Witam
Mam mały ale bardzo wkurzający problem w mojej Mazdzie
Kupiłem niedawno M3 i wycieraczka od strony pasazera nie zbierała dobrze dodatkowo podskakiwała na szybie tworząc paski nie zebranego np. płynu
Zakupiłem nowe wycieraczki Bosh AeroTwin bo myslałem że jest to wina wycieraczek , okazało się inaczej na nowych dzieję się tak samo( znów od pasazera) , kombinuje już jak koń pod górkę , wyczyściłem dokładnie gumkę i nadal ten sam problem
Może ma ktoś jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić
Z góry dzięki za podpowiedzi
Wycieraczki – awaria
Strona 1 z 1
Witam,
Ja niestety nie poradzę na twój problem, borykam się z takim samym zjawiskiem tylko od strony kierowcy. Podpinam się pod temat
Po zakupie nowych wycieraczek problem nie zniknął, wiec podgiąłem ramię i trochę pomogło, ale dalej smuży tylko trochę mniej
Ja niestety nie poradzę na twój problem, borykam się z takim samym zjawiskiem tylko od strony kierowcy. Podpinam się pod temat
Po zakupie nowych wycieraczek problem nie zniknął, wiec podgiąłem ramię i trochę pomogło, ale dalej smuży tylko trochę mniej

- Od: 7 sty 2013, 18:52
- Auto: Mazda 3 1.6 benzyna, 2004r.
Ale w jaki sposób doginałeś ramię 
Doczytałem że niby jak ustawisz wycieraczke w górnym punkcie to mniej wiecej widac co jest nie tak, nie próbowałem tego patentu jutro musze troche pogrzebac bo krew mnie juz zalewa
Doczytałem że niby jak ustawisz wycieraczke w górnym punkcie to mniej wiecej widac co jest nie tak, nie próbowałem tego patentu jutro musze troche pogrzebac bo krew mnie juz zalewa
- Od: 27 lut 2013, 19:59
- Auto: Mazda 3 2.0 BK
2005 r.
Powinna być jakaś regulacja, ale jak już wykorzystaliście plastyczność metalu to raczej niewiele da.
- Załączniki
-
- @ https://euroesi.mazda.co.jp/esicont/eu_eng/mazda3/20060311105619/html/id091900800800.html
Jeszcze nic nie giąłem przy swojej M3 , a odnośnie tej regulacji to nigdzie nie moge znaleźć info gdzie może być ta cała regulacja , niby to jest pierdoła ale diabeł tkwi w szczegółach
Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to prosze pisać bede testerem
Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to prosze pisać bede testerem
2005 r.
hmm, w sumie to nic tam szczególnego nie piszą, więc całkiem możliwe że regulacja jest właśnie poprzez dostosowanie ramienia 

Pobawiłem się wczoraj trochę z tą wycieraczką, poprzeginałem trochę ramie w różnym kierunku i jest zdecydowanie lepiej nie jest może to ideał ale nie ma tego podskakiwania po szybie
Spróbuje jeszcze przerzucić od kumpla całe ramię zobacze co wtedy będzie sie działo
Spróbuje jeszcze przerzucić od kumpla całe ramię zobacze co wtedy będzie sie działo
2005 r.
Witam kolegów.Pisałem o tym w tamtym roku już więc przekopiuję post. "Wycieraczka nie może podskakiwać w obie strony w które się porusza(bo to bylby naprawdę cud).Skacze w jedną a w drugą sunie ładnie ale nie wyciera dobrze bo krawędź ścierająca wycieraczki leży na szybie .Jak już stwierdzisz w którą podskakuje to podkręcasz ramię w przeciwną stronę do rychu podskakującej wycieraczki (z doświadczenia w wielu samochodach wiem że trzeba to robić kilka razy zanim sie trafi we właściwe połozenie).Warunkiem jest tylko dobra sprężyna ramienia i brak luzów na klipsie mocującym pióro do ramienia.Pozdrawiam"
Nie wyważaj drzwi które ktoś wcześniej otworzył :–)
- Od: 23 maja 2009, 14:40
- Auto: 323f BJ 1,3 16V 1999
Sprawa wygląda tak że wieczorem nie wyłączyłem wycieraczek i rano mi przymarzły
Wycieraczka na wprost od kierowcy (lewa) nie porusza się w ogóle i jest luźna że mogę ją sobie wyciągnąć całą . Prawa działa dobrze .
Silniczek działa bo sprawdzałem . Macie pomysł co może być nie tak ?
Wycieraczka na wprost od kierowcy (lewa) nie porusza się w ogóle i jest luźna że mogę ją sobie wyciągnąć całą . Prawa działa dobrze .
Silniczek działa bo sprawdzałem . Macie pomysł co może być nie tak ?
- Od: 25 wrz 2013, 22:16
Strona 1 z 1