aby podnieść obroty powinienem go wkręcić
-nie pamiętam..
www.mazdaspeed.pl
aby podnieść obroty powinienem go wkręcić
massur napisał(a):Przypuszczam, że aby podnieść obroty powinienem go wkręcić – tak aby dźwignia wcześniej się o czujnik opierała (jeśli ten ECU faktycznie działa)?
muunek napisał(a):Oszukasz troszkę ECU nie ingerując bezpośrednio w ustawioną na pompie dawkę paliwa.
Nie wprowadzaj zamentu, ten czujnik słuzy i został jak najbardziej zaprojektowany do reg. obrotow.
A ja się już w tym watku postaram raczej nie udzielać![]()
skoro masz tak dobry dar do tłumaczenia, to napisz koledze co i jak ma regulować aby i na zimnym miał te 800
muunek napisał(a): milszy ton "rozmowy"
muunek napisał(a):to miło z Twojej strony.
Tomcio1972 napisał(a):o i tu się nie zgadzam jeżeli prawidłowo pracuje bimetalowy przyspieszacz zapłonu o którym pisałem kiedyś to nie powinno być problemów z telepaniem aczkolwiek mogę się mylić wszystkich rozumów nie pozjadałem uczyłem sie na swojej madziulce
Udało mi się znaleźć chwilę i pogrzebać przy obrotach, opisana metoda zadziałałamuunek napisał(a):ja u siebie zmieniłem odrobinę wysunięcie czujnika względem dźwigni. moje ecu widzi,że obroty jałowe są w zakresie 800..900 obr/min
Popuszczasz kontrę(srebrna nakrętka bliżej mocowania) i delikatnie obracasz czujnikiem za jego korpus(żółta sześciokątna obudowa czujnika) – rób to delikatnie, aby nie uszkodzić przewodu i obserwuj co się będzie działo.
Sputnik1 napisał(a):Teraz skoro masz tak dobry dar do tłumaczenia, to napisz koledze co i jak ma regulować aby i na zimnym miał te 800
To też się potwierdziło, różnica w obrotach zimnego i ciepłego silnika jest dosłownie na obrotomierzu na "grubość wskazówki", samo 800 nie jest potrzebne bo od 750 denerwujący rezonans znika i jak pisałem jest dokładnie tak jak chciałemmuunek napisał(a):Myślę,że "kolega" nie będzie musiał przejmować się pracą silnika odpalonego na zimno – obroty przy niskiej temp.
Jesli u niego jest wszystko O.K, to silnik sam sobie zadba o swoje obroty.
nie posłuchałem i te 30 zeta zostało w kieszeniSputnik1 napisał(a):podjedz do serwisu np http://www.pompywtryskowe.rzeszow.pl/index.html i się zapytaj czy by ci tego niezrobili. Dasz te 30 zeta i bedziesz miał zgłowy i pewnośc ze wlasciwymi srubami kręcili, powiedz że chcesz wolne obroty na około 800 i wszystko.
do akcji wszedł muunek i łopatologicznie najprosciej to wytłumaczył
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6