E-Papierosy
Znajomy policzył ile wydaje na fajki.. Rzucił z dnia na dzień i kupił sobie Fiata Grande Punto Sport w kredycie
na ratę wydaje tyle co wcześniej na fajki, więc samochód się pojawił, a budżet miesięczny się nie zmienił 

WysoL napisał(a):Nie rozumiem dlaczego wszyscy zaczeli w tym temacie poruszac kwestie rzucenia palenia
Dokładnie. Nie zdajecie sobie sprawy, ile budżet państwa traci na braku wpływu z akcyzy, kiedy przestajecie palić? Pomyślcie o ZUSie, emerytach i rencistach! Z czego mają mieć świadczenia, jak nie będziecie palić i zasilać kasy państwa wysoką akcyzą?

WysoL napisał(a):Nie rozumiem dlaczego wszyscy zaczeli w tym temacie poruszac kwestie rzucenia palenia
Bo e-papieros po części pomaga rzucić palenie, więc rzucanie jest połączone tak jakby z tematem
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
E papierosy pomagają rzucić palenie,ale są różne opinie czasami pozytywne a czasami negatywne ale wydaje mi się że raczej chodzi tutaj na zaoszczędzenie pieniędzy 
-
Anitka 89
ja kupiłem e-ćmika i leży w pudełku
nie mogę palić tego bo dostaję takiego kaszlu w nocy że budzę całą kamienicę
na pewno nie zależy to od mocy płynu bo nawet po najsłabszym kaszlę jak gruźlik.paliłem to tak długo aż się zwrócił (czyli jakiś tydzień) i palę analoga
może powinienem jakiś inny olejek zastosować,teraz mam red bulla,camela i marlboro lighta.cały zestaw zakupiłem od trendy 
Kup Liqueena Natural Tobacco i przestaniesz kasłać 

Możesz mieć uczulenie na któryś ze składników liquidu, składającego się zazwyczaj z gliceryny i/lub glikolu polipropylenowego. Sprawdź co znajduje się w aktualnie używanych liquidach, poszukaj takich, które nie mają albo jednego, albo drugiego składnika i zobacz czy to coś zmieni.
Roman S.
Czerwony Smok
Czerwony Smok
Tubi napisał(a):Muszę się sprężyć za 2 miesiące mój syn przyjdzie na świat i pewnie nie chciałby by tata śmierdział papierochami
u mnie też powodem rzucenia były narodziny syna, stwierdziłem, że nie chce słuchania, tata, ale wali ci z pyska....ostatnia fajka była po wyjściu że szpitala, jak nie mogłem się doczekać i poszedłem na obiad, wracam a tu już po zawodach

I niestety nie będziesz czuł, bo to co wdychasz z e-fajka nie zawiera tych wszystkich paskudztw, które są w dymie papierosowym – smoły, tlenku węgla, dymu ze spalonej bibułki – a więc i nie "kopie" tak jak fajka. Na forach e-papierosowych w takich sytuacjach zalecają mocniejsze liquidy, takie nawet po 24 mg albo i mocniejsze, podobno buchniesz trzy razy i Ci dech odbiera 
Roman S.
Czerwony Smok
Czerwony Smok
Potwierdzam
na początku parę razy się zapomniałem np. przy oglądaniu F1 i nie mogłem potem oddechu złapać 

bercikspeed napisał(a):WysoL napisał(a):no i zakupilem sprzeta – Volisch Crystal 3 ego + liquid Mild menthol o mocy 18mg/ml – rewelacja
ja trzymam się już 12-dzień bez faja a paliłem 2paczki,najlepsza mieszanka 1ml + 0,6ml truskawki 18mg
chyba przesada z tymi truskawskami, u mnie by to nie przeszło, ale widać jakie są warianty, ja nadal szukam "swoich", które mi pomoga rzucić palenie. jak narazie wybieram wszystko za słabe.
- Od: 30 sty 2013, 10:32
- Auto: Mazda 6, Hatchback, 2002, benzyna, Silnik:1798 cm³ (Moc 120 KM / 88 kW)
Jeśli na serio wszystkie są dla Ciebie za słabe, to ja bym szukał przyczyny nie w olejku a w złym clearomizerze czy jak to tam się nazywa
Niektóre są tak beznadziejne, że żaden olejek się nie nada..

Jakbyś jeszcze przed swoją wypowiedzią napisał: : "Moim subiektywnym zdaniem" to może Twoja wypowiedź by miała jakikolwiek sens
Nie po przemyśleniu stwierdzam, że i tak by nie miała sensu 

Timi to jest Twoje zdanie, ja uważam, że e-papierosy odciągają od papierosów
i proszę nie używaj słownictwa zbliżonego do wulgaryzmów, szanujmy się nawzajem, możesz zawsze wyrazić subtelniej swoje zdanie 
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Kamil napisał(a):Problem tych epapierowsów to przede wszytskim to, że są za słabe i jak próbowałem rzucić ale jak yapaliłem takiego epapierosa to chciało mi się dalej palić, więc bez silnej woli nie da rady. :/
Bo nie dobrałeś odpowiedniej mocy dla siebie. Jeśli palisz dużo, to zacznij od liquidów o mocy 24mg/ml. No i sam model e-fajka jest ważny. Obecnie mam takiego typu tank i dla mnie taki jest najwygodniejszy. Jak zaleję płyn, to wystarcza na cały dzień palenia i nie muszę się bawić w ciągłe "dokropelkowanie"
Ale przyznam szczerze, że marzy mi się obecnie coś takiego http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jx2uDiyR9_s Nie dość, że można chmurzyć bez przerw na ładowanie akumulatora, to jeszcze jest licznik zaciągnięć, bateria pokazuje stan naładowania i sama dobiera optymalne napięcie do grzałki. Cudo. Ale na taki gadżecik, to muszę jeszcze odłożyć
- Od: 2 sie 2012, 22:25
- Auto: Mazda 3 BL MPS
Chciałam sobie zakupić e-papierosa ale znajomy po dwóch miesiącach palenia dostał od tego astmy
, najpierw tylko kasłał a później właśnie to....Teraz sama nie wiem jak rzucić,zaznaczę że nie mam silnej woli.A dzisiaj doznałam szoku
moje papierosy zdrożały o 0.90gr
-
Anitka 89