Sporo w tym dziale o różnej chemii samochodowej, o preparatach do opon i elementów gumowych jednak nie znalazłem.
Zna ktoś jakieś godne polecenia?
Może takie, które można stosowac jednocześnie do nabłyszczania opon i do konserwacji uszczelek przed zimą?
Środki do nabłyszczania i konserwacji opon i uszczelek.
Strona 1 z 1
Ostatnimi czasy klienci chwalą sobie mocno Motipa do nabłyszczania opon
http://sklepy.allegro.pl/show_item.php?item=3090792305
Sam nie testowałem ale ponoć "wybłyszcza".
Tyle jeśli chodzi o coś raczej niedrogiego.
Mam jeszcze kilka produktów np. Rubber Shine czy Black Gum z ProElite ale to raczej produkty dla myjni (najmniejsze opakowanie to 1l i cena pod 40zł)
Co do drugiej części pytania, to ja polecam do plastików i uszczelek Gumlax'a z Tenzi
http://sklepy.allegro.pl/tenzi-gumlax-k ... 17265.html
Rewelacyjna wydajność (na oponę wystarczy 4-6 "psiknięć" i naprawdę niezły efekt przy uszczelkach czy poszarzałych plastikach. Do opon też się nadaje, jednak nie nabłyszcza gumy. Raczej przywraca jej naturalny "czarny" kolor i zdecydowanie konserwuje/przedłuża żywotność.
Cena – w stosunku do wydajności – wręcz śmieszna.

Sam nie testowałem ale ponoć "wybłyszcza".
Tyle jeśli chodzi o coś raczej niedrogiego.
Mam jeszcze kilka produktów np. Rubber Shine czy Black Gum z ProElite ale to raczej produkty dla myjni (najmniejsze opakowanie to 1l i cena pod 40zł)
Co do drugiej części pytania, to ja polecam do plastików i uszczelek Gumlax'a z Tenzi

Rewelacyjna wydajność (na oponę wystarczy 4-6 "psiknięć" i naprawdę niezły efekt przy uszczelkach czy poszarzałych plastikach. Do opon też się nadaje, jednak nie nabłyszcza gumy. Raczej przywraca jej naturalny "czarny" kolor i zdecydowanie konserwuje/przedłuża żywotność.
Grzyby napisał(a):Co do drugiej części pytania, to ja polecam do plastików i uszczelek Gumlax'a z Tenzihttp://sklepy.allegro.pl/tenzi-gumlax-k ... 17265.html
A czy TENZI Gumlax nadaje się również do konserwacji opony po stronie bieżnika?
Proponuję:

Niedrogi, dobry, trwały produkt podajże węgierskiej produkcji. W zimie 3-4tygodnie wytrzymuje. Wadą jest to, że lekko błyszczy, ale po aplikacji odczekać i przetrzeć to zminimalizuje trochę połysk.
Pzdr.
maziadm

Niedrogi, dobry, trwały produkt podajże węgierskiej produkcji. W zimie 3-4tygodnie wytrzymuje. Wadą jest to, że lekko błyszczy, ale po aplikacji odczekać i przetrzeć to zminimalizuje trochę połysk.
Pzdr.
maziadm
Ja nie używam nic do konserwacji gumy. Myję całe auto Maguiersem Wash and Wax(szampon).
Auto bardzo dobrze się nabłyszcza, plastiki i guma staje się delikatnie błyszcząca, nie tłusta. Efekt super.
Używam rękawicy, nie szmat
Auto bardzo dobrze się nabłyszcza, plastiki i guma staje się delikatnie błyszcząca, nie tłusta. Efekt super.
Używam rękawicy, nie szmat
- Od: 18 sty 2012, 02:11
- Auto: Mazda 323f Bj, 1,5 1999
Strona 1 z 1