Sworzeń jednak trzeba spawać

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez qlesh » 14 lut 2006, 18:14

A wiesz jak ja sie ciesze? Wreszcie ze spokojna glowa wjezdzam na byle parking... bez stresu ze cos sie zaraz urwie, czy pęknie. To prosta sprawa, przyspieszam, przod sie podnosi a wahacz nie bo nie trzyma go zwrotnica, daje sprzeglo, przod opada, wahacz wraca do zwrotnicy i jest glosne jeb!! Na szczescie koniec z tym.
Podoba mi sie zawiecha u mojego kumpla w golfie IV, seria. Troche twardsze niz u mnie, cisza... mam nadzieje ze tak u mnie bedzie jak zmienie amory :)
tylko ze jak patrze na nasze drogi...
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez hazell » 15 lut 2006, 00:44

Zmieniłem amorki z tyłu. Jest lepiej o wiele ale niestety większość hałasów to wnętrze... wytrzepane na naszych drogach :[ W golfie jest cichutko ponieważ jest w miarę nowy i plastiki są jeszcze nie wypaczone, dobrze spasowane i nie obluzowane. Ja walczę u siebie z hałasami ale ... stwierdzam, że to walka z wiatrakami. I tak jest lepiej o 90% niż jak ją kupiłem ale przy głębszych dziurach jest to nie do wyciszenia. Zawsze będzie głośne JEB, bo mimo iż zawieszenie będzie ciche to 10 elementów wnętrza wyda dźwięk, który doprowadza (przynajmniej mnie) do pasji. Mój sposób? Omijam większe dziury i mocno zwalniam na nierównościach ale i tak :(
Hazell
Forumowicz

Od: 4 cze 2004, 12:08
Auto: BMW E39 523i + SGI

Postprzez qlesh » 15 lut 2006, 00:51

hazell napisał(a):niestety większość hałasów to wnętrze... wytrzepane na naszych drogach W golfie jest cichutko ponieważ jest w miarę nowy i plastiki są jeszcze nie wypaczone, dobrze spasowane i nie obluzowane.

Zgadzam się w 100%
U mnie to slychac raczej z zawieszenia, inaczej dochodzi do mnie dzwiek zawieszenia w tym nowym golfie (5 lat) a inaczej u mnie (10 lat). Moze mi sie zdaje ze to zawieszenie, dowiem sie jak wymienie amory i sperezyny :)

hazell napisał(a):Zawsze będzie głośne JEB, bo mimo iż zawieszenie będzie ciche to 10 elementów wnętrza wyda dźwięk, który doprowadza (przynajmniej mnie) do pasji. Mój sposób? Omijam większe dziury i mocno zwalniam na nierównościach ale i tak

Tez sie zgadzam i robie zupelnie tak samo, nie mam sumienia wjechac w dziure jezeli ja widze.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa