Przeszukałem forum i nie znalazłem nic podobnego... Problem w mojej Mazdzie polega na tym, że miga mi oświetlenie wnętrza (podświetlenie zegarów, zegarka itd) ale mam wrażenie, że tak samo dzieje się ze światłami przednimi. Wygląda to tak, jakby nie było jakaś kostka lub przewód nie łączyły i powoduje to przygasanie i rozświecanie się podświetlenia. Może macie jakieś pomysły od czego zacząć? Trochę to denerwujące...no i z pewnością żarówki nie pożyją zbyt długo
Mazda 626 98 r miga oświetlenie
Strona 1 z 1
Witam.
Przeszukałem forum i nie znalazłem nic podobnego... Problem w mojej Mazdzie polega na tym, że miga mi oświetlenie wnętrza (podświetlenie zegarów, zegarka itd) ale mam wrażenie, że tak samo dzieje się ze światłami przednimi. Wygląda to tak, jakby nie było jakaś kostka lub przewód nie łączyły i powoduje to przygasanie i rozświecanie się podświetlenia. Może macie jakieś pomysły od czego zacząć? Trochę to denerwujące...no i z pewnością żarówki nie pożyją zbyt długo
-
pawjask
witaj
miałem to samo i znalazłem usterkę
było to masa między alternatorem a silnikiem choć wszystko wyglądało spoko to było pęknięte łącze masy odkręć kable masy i zobacz czy są końcówki cale
elektryk chciał rozbierać alternator mi się udało zrobić to samemu spróbuj od tego
POWODZENIA
miałem to samo i znalazłem usterkę
było to masa między alternatorem a silnikiem choć wszystko wyglądało spoko to było pęknięte łącze masy odkręć kable masy i zobacz czy są końcówki cale
elektryk chciał rozbierać alternator mi się udało zrobić to samemu spróbuj od tego
POWODZENIA
-
FREDEK75
mam podobnie ale oprucz tego wyskakuje mi blad "Smart Alternator Faults Sensor"
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
FREDEK75
Jakie kable masy od alternatora do silnika?? opisz proszę dokładniej bo ja takowych nie posiadam
a objawy mam takie jak i u Was, alternator jest przecież przykręcony do łapy przy silniku śrubą i ma podłączoną kostkę z dwoma przewodami i do tego jeszcze przykręcony kabel plusowy do aku.. ale żeby kable masy??
Jakie kable masy od alternatora do silnika?? opisz proszę dokładniej bo ja takowych nie posiadam
rumunn95 napisał(a):kabel masowy silnika jest przy podusze w okolicach rozrzadu
Ano tak o tej masie wiem dawno sprawdzona, ale myślisz że FERDEK75 miał właśnie ją na myśli pisząc "między alternatorem a silnikiem"? bo ta raczej jest między silnikiem a budą "kielichem"
VeryCoolMan napisał(a):rumunn95 napisał(a):kabel masowy silnika jest przy podusze w okolicach rozrzadu
ale myślisz że FERDEK75 miał właśnie ją na myśli pisząc "między alternatorem a silnikiem"?
raczej tak
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
grzech_z napisał(a):Nie chce mi się zakładać nowego wątku. Znalazłem fajny patent – inspirację na poprawienie naszego kaganka:)
http://design77.republika.pl/Mazda626/mazda626.htm
te 100 złociszy osobiście wolałbym przeznaczyć na co innego ale każdy "inwestuje " w swoje autko jak chce
poza tym nawet fajnie wyszło
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Piotr Raczkowski napisał(a):grzech_z napisał(a):Nie chce mi się zakładać nowego wątku. Znalazłem fajny patent – inspirację na poprawienie naszego kaganka:)
http://design77.republika.pl/Mazda626/mazda626.htm
te 100 złociszy osobiście wolałbym przeznaczyć na co innego ale każdy "inwestuje " w swoje autko jak chce
poza tym nawet fajnie wyszło
można taniej – paskami wykleić – w fordzie widziałem. Troszkę kitajce przyoszczędzili z tymi światełkami w środku bo jeden kaganek na kombi to troszkę mało:( To na później jednak, póki co zainwestowałem w dzienne lampki. Na dniach będę montował.
szerokości
grzech
grzech
Strona 1 z 1