy wymianie uszczelki wymieniałem również uszczelniacze zaworów uszczelki kolektorów oraz uszczelkę pod pokrywą zaworów. Wszystkie uszczelki są firmy elring i nie narzekam wszystko ładnie pięknie bez najmniejszych problemów, a i wykonanie jest przyzwoite;)
Kto pyta nie błądzi... i nie psuje samochodu....
- Od: 25 sty 2013, 13:50
- Auto: Mazda 323c BA 1.3 1995r.
No ja Cię boskipiter pamiętam bo jak ktoś jest aktywny przez dłuższy czas na forum to trudno go nie pamiętać. Ponadto cieszę się że zadbałeś o silnik. Pamiętaj że tylko zadbana Mazda służy na wieki i nie ma z nią problemów w przeciwieństwie do niektórych zachodnich marek. Warto jednak czasem też zainwestować w oryginał aby przekonać się, rzezywiście jest jakościowo o wiele lepsze. Poza tym przy wymianie jakichkolwiek części zawsze sobie należy wziąć pod uwagę, czy warto wymienić? czy potrzeba wymienić i jak już to czy warto w oryginał czy zamiennik. Należy pamiętać zawsze o tym iż im więcej części oryginalnych tym lepiej. Im więcej wsadzimy zamienników tym częściej wymiana będzie nas czekać. Jeśli jest możliwość taniego oryginału, jeśli jest budżet w portfelu to zawsze należy o tej maksymie pamiętać 
Święte słowa;) tylko mnie niestety nie stać na oryginały:(( Uszczelki niby drogimi sprawami nie są jednakże...
Kto pyta nie błądzi... i nie psuje samochodu....
- Od: 25 sty 2013, 13:50
- Auto: Mazda 323c BA 1.3 1995r.
u mnie po założeniu uszczelki firmy ERLING po tygodniu pociło się pod pokrywą... wymieniłem na ori i więcej problemu nie miałem. pozdrawiam
arkadiuszek1 napisał(a):u mnie po założeniu uszczelki firmy ERLING po tygodniu pociło się pod pokrywą... wymieniłem na ori i więcej problemu nie miałem. pozdrawiam
Kup oryginał w przeciwnym razie i tak bedziesz placil dwa razy. Elring cieknie po max tygodniu.
Tapatalk
Strona 1 z 1