Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
tak
grill + dzienne + halogeny + podpięcie w koncu xcl.
ale przed tym wszystkim chce zrobic rzeczy bardziej potrzebne autu, jak czyszczenie przepustnicy, tylko czekam na wiosnę.
jak chcialbym tez móc sobie tak przednie szyby dociemnić :x śliczna jest.
ps. caly czas zapominam sprawdzic te nadkola, lecz staram się, cały czas do przodu...

ale przed tym wszystkim chce zrobic rzeczy bardziej potrzebne autu, jak czyszczenie przepustnicy, tylko czekam na wiosnę.
jak chcialbym tez móc sobie tak przednie szyby dociemnić :x śliczna jest.
ps. caly czas zapominam sprawdzic te nadkola, lecz staram się, cały czas do przodu...
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Takie szybkie pytanie bo nie mogę znaleźć: Szukam zdjęcia pomalowanej na zielono osłony silnika w M6. Gdzieś była na forum. Przekopałem kilka wątków i nic ... pomożecie?
I pytanie: kombinuje u siebie z pomalowaniem tejże osłony, ale mam zagwozdkę co do koloru tejże.
na początek info: mazda: srebrna, zaciski: pomarańczowe, felgi: gun metal
Na jaki kolor najlepiej pomalować obudowę: srebrny, pomarańcz, biały, gun metal?
I pytanie: kombinuje u siebie z pomalowaniem tejże osłony, ale mam zagwozdkę co do koloru tejże.
na początek info: mazda: srebrna, zaciski: pomarańczowe, felgi: gun metal
Na jaki kolor najlepiej pomalować obudowę: srebrny, pomarańcz, biały, gun metal?
Paweł
matthies napisał(a):to nie wiem, innej zielonej nie widziałem
chodziło mi o to: viewtopic.php?f=124&t=115698&start=960

a co do koloru, ktoś podpowie?
Paweł
Zigi86 napisał(a):http://www.ebay.com/itm/Mazda-6-03-08-Chrome-Style-Door-Pillar-Post-Polished-Stainless-6-Piece-Set-/290749675075?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AMazda|Model%3A6&hash=item43b207f643&vxp=mtr
Mam pytanie, co sądzicie o takim "czymś"Próbował ktoś zakładać takie ustrojstwo ?
Zigi86 i jak kupywałeś te listwy??? sądzę ze to byłby niezły efekt. Mocowane pewnie na tasmę dwustronna
Sam byłbym za takim Czymś chętny..
- Od: 6 cze 2012, 19:46
- Auto: Mazda 6 2.0l PB LF-DE 2006r.
Nie kupowałem, ale efektu sam jestem ciekaw.. tylko, że w tym zestawie z tego co widzę są 4 części, a mnie interesuje jeszcze taka lista na dół szyby..
Mocowanie : Taśma We include 3M tape on the entire back, not just small strips
Tutaj jest zestaw do oklejenia całych szyb, tylko że droższy i pytanie jak z trwałością ..
http://www.ebay.com/itm/chrome-kit-wind ... c4&vxp=mtr
Mocowanie : Taśma We include 3M tape on the entire back, not just small strips
Tutaj jest zestaw do oklejenia całych szyb, tylko że droższy i pytanie jak z trwałością ..
http://www.ebay.com/itm/chrome-kit-wind ... c4&vxp=mtr
- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM

Na Allegro znalazłem takie cuś.. tańsze dużo niż ze Stanów, tylko czy to w ogóle ma rację bytu? poza tym czuję, że wchodzę już na teren wieś-tunningu, a chciałbym tego uniknąć
To jest bubel straszny na zewnatrz auta to sie nie nadaje wiem bo sam takim czymś oklejałem moj poprzedni samochod (Laguna I
kosa hehe) i naprawde trzeba precyzyjnie ucinać aby nie było fuszerki na początku z daleka fajnie nie powiem ale z bliska juz takiego efektu nie było a po 1 zimie i myciu na bezdotykowych myjniach samo odłaziło..
- Od: 6 cze 2012, 19:46
- Auto: Mazda 6 2.0l PB LF-DE 2006r.
jumper66 napisał(a):To jest bubel straszny na zewnatrz auta to sie nie nadaje wiem bo sam takim czymś oklejałem moj poprzedni samochod (Laguna Ikosa hehe) i naprawde trzeba precyzyjnie ucinać aby nie było fuszerki na początku z daleka fajnie nie powiem ale z bliska juz takiego efektu nie było a po 1 zimie i myciu na bezdotykowych myjniach samo odłaziło..
Wielkie dzięki za informację, bardzo mi pomogłeś
Jakby mnie ktoś bił, to na ten tył bym się zgodził. Ale przód... za nic