No ja mam ją od niedawna i jeszcze nie poznałem tego auta – nawet nie wiem ile pali, bo nie udało mi się pełnego baku wypalić jeszcze, a w odczyt kompa na razie nie wierzę
Wracając do rzeczy – to naprawdę dziwne skoro Ty masz, a kolega nie ... dziwne, że w tej klasie auta mogliby takie coś fabrycznie pomijać... kurcze, a może w kombi ma to uzasadnienie ... może tylko GG mają kontrolkę, a GY jej nie załącza. Nie wiem, nie wiem czekam w takim razie na innych, bo ja niestety mam podejrzenie, że moja była kosmetycznie uderzona – geometria igła ale:
- brak emblematu Mazda 6 (wiem że ktoś mógł zdjąć celowo, ale też jest prawdopodobieństwo malowania)
- czujnik lakieru pokazuje o 40 więcej na klapie bagażnika (wiem że może być w fabryce malowane gdzie indziej innym automatem stąd inna grubość lakieru, ale też jest prawdopodobieństwo malowania)
- klapa przestawiona o około 2-3mm prawo/lewo – wiem że też się zdarzają takie niedociągnięcia z fabryki ale ...
- lekko zacinająca się, nieodbijająca od razu klamka, może coś się przybrudziło itp ale może ...

- od spodu przy zderzaku malowana na czarno, a ponoć żadna fabryka tak nie maluje, może poprzedni właściciel coś poprawiał z konserwacją, ale ... może się całowała

- do tego jeszcze teraz ta kontrolka.
No i stąd te moje dylematy. Rozbierać i szukać, czy może nic nie znajdę?