Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
tak
grill + dzienne + halogeny + podpięcie w koncu xcl.
ale przed tym wszystkim chce zrobic rzeczy bardziej potrzebne autu, jak czyszczenie przepustnicy, tylko czekam na wiosnę.
jak chcialbym tez móc sobie tak przednie szyby dociemnić :x śliczna jest.
ps. caly czas zapominam sprawdzic te nadkola, lecz staram się, cały czas do przodu...
grill + dzienne + halogeny + podpięcie w koncu xcl.ale przed tym wszystkim chce zrobic rzeczy bardziej potrzebne autu, jak czyszczenie przepustnicy, tylko czekam na wiosnę.
jak chcialbym tez móc sobie tak przednie szyby dociemnić :x śliczna jest.
ps. caly czas zapominam sprawdzic te nadkola, lecz staram się, cały czas do przodu...
-
Moderator GJ

- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Takie szybkie pytanie bo nie mogę znaleźć: Szukam zdjęcia pomalowanej na zielono osłony silnika w M6. Gdzieś była na forum. Przekopałem kilka wątków i nic ... pomożecie?
I pytanie: kombinuje u siebie z pomalowaniem tejże osłony, ale mam zagwozdkę co do koloru tejże.
na początek info: mazda: srebrna, zaciski: pomarańczowe, felgi: gun metal
Na jaki kolor najlepiej pomalować obudowę: srebrny, pomarańcz, biały, gun metal?
I pytanie: kombinuje u siebie z pomalowaniem tejże osłony, ale mam zagwozdkę co do koloru tejże.
na początek info: mazda: srebrna, zaciski: pomarańczowe, felgi: gun metal
Na jaki kolor najlepiej pomalować obudowę: srebrny, pomarańcz, biały, gun metal?
Paweł
matthies napisał(a):to nie wiem, innej zielonej nie widziałem
chodziło mi o to: viewtopic.php?f=124&t=115698&start=960

a co do koloru, ktoś podpowie?
Paweł
Zigi86 napisał(a):http://www.ebay.com/itm/Mazda-6-03-08-Chrome-Style-Door-Pillar-Post-Polished-Stainless-6-Piece-Set-/290749675075?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMazda|Model%3A6&hash=item43b207f643&vxp=mtr
Mam pytanie, co sądzicie o takim "czymś"Próbował ktoś zakładać takie ustrojstwo ?
Zigi86 i jak kupywałeś te listwy??? sądzę ze to byłby niezły efekt. Mocowane pewnie na tasmę dwustronna
Sam byłbym za takim Czymś chętny..

- Od: 6 cze 2012, 19:46
- Auto: Mazda 6 2.0l PB LF-DE 2006r.
Nie kupowałem, ale efektu sam jestem ciekaw.. tylko, że w tym zestawie z tego co widzę są 4 części, a mnie interesuje jeszcze taka lista na dół szyby..
Mocowanie : Taśma We include 3M tape on the entire back, not just small strips
Tutaj jest zestaw do oklejenia całych szyb, tylko że droższy i pytanie jak z trwałością ..
http://www.ebay.com/itm/chrome-kit-wind ... c4&vxp=mtr
Mocowanie : Taśma We include 3M tape on the entire back, not just small strips
Tutaj jest zestaw do oklejenia całych szyb, tylko że droższy i pytanie jak z trwałością ..
http://www.ebay.com/itm/chrome-kit-wind ... c4&vxp=mtr

- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
http://allegro.pl/samochodwa-listwa-ozdobna-chrom-tasma-listwy-6mm-i2996009359.htmlNa Allegro znalazłem takie cuś.. tańsze dużo niż ze Stanów, tylko czy to w ogóle ma rację bytu? poza tym czuję, że wchodzę już na teren wieś-tunningu, a chciałbym tego uniknąć

To jest bubel straszny na zewnatrz auta to sie nie nadaje wiem bo sam takim czymś oklejałem moj poprzedni samochod (Laguna I
kosa hehe) i naprawde trzeba precyzyjnie ucinać aby nie było fuszerki na początku z daleka fajnie nie powiem ale z bliska juz takiego efektu nie było a po 1 zimie i myciu na bezdotykowych myjniach samo odłaziło..

- Od: 6 cze 2012, 19:46
- Auto: Mazda 6 2.0l PB LF-DE 2006r.
jumper66 napisał(a):To jest bubel straszny na zewnatrz auta to sie nie nadaje wiem bo sam takim czymś oklejałem moj poprzedni samochod (Laguna Ikosa hehe) i naprawde trzeba precyzyjnie ucinać aby nie było fuszerki na początku z daleka fajnie nie powiem ale z bliska juz takiego efektu nie było a po 1 zimie i myciu na bezdotykowych myjniach samo odłaziło..
Wielkie dzięki za informację, bardzo mi pomogłeś

Jakby mnie ktoś bił, to na ten tył bym się zgodził. Ale przód... za nic