Siema, jestem nowy i chce skonsultować problem z osobami które na codzień obchodzą sie z Madziami.
Otóż: kumpla Madzia rzuciła palenie, panowie mechanicy wymieniali sprzęgło.
Oczywiście wydarli cały silnik, po robocie dokręcałem palcami poduszki.
Madzia po tej operacji zaczęła mieć problemy z paleniem, w międzyczasie lepiarze wymieniali coś w zamku drzwi ( mam nadzieje że to nie bedzie immo). Ostatnio Madzia rzuciła palenie na dobre.
Sprawdziłem dziś kody OBD. Wybłyskało kod 43. Doczytałem się, że jest to "fuel supply system".
Teraz poszukiwanie winowajcy... Filtr? regulator ciśnienia? pompa? lambda ?
(IMMO??!!)
Na zakończenie pare pytań : jakia powinna byś wartość ciśnienia? i jakie wskazania powinna dawać Lambda?
Ps. Rocznik 99 VIN: JMZGF12R201409152
Pozdrawiam i licze na pomoc.
Nie odpala.
Strona 1 z 1
Proszę o poprawne nazwanie tematu, zgodnie z regulaminem
. Ponadto proszę o uzupełnienie profilu.
W jednym wątku piszemy na o jednym problemie a te pytania

W jednym wątku piszemy na o jednym problemie a te pytania
Znajdziesz odpowiedzi na forum wystarczy poszukać.Mlody99 napisał(a):Na zakończenie pare pytań : jakia powinna byś wartość ciśnienia? i jakie wskazania powinna dawać Lambda?
siegu napisał(a):Proszę o poprawne nazwanie tematu, zgodnie z regulaminem. Ponadto proszę o uzupełnienie profilu.
Zrobione
siegu napisał(a):W jednym wątku piszemy na o jednym problemie a te pytania
kompletnie nie rozumiem co autor miał na myśli.
siegu napisał(a):Znajdziesz odpowiedzi na forum wystarczy poszukać.
dzieki za pomoc.
-
Mlody99
Na początek napiszę iż ten silnik nie posiada Lambdy ani regulatora ciśnienia ani kodów dwu cyfrowych tylko cztero cyfrowe, jak je odczytać znajdziesz tu: viewtopic.php?f=90&t=65171
Jak znając życie to odczytałeś błąd P0403 czyli EGR ale to nie jest przyczyna nie odpalania. Na początek sprawdził bym wszystkie połączenia zarówna przewodów paliwowych jak i kabli elektrycznych. Jeśli wyciągali silnik to sporo jest do sprawdzenia.
Jak znając życie to odczytałeś błąd P0403 czyli EGR ale to nie jest przyczyna nie odpalania. Na początek sprawdził bym wszystkie połączenia zarówna przewodów paliwowych jak i kabli elektrycznych. Jeśli wyciągali silnik to sporo jest do sprawdzenia.
Dzieki za odpowiedz. Doszedlem ze straszne glupoty powypisywalem w pierwszym poscie.
Chyba wszystkie połączenia przepatrzyłem.
Mazda na szarpniecie pali od kopa (testu Plaka nie robiłem)
Wczoraj strzelilem reset, po dzisiejszej jezdzie palila sama do czasu. Zadnych bledow narazie nie wymrugala.
Obstawiam pompe, a przynajmniej zawory. Filtr paliwa nie był wymieniany...
Chyba wszystkie połączenia przepatrzyłem.
Mazda na szarpniecie pali od kopa (testu Plaka nie robiłem)
Wczoraj strzelilem reset, po dzisiejszej jezdzie palila sama do czasu. Zadnych bledow narazie nie wymrugala.
Obstawiam pompe, a przynajmniej zawory. Filtr paliwa nie był wymieniany...
-
Mlody99
Strona 1 z 1