Uwagi do funkcjonowania forum
Mi we wszystkich wątkach się udało, Ravo widzę też już ma 
Nie mogę utworzyć tematu w dziale Po godzinach
wyskakuje
chyba ktoś zapomniał dodać wyboru ikonki przy tworzeniu wątku

wyskakuje
- Kod: Zaznacz cały
SQL ERROR [ mysqli ]
Column 'icon' cannot be null [1048]
Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem.
chyba ktoś zapomniał dodać wyboru ikonki przy tworzeniu wątku

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Lantis 89 napisał(a):również nie działa u mnie...
Proszę o plik na maila.
Dopisano 10 mar 2013 12:15:
jaaco napisał(a):Nie mogę utworzyć tematu w dziale Po godzinach
Poprawione.
Dopisano 10 mar 2013 12:40:
Dołączanie ikon naprawione – problemem pojawiał się przy wysyłaniu na serwer małych plików. Zwracam uwagę, że obrazka nie trzeba ręcznie pomniejszać/przycinać do wymiaru 28x28 pikseli. Można go wysłać jako normalne, duże zdjęcie.
the right man in the wrong place...
mi nie działa dołączenie ikony, chciałęm wgrać w swój temat -- > viewtopic.php?f=331&t=142993
te foto jak w załączniku
może też powinien być button "Wgraj plik" bo coś nie zaczytuje przez samo "Wyslij".
te foto jak w załączniku
może też powinien być button "Wgraj plik" bo coś nie zaczytuje przez samo "Wyslij".
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
też u mnie nie działa a próbowałem z paroma zdjęciami.
sprawdzilem i moge wrzucic swoja "ikonke"
teraz oznaczenia watkow w NM moga byc indywidualne...
dzieki Paweł
Dopisano N, 10 mar 2013, 15:41:
wylonil sie maly problemik...
ikonka w dziale NM jest, ale juz w wynikach wyszukiwania np. zakladka "moje posty" w/w watek nie ma zadnej ikonki... puste miejsce...

teraz oznaczenia watkow w NM moga byc indywidualne...

dzieki Paweł
Dopisano N, 10 mar 2013, 15:41:
wylonil sie maly problemik...
ikonka w dziale NM jest, ale juz w wynikach wyszukiwania np. zakladka "moje posty" w/w watek nie ma zadnej ikonki... puste miejsce...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
dzięki ładnie się prezentuje 
u mnie zatrybilo, ale z jakims opóźnieniem. Za poradą Wojtka wgrałem inne foto, ale mineło już trochę czasu, a dalej jest to stare zdjęcie. Paweł mógłbyś to sprawdzić?
Pytanie czy zdjęcie, pomimo tego, że może być większe, to musi być w proporcji 1x1 ? Może inny format tak go gubi ?
Pytanie czy zdjęcie, pomimo tego, że może być większe, to musi być w proporcji 1x1 ? Może inny format tak go gubi ?
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Format i wymiary są dowolne. Stare zdjęcie pokazuje się z powodu "keszowania" obrazka przez przeglądarkę. Trzeba przeładować stronę, żeby się odświeżyło. Spróbuję to poprawić.
the right man in the wrong place...
szkoda że są takie małe te obrazki ale rozumiem że większy rozmiar trochę by za mocno namieszał 
Paweł napisał(a):Stare zdjęcie pokazuje się z powodu "keszowania" obrazka przez przeglądarkę. Trzeba przeładować stronę, żeby się odświeżyło.
Ani Shift+F5 ani nawet usunięcie ciastków nie pomaga, cobym nie wgrywał daje zawsze ten sam obrazek, jedyna zmiana jaką mogę zrobić to przywrócić domyślną "emkę".