mazda 323 2.0 ditd 2003 nie mozna wykasowac błędu
Strona 1 z 1
witam mam problem z moją madzia mruga mi kontrolka od świec żarowych oczywiście nie działa zawór erg auto było u dobrego fachowca walczył długo diagnoza była taka zawór sprawny wężyki całe przekaźniki co sterują zaworem też a komputer widzi non stop błąd fachowiec twierdzi ze w mojej madzia jest komputer w którym nie idzie ominąć zaworu żeby komputer go nie widział że były też komputery zenteka w którymi można było zrobić wszystko a z tym nie da rady i jestjest opcja żeby wymienić komputer co o tym myślicie ?
Ostatnio edytowano 20 lut 2013, 21:00 przez grzesiek81, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 2 sie 2011, 22:17
- Auto: mazda 323f 2.0
pajero II 2.8
jest taka opcja abyś sprawdził poprawne działanie elektrozaworów oraz dochodzący do nich prąd pod filtrem powietrza które sterują pracą EGR. Jest o tym ładny temat w dziale DiTD. Nie kombinuj nic z kompem bo i tak to nie wyjdzie.
zaworki podobno dzałają możesz podrzucić linki do tego tematu z zaworkami
pajero II 2.8
dzięki ale do moich zaworków do chodzi napięcie i jak je podłączysz na krótko to działają
pajero II 2.8
a przepływka była czyszczona?
nie przepływki nie czyściłem do te ustrojstwo przed filtrem. czym to wyczyścić ?
pajero II 2.8
grzesiek81 napisał(a):nie przepływki nie czyściłem do te ustrojstwo przed filtrem. czym to wyczyścić ?
raczej za filtrem
przeczyściłem spirytusem i zresetowałem komputer na razie nie świeci ale jak wykręciłem przepływkę to na tym pręciki był oklejony jakimś nalotem ? jak rok temu wymieniałem przepływomierz na inny do tamten nie miał takiego nalotu a na tym to aż grubo
pajero II 2.8
sprawdź spasowanie filtra powietrza z ,,ramką". Dlatego ja zawsze używam knechta bo wiadomo że będzie dobrze pasował, z tanimi zamiennikami jest różnie z tym. Czekamy czy to pomogło 
Strona 1 z 1