przez Biały » 22 mar 2013, 18:12
wymieniłem dzisiaj cały aparat.... (370zł.....bez komentarza.....)
zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie nie mam kostki na cewce, tam są trzy piny, doprowadzone są tylko dwa kable: niebieski (gruby, więc zakładam że masa) i czerwony. niebieski jest wpięty do 1 pina a czerwony niezależnie gdzie podepnę czy do drugiego czy trzeciego wszystko działa, ale może tu właśnie jest problem? może jest źle i działa bo działa a po czasie ją szlak trafia? może ktoś zerknąć jak ma to u siebie podpięte? byłbym bardzo wdzięczny....
Masa.... hmm ta przy poduszce od strony rozrządu wygląda dobrze, niedawno zmieniałem pompę wody i nie rzuciła mi się w oczy jakaś nieprawidłowość typu rdza czy brud...
problem modułu wyeliminowany bo teraz jest oryginał, choć nie ma on za bardzo jak wpłynąć na cewkę gdyż kable są doprowadzone osobno.
dziwi mnie jeszcze jeden fakt a mianowicie taki że we wszystkich Madziach w którym próbowałem ustalić czy owe kable są dobrze podpięte znajdowałem 3 a nie jak u mnie 2 kable, podpięcie analogicznie bez jednego kabla sprawia że nie mogę auta nawet odpalić. kuuuurde..... dwa kable a się pogubiłem...
mam nadzieję że ktoś coś z tego zrozumie i pomoże...